I
iVenki
Guest
Es pat nezinu neko par tranzistoru, līdz nonācu 12 pakāpē. Tagad koledžas es mācos pilnīgi par tranzistoriem. Kas padara šos tranzistorus tik īpašs? Kāpēc mēs izmantojam tranzistoru visur ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ļaujiet man mēģināt paskaidrot: Sākumā tranzistors vien nevar darboties kā pastiprinātāju. Tā darbojas kā sava veida analog vārtu: vadības spriegums vērši summa pašreizējās, kas plūst caur iekārtu (no kolektora uz izstarotāju vai no emigrācijas uz avotu). Šī strāva virza suplly sprieguma. Nav pastiprinot efekts, jo vadības spriegums (B_E vai G_S, attiecīgi) tikai kontrolē esošo plūsmu. Tagad - ja tas pašreizējā plūsmu caur ārējo pretestība, kas ir pietiekami liela, spriegums var izveidot visā šo pretestība, kas ir lielāks par ievadi (kontrole) spriegumu. Tas `s noslēpums pastiprināšanas. Vai tas palīdz? [COLOR = Silver] [SIZE = 1 ]---------- Post pievienotā 21:33 ---------- Previous post bija 21:15 --- -------[/SIZE] [/color] Visbeidzot, skaidrības labad: pamatnes pašreizējā BJT pozīciju kontroli neattiecina uz kolektora strāvu. Turpretī, to var uzskatīt par "parazitāras" strāva, nevar izvairīties. Tas ir liela priekšrocība FET: Tas "izvairās", piemēram ieejas strāvu. Termins "Pašreizējā pastiprināšanu", nav fiziskas nozīmes. Tas tikai atspoguļo faktu, ka gan kolektora un bāzes pašreizējā ir attiecība, kas ir aptuveni fiksēts. Starp citu, šajā jautājumā ir apspriests vairākas reizes šajā forumā.vēl joprojām es neesmu tik skaidra apm tas sir ...