Kļūdu skaits AWGN: kāpēc vidējais = 0, dispersiju = Nr / 2?

M

mazdaspring

Guest
Es cenšos saprast, kā to darīt MatLab par kļūdu līmenis AWGN. Tomēr es esmu nav skaidrs, uz dažām daļām zemāk. 1 Kāpēc vidējais ir 0, un kāpēc dispersijas = Nr / 2, kur tie ir no? tas ir teorija vai kas? Un man ir nepieciešams, lai pievienotu troksni signālu. Kas ir troksnis vienādojumu teorijā un kā jūs rakstīt troksni vienādojumu Matlab. Paldies.

AWGN ir aditīva baltu Gausa troksnis. Tās vidējais ir nulle saskaņā ar Gausa sadalījumu. Nē / 2 ir troksnis jauda Es neesmu pārliecināts par faktisko nozīmi Nr / 2, bet es domāju, ka jauda reālā signāla izplatās pa negatīvu un pozitīvu frekvences. Tātad, Nr / 2 kājiņām divpusējais jaudas spektrālais blīvums. In Matab, funkcija randn tiek izmantoti, lai radītu Gaussian izplatīti nejaušai vērtībai ar nulles vidējo un vienības dispersijas

Jo Matab, funkcija randn tiek izmantoti, lai radītu Gaussian izplatīti nejaušai vērtībai ar nulles vidējo un vienības dispersijas
Thank you so much. Tas ir diezgan skaidrs, man. Vai jūs varat paskaidrot, kas man vēl, lūdzu. kāda atšķirības starp dažādu rands un randn? Tātad, kad es to MatLab par AWGN man ir izmantot randn nevis rand? Arī ... Es redzu dažu cilvēku kodu .... to troksni Matlab ir 1 / (squareroot2 x [rands (1, N) + j randn (1, N)]), kur tas nāk no? un kāpēc [] .... patieso vērtību lietošanas rands un iedomātu izmantot randn? Paldies jau iepriekš.

Funkcija rand tiek izmantoti, lai radītu vienmērīgi dalīto izlases vērtības, tā funkcija randn ir Gausa dalīto izlases vērtībām. Es domāju, ka šis termins [rands (1, N) + j randn (1, N)]), ir sarežģīts Gaussian izlases vērtība, dispersijas (jums var domāju, ka par motordegvielu), tās ir vienāds ar Matlab 2, jūs varat viegli pārbaudīt dispersija mainīgā XX = randn (1, N), ierakstot var (X) Ja N ir liels, var (X) ir aprrox. 1 un tad jūs varat turpināt pārbaudi var (X + Y) = 2, kur X = randn (1, N) un Y = randn (1, N) normalizēties enerģija [rands (1, N) + j randn (1 , N)]) līdz 1, mēs vienkārši reizināt ar 1/sqrt (2) Hope this helps

randn ražo visu pozitīviem skaitļiem. Tātad, tas nevar būt 0 nozīmē. pievienot awgn uz signālu, izmantojiet awgn (signālu, SNR), vai pievienot šo: r = + (ba) .* rand (100,1);

Vai jūs varat paskaidrot, kas man vēl, lūdzu. kāda atšķirības starp dažādu rands un randn?
atšķirības attiecas sadali izlases mainīgajiem lielumiem, ko rada šīs funkcijas. rand () ģenerē gadījuma elementi, ar vienības sadali tā randn () ar normālu sadalījumu.

randn ražo visu pozitīviem skaitļiem. Tātad, tas nevar būt 0 nozīmē. pievienot awgn uz signālu, izmantojiet awgn (signālu, SNR), vai pievienot šo: r = + (ba) .* rand (100,1)
Kas ir un b? Starp citu, paldies jums visiem. Es saprotu, ka tagad par rands, randn

sorry, ir zemākā robeža, un b isthe augšējo numuru jūs sagaida.

draugi var jums pastāstīt man par to, kas ir patiesa vērtība Gaussian izplatīšanas troksnis?. un kā to iegūt

Hi Palaidnība Say vēlaties pievienot gaussain uz šādiem 10 biti BPSK modulācijas datu ModulatedData = randint (1,10 [1 0]); un teikt, EbNo = 4dB tas ir, kā jūs varat aprēķināt Real un IMG daļa troksnis EbNo_lin = 10 ^ (EbNo/10).% Aprēķināt lineārā vērtības EbNo Nē = 1/EbNo_lin;% Aprēķināt Noise Power Pieņemot Eb = 1 NI = sqrt (N / 2) * randn (1, garums (ModulatedData)); NQ = sqrt (N / 2) * randn (1, garums (ModulatedData)); N = NI + j * NQ;% Izveidot komplekss AWGN

Neviena nav trokšņa jaudas blīvums pār BW B, un tāpēc, ka trokšņa spektrs ir + ve un-ve frekvenču amplitūda ir Nr / 2 abpusējas spektru. Nulle nozīmē nāk no fakta, ka visi troksni paraugi ir neatkarīgi un viss troksnis signāls ir nekorelē, tāpēc troksnis signāls nav neobjektīva ne + ne - amplitūdām.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back