Kāda ir zemākā COM (RS-232) portu ātrumu?

N

neazoi

Guest
Sveiki, Saistībā ar zemu datu pārraides ātrumu projekts man ir nepieciešams zināt, kas ir pazemina COM (RS-232) portu ātrumu. Hiper termināla 110bps kā samazina ātrumu, bet man vajag kaut ko līdzīgu 8bps. Vai es varu noteikt šo vērtību patvaļīgi manā programmā vai ir dažas standarta vērtības, par to? (Daudzkārtņi vai ne?)

Papildu bodu likmes parasti nav pamatoti ar OS (piem., Windows) standarta draiveri, kaut gan mantojums UART ar 1.84MHz kristālu varētu piegādāt. Aribtrary bodu likme var tikt nodota Windows draiveri (lai gan nav paredzētas, piemēram, Hyperterminal), bet būs, visticamāk jānoraida. Driver nestandarta aparatūras var atbalstīt papildu bodu likmes. Bet es domāju, tā drīzāk ir virs 115k bagātinātāji nekā jaunās lēni ones. Jums, iespējams, vajadzēs modidfy Windows draiveris.

Paldies par jūsu atbildi, Kā par MS-DOS? Es domāju, COM porti var tieši piekļūt MS-DOS. Ja tas ir gadījumā, varētu ostas datu pārraides ātrums no vēlamā kaut ko, piemēram, 8pbs?

Lai to panāktu, ka zema pārraides ātrumu no jebkura datora, kas veikti pēdējos 10 gados būtu grūti. Tas tiešām var būt vieglāk lietot bit-banging par paralēlo portu! Kāpēc jums ir nepieciešams tik mazu ātrumu? Kāds ir jūsu pieteikumu? Tur varētu būt labāks risinājums Jūsu problēmai ...

LPT portu ir ļoti labs risinājums, lai mana problēma es domāju, ja COM portu nepieļauj šādu lēno datu pārraides ātrumu. Izmantojot LPT portu varu kontrolēt tieši tā, pēc kāda laika man ir nepieciešams, lai nosūtītu nākamais mazliet, lai es varētu izvairīties autovadītājiem ierobežojumus. Es esmu plāno izveidot programma līdzīga dažādas sērijas CW (Morzes kods) sūtītāja programmām, kas pastāv internetā. Piemēram, tā vietā, lai pārraidītu pastāvīgu radio pārvadātāja un modulēt to, izmantojot audio (līdz prodice dažādiem burtiem), es varētu izmantot Serial / Parallel portu datora ieslēgt / izslēgt raidītāju. Tātad, kods, vārds tiks ražoti ieslēgšana / izslēgšana raidītājs (ko kontrolē datora porta) un tas ietaupīs lielu spēku. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka D klases komutācijas pastiprinātāji var tikt izmantoti, kas ir ļoti efektīvas. Tagad, man ir konstatēts CWTYPE programma, tas ir ļoti ok. Problēma ir tā, ka es esmu strādā pie jaunas komunikācijas protokolu, tāpēc Morzes kods nav laba. Man vajag nodot virkni 1s un 0s uz datora portu, ti, nodot savu saviem datiem. Taču datu pārraides ātrums ir ļoti zems, piemēram, Morzes kods. Izklausās sarežģīti es domāju? LPT droši vien varētu atrisināt šo?

Jā, jums vajadzētu būt iespējai darīt to, ko vēlaties ar LPT. Ņemiet vērā, ka COM ports darbojas RS232 standartam, sprieguma līmeņi uz pins nav 0 .. 5Volt. LPT neparedz izmantot 0 .. 5Volt. Alternatīva, ja Jūs jau gatavojas izmantot ārējos pasūtījuma elektroniku, ir izmantot USB interfeisu. Jūs varat saņemt patiešām jauku USB interfeiss IC, no FTDI, kas dod jums seriālo portu, izmantojot USB. Tādā veidā jūs varat pārsūtīt datus ar normālu ātrumu, izmantojot USB Jūsu ārējam elektroniku. Savu ārējo elektronika tad izlemt, kad raidītājs un uztvērējs ir ieslēgts / izslēgts.

Mana pirmā doma bija izmantot LPT, un šķiet, labāko "pielāgotu" risinājums. Tā kā man patīk projekts, kas var tikt pārbūvēta viegli radioamateurs Es gribētu iet uz LPT, jo tikai nedaudz kontrolē tranzistors slēdzis ir vajadzīgs TX un RX. 5V par LPT, ir vienkārši perfekta. Vājstrāvas par LPT portu vajadzētu vadīt viegli tranzistors. Vai es varētu kontrolēt LPT tieši no Windows arī, vai man ir DOS tikai?

Jums būtu arī turpmāk jāspēj to darīt no Windows, taču tas var būt grūtāk nekā DOS. Es baidos, es nekad neesmu mēģinājis piekļūt vai nu sērijas vai paralēli ostās no Windows! Iemesls, kāpēc es ieteiktu meklē FTDI USB risinājumus, ir tas, ka tas ir vairāk arī nākotnē (cik ilgi vēl mums būs paralēli ostās datoros?) Un tas joprojām ir faktiski visai vienkāršs elektronika, kas hobbyists var un spēlēt ar. Jums pat ir iespēja saņemt visu savu dizainu darbojas pie varas tiek nodrošināti caur USB autobusu (kamēr pašreizējā prasība ir mazