Kas ir BUS specificification ar I2C?

A

agg_mayur

Guest
Ar I2C protokolu, ja mēs vēlamies braukt vairāk nekā 5 ierīcēm no viena apstrādātāja teiksim 15 ierīces, nekā to, kā būtu mēs savienot visas ierīces no mikrokontrolleru. Kāda būs BUS aparatūras specifikācijas pats?

I2C autobusu ir divas līnijas: SCL (pulkstenis) un SDA (dati). Jums ir tikai, lai savienotu SCL un SDA pins ierīces uz pašas līnijas autobusā. Katrai ierīcei ir sava adrese, kas tiks iztaujāja ar autobusu kapteinis punkta, iespējams, jūsu mikrokontrolleru). Tikai tad, kad jārisina vergu var sūtīt atbildi. Pulkstenis tiek vienmēr rada kapteinis. Sveicieni

Kā jūs rakstīja, ka mēs varam savienot to tieši SDA un SCL autobuss uz mikrokontrolleru bet praktiski mikrokontrolleru var vadīt līdz pat 8-10 vergu laikā uz autobusu, kā es varu braukt līdz pat 15-25 ierīcēm vai vairāk nekā no vienas mikrokontrolleru?

Kā vienu I2C standarta specifikācijā, "IKS, kas var būt saistītas ar to pašu autobusu skaits ir ierobežots tikai ar maksimālo autobusu kapacitātes 400 pF." Tipiskie I / O capacitances izstrādāt 24Cxx EEPROM ir aptuveni 8pF un 10pF par DS1337 RTC. Es domāju, ka jūsu ierīces ir līdzīgas capacitances. Tātad, ja jūs mēģināt izmantot HI-ātruma režīmu, jūsu mikrokontrolleru vajadzētu darīt to darbu. Lūdzu būt konkrētāks: kādu ātrumu jūs izmantojat, kādas ir ierīcēm? Kāpēc jūs domājat, ka jūsu mikrokontrolleru nevar vadīt vairāk par 10 ierīcēm?

Jums ir nepieciešams sekot aparatūras dizains piekļuvei lielāku skaitu vergu, kā noteicis NXP. ir suffuicient vērtība uzvilkt rezistoru SDA līniju, kā arī datu lapā jums ir 7 bitu vergu ierīces adreses laukā lai piekļūtu vergus

Kā jūs rakstīja, ka kapacitāte būtu max 400pF, mēs varam palielināt šo kapacitātes ja jā, tad kā mēs varam darīt pats? Es RTC DS1307. Faktiski intervijā, intervētājs lūdza šo jautājumu .. bet es neesmu vērā pārāk daudz aparatūras, tāpēc aparatūras specifikācijas nav skaidrs. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post pievieno 08:37 vista ------ Iepriekšējais amats bija 08:36 [/SIZE] ---------- [/COLOR] @ cvshivaram: Paskatīšos aparatūras specifikāciju I2C ..

Kā jūs rakstījāt, ka kapacitāte būtu max 400pF, mēs varam palielināt šo kapacitātes ja jā, tad kā mēs varam darīt pats? Es RTC DS1307. Faktiski intervijā, intervētājs lūdza šo jautājumu .. bet es neesmu vērā pārāk daudz aparatūras, tāpēc aparatūras specifikācijas nav skaidrs. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post pievieno 08:37 vista ------ Iepriekšējais amats bija 08:36 [/SIZE] ---------- [/COLOR] @ cvshivaram: Paskatīšos aparatūras specifikāciju I2C ..
400pF ir maksimālais kapacitātes ka ierīces, kas paredzētas pieslēgšanai autobusā var braukt. Tātad, pamatojoties uz vidējo ievades kapacitātes 10pF, līdz 40 ierīcēm var būt saistīts (novārtā autobusu pašu kapacitātes). Lai palielinātu ierīču skaitu, visiem ir jābūt spēj vadīt (izlietne) vairāk izplatīta vai vismaz pāris ierīcēm jābūt mazāk ievades kapacitātes. Arī, samazinot pulksteni ātrumu vai izmantojot īpašas ierīces izstrādāto HS režīmā (High Speed, līdz 3.4MHz @ 100pF vai 1.7MHz @ 400pF) vajadzētu palīdzēt. I2C standarts rāda arī dažas aktīvās (ieslēgts) pull-up shēmas, kas var palīdzēt. Citādi, izmanto autobusu atkārtotājs.

I2C izmantošana SDA un SCL, lai kapteinis ir saistīta ar vergu ierīces ar vergu adresi un vergu izmantot galvenokārt 1:7 mazliet par vergu adresi.

I2C autobusu ir divas līnijas: SCL (pulkstenis) un SDA (dati). Jums ir tikai, lai savienotu SCL un SDA pins ierīces uz pašas līnijas autobusā. Katrai ierīcei ir sava adrese, kas tiks iztaujāja ar autobusu kapteinis punkta, iespējams, jūsu mikrokontrolleru). Tas ir patiešām pārsteidzošs un izcilu. [Url = http://www.spelaspel.se/bingo/] bingo [/url]

@ Viesis: thankyou ļoti daudz ... par jūsu palīdzību ... tā atbrīvo fundamentāls I2C autobusu specifikācijas ....

Dati protokols ierobežo tikai "es ² C atsauce dizains ir 7 bitu adrešu telpa ar 16 rezervētiem adresēm, tāpēc maksimāli 112 punktiem var sazināties vienā autobusā." [Url = http://en.wikipedia.org/wiki/I% C2% B2C] I ² C - Vikipēdija bezmaksas enciklopēdija [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back