Kas ir labāks XILINX VIRTEX 2 vai Altera Stratix?

S

shawndaking

Guest
Atvainojiet Šis temats Līdzīgi ražīgs, bet es esmu Intereseted jāzina you'r atzinums?

Jums jāsalīdzina Altera "Stratix" uz XILINX "Virtex-II-Pro" (nevis "Virtex-II"). "Virtex-II-Pro" ir daudz (simtiem) iebūvēto 18x18 Parakstīts multiplikatoriem un iebūvētu PowerPC kodols. Augšgalā "Virtex-II-Pro" ierīce ir 125136 Les (loģiskie elementi) = xxM vārti (kāds zina vārti ekvivalentu skaitu?) + 556 18-bit Multipliers + 4 x PowerPC procesoriem + 10Mbits RAM + 24 Multi-GigaBits Tranceivers + vairāk. Tas ir True (gandrīz) SOC ierīci. Stratix ir savas priekšrocības arī - un tas nav atpaliek vispār. Augšgalā Stratix ierīce - 114140 Les (loģiskie elementi) = xxM vārti (atkal -? Kāds zina vārti ekvivalentu skaits) + pašu RAM (10Mbits) + 229 9-bit Multipliers + LVDS, PCML, LVPECL Tranceivers + DSP procesors + NIOS kontrolieri un vairāk. Arī gandrīz True SOC ierīci. Cenas? - Visticamāk konkurenci savā starpā. Biežums / apgabals Performance - tas izskatās "kā (no datu lapa) XILINX daļa ir labāka. Bet neviens nevar īsti pateikt - līdz praktiska ierīce tika optimizēta, īstenoti un pārbaudīti Lab. Izskatās, ka 2 uzņēmumi ir nokošana otra "aiz", lai saņemtu malas - bet galu galā - tie ir aptuveni vēl!.

Ja jūs uz Virtex II, un ne Virtex II pro, Stratix ir labāks. Tā ir vara tehnoloģiju, ir daudz uzlabotas funkcijas, un ka tas ir ātrāk. Man ir mēģinājuši ar tiešām liels dizains un Stratix bija aptuveni 25-30% ātrāk.

draugs bija daži ātri kritērijus ar stratix ... viņš domā, tas nav tik labi, kā Virtex II ... tas ir arī dārgāks. Es nevaru pārbaudīt šo, lai jūs varētu vienkārši apstrādāt kā tenkas, bet es sliecos domāt, viņu ... vēl nesen viņš bija liels * tera ventilatoru

Man ir neizmanto stratix ierīces vēl, bet daži komentāri. Es esam noskaidrojuši, ka līdzīgu konstrukciju galu galā, izmantojot mazāk par XILINX Virtex-II ierīces FPGA, un ir spējuši sasniegt 120 + MHz sinhrono loģiku vislēnāk daļās, bet Altera programmatūra ir daudz vieglāk un mazāk buggy nekā XILINX instrumenti . Runājot par izmaksām, es paredzu, ka Stratix ierīces kritīsies ātri nākamajā gadā, vai arī tā. Virtex II ierīces ir diezgan pricey, bet tie ir piedzīvojuši derēs pagājušajā gadā. Loki

IMHO, Virtex II ir spēcīgāks gala rentablas, tad Stratix jo daudzas funkcijas, kas Jūsu nevar redzēt pirmajā mirklī, tieši salīdzinot skaits LUT, atmiņas, izplatītājiem, un izmaksas: - sadala atmiņu Virtex II ļauj būvēt ļoti efektīvi FIR filtru (pamatojoties uz izplata aritmētisko), liela maiņu reģistros, bankām mazo atmiņas un tā tālāk, - Virtex II bloka atmiņas lielums ir piemērotāks signāla apstrādes (jo īpaši vairāku kanālu), tad trīs bloku izmēri Stratix (faktiski, jūsu var efektīvi izmantot tikai vienu no tiem), - turklāt Virtex II PRO sitienu Stratix ziņā silīcija resursus. Ļoti nepatīkami iezīme Virtex II (ne Virtex II PRO) man bija dramatisks samazinājums par ātruma iegulto multiplikatoru pēdējo Virtex II datu lapu dažas reizes pirms - aptuveni 1,5 reizes! (Daži mani plāni bija apjucis). Bet tomēr, kad es regulāri izvēlēties starp XILINX un Altera produktus par manu projektu (par vairāk nekā 8 gadus), XILINX izrādās vislabākais.

