Kāds var būt iespējami zemāko frekvenču ģenerē 555 taimeri?

D

DrWhoF

Guest
Kāds var būt iespējami zemāko frekvenču radīts 555 astabile un kā to darīt (schemtics laipni appreciated).

Lielākā problēma ar ilgu laiku ir Noplūdes strāvas no laika kondensators plāksnes virsmas, un IC pati. Tie ir funkcijas temperatūras. Tā parasti ir labākais ilgākiem laikiem, lai izmantotu 555 palaist skaitītāju. MC14536 un 5555, ko Siemens es domāju, ir paredzētas ļoti ilgu laika intervālu un ir skaitītājs un oscilatoru iekšā.

Liels paldies par jūsu amatu. Man bija apmēram pēc 1/600s biežumu un to es varētu izdarīt, izmantojot tikai vienu 555. Es arī pārbauda 74HC5555: taimeris + frekvenču dalītāju, ļoti interesanta iespēja.

Ir arī 7555 IC kas ir CMOS ievade par zemāku lekage. Nekad to izmantoja laika longher nekā minūti, rūpējas, ka problēmas radīsies pie augstām temperatūrām. Mandi

Es izlasīju, ka 2 stundas bija maksimālais laiks ... Neatceros, ja tas bija datu lapu vai apmācība .... :? Tas ir vairāk uzticamu un precīzu izmantot counter izmantot lielāku laika ilgumu.

Maksimālais laiks būs ražotāju atkarīga un ir funkcija salīdzinājuma ieejas īpašībām un izplūdes ķēdi. Bet darbojas, ka netālu no ierīces robežās pārspīlē tās īpatnībām padarot to atkārtojamībai laika gaitā, mitrums, temperatūra, dažādi daļa partijas un saules uzliesmojumi iffy piedāvājums. Skaitītājs ir labāk bet, lai iegūtu 2 stundas no 555 a. Valters Jungs bija švītīgs maz taimeris pavārgrāmatu reiz, lai gan mikroshēma nav tik sarežģīti, ka ir par jaunus veidus, lai āķis viss uz augšu daudz.

Izmantot 555 taimeri seko CD4060 letes un tas var sniegt jums nelielu pauzi, cik vien 24 stundām.

Atkarībā no jūsu pieteikumu, un tas izskatās, ka jūs jau pārbaudīts ICs ar iebūvētu taimeri un dalītājs (5555), dažreiz precīzāku laika skaitīšanas tas ir tikai vieglāk izmantot tīkla frekvencē (50Hz vai 60Hz) un sadalīt to ar tik daudz posmi, kas jums nepieciešams. Arī tad, ja šis pieteikums ir nepieciešama zināma "inteligence" jūs varat apsvērt nodarbina nelielu mikrokontrolleru. Šī iespēja sniedz jums milzīgu priekšrocību, ja jūs vēlaties mainīt secību vai funkcionalitāti sistēmā, Jums būs mainīgas (vairumā gadījumu) tikai programmatūras kodu .. Ar laba vēlējumiem .. IanP

maximim periods iegūst 555 ir kārtībā dažas minūtes, lai iegūtu ilgāku kavēšanos jums ir nepieciešams izmantot augstas vērtības zemu lekage capacitots, tie ir dārgi, accurecy kavēšanās ir slikta, un ķēde kļūst nedaudz tendētas uz troksnis 5 pin. t = 0,7 * R * C

Atvainojiet, es atklāju mistack shematisks, šeit tas atkal

Elektrolītiskie kondensatori ir ļoti slikta tolerance (+ / -50-100% vai vairāk). Vai ir kāds no tur ķēde balstās uz 555 vienkāršs, bet uz ilgu laiku neizmantot elektrolītiskā kondensatori veidā?

Es neesmu pārliecināts, vai tas ir tas, ko jūs pēc, bet šeit ir shēma, kas multplies kapacitātes. Tā ir balstīta uz opamp (piemērota būs FET opamp kā TL071/081) un ir daži ierobežojumi, piemēram, max frekvences un sērijas pretestību. Šīs vērtības var aprēķināt šādi: C = (R2/R1) * C1 R ≈ R1 Tā, piemēram, 47μF, jūs varat izvēlēties šādas vērtības: C1 = 47nF R1 = 10Ω R2 = 10kΩ Veiksmi un sveicieni .. IanP

Jūs varat izmantot CMOS 555 piemēram TLC555 (TI), lai radītu ļoti zemas frekvences, lai sīkāk, jūs varat lejupielādēt savu datu lapa no www.ti.com . vēlējumiem [quote = DrWhoF] Kas var būt iespējami zemāko frekvenču radīts 555 astabile un kā to darīt (schemtics laipni appreciated) [/quote].

Lūdzu, var apmēram vienu man pateikt, kas ir augstākā frekvence iespējams ar 555 taimeri Es cenšos ar 100kHz ar 5 voltu piegādi, bet tas nedarbojas Steidzami!

Saskaņā ar LM555 datu lapu no National Semiconductor, to var izmantot, lai laika mērķim no mikrosekundes līdz stundām. Tomēr, es lasīt vienu grāmatu par 555 pieteikumiem (neatceros patieso nosaukumu grāmatas), tas var strādāt 300kHz maksimāli. Bet, manuprāt, 300kHz ir labas LM555, kas nāk no jebkuras welknown ražotājiem, piemēram, valstu pusvadītāju, Fairchild, ..., bet ar IC pašu kodu, bet no neskaidriem ražotājiem, maksimālā frekvence ir daudz zemāks nekā 300kHz vai arī tas nedarbosies. nguyennam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back