Stratix ir diezgan jauna, salīdzinot ar Virtex, tas, iespējams, būs nepieciešams zināms laiks, Stratix uzņemties lielu atzinību.

Man ir izdarījušas dažas bechmarks, kā arī salīdzināt Stratix vs Virtex II (nav Pro). Es atklāju tie ir diezgan līdzvērtīgi, lai trīsfāzu FIR filtru. Tomēr Stratix kļuva nedaudz ātrāk, kad es izmantoti, iegulto papildinātājiem iekšpusē DSP blokiem. DSP bloks padara Stratix vispiemērotākā kā Virtex II FIR lietojumiem: bezmaksas papildinātājiem, maiņu reģistrus krāniem, ... Liels daudzums 512-bit RAM Stratix kompensētu viegli, lai izplata RAM iekšā XILINX daļu. Virtex II 18k-bit RAM bija foršs, lai manu iepriekšējo dizainu, bet mana pēdējā, mega 512k-bit megablocks bija ļoti foršs, un tur bija mazāk atmiņas zudums ar lielu daudzumu 4k-bit RAM. Tomēr, lai cenas un loģikas / reizinātāju, ir vairāk Multiplikatora Virtex II nekā Stratix par tādu pašu summu loģikas šūnu (nav vārtu). Es jau teica, ka: Altera un XILINX nekad zaudēt pārdot savu konkurentu, jo cenas! Instrumenti? Quartus II v2.3 avarēja 3 reizes jau šodien! ISE5.1 darbojas tikai uz XP vai 2000. Debugging instrumenti (signāla krāna un chip jomas) izskatās līdzīgi. Mans viedoklis: ex equo! Ļoti grūti izvēlēties starp divām! Tas patiešām ir atkarīgs no pieteikumu.

Lūk Altera prasībām (es runāju ar to puisi vakar vienu): - Stratix ir potenciāli ātrāk nekā VirtexII jo visi slāņi ir vara, nevis tikai varas slāņiem - Altera ir labāka cenu starpības par Stratix nekā XILINX, jo tehnoloģija ir 0.13u vietā gada 0.15u (hum! skaitļi ir pareizi?) Viņi domā, ka tas būs liels ieguvējs 2003!

Stratix tiešām ir vairāk funkcijas nekā Virtex-II. Tas ir labāk DSP bloki, lielāka atmiņas, 3 veidu atmiņas. Tam trūkst vienīgi priekšējo ātrgaitas SERDES un hardcore iegultās CPU salīdzināt ar Virtex-II pro. Virtex-II ir 0,13 process, ja nemaldos. Virtex-II clocking arhitektūra ir ierobežots nozīmē, ja jums ir liels skaits pasaules pulksteņa izmantošanas nodevas, lai tas BUFGMUX ierobežojumi. Stratix ieguva plašākas pulksteni līdzekļu un kam ir ļoti elastīga PLLs. Par Stratix cena ir ļoti konkurētspējīga. Būs vēl viena versija Stratix ar iegulto CPU un ātrgaitas SERDES nāk šogad. Šī atšķirība starp A & X konkurence ir ļoti labs mums FPGA dizaineri.

Jaunā ierīce Stratix G sērijas priekšā ātrgaitas SERDES. Stratix ir starpība pāriem surport vairāk standarta, bet tā pin nav elastīgi kā Virtix-II, tās diferenciāli pāri ir noteiktas kā ievade, vai outputcan un Virtex-II ir starpība pāriem var ieprogrammēt kā izejas vai ieejas.

Tev, iespējams, ir nepieciešams zināms atbalsts no pārdevēja, un es domāju, ka XILINX atbalstu ir labāka.

Tas ir atkarīgs no jūsu pieteikuma lietā. Ja jūs man savu pieteikumu es ieteiktu jums labu FPGA?

Altera bieži teica pirms viņi dara. XILINX bieži, pirms viņi teica. Es esmu redzējis stratix GX demo kuģa. Tas tikai stratix mikroshēmas + serdes mikroshēmā.

hi es domāju, ka, ja jums ir nodrošināt bitu plūsmas virtex II betther. viņam ir trīs des galvenais encription, kas ir labs resurss. bye G.

Man ir īstenojušas zīmējumu abās ViretxII un startix10F. Platība izmantošanu Virtex bija daudz labāka nekā Stratix. Es nezinu, ka tas atgriežas, lai labāk sintēzes / p & r ar XILINX instrumentus vai FPGA struktūru.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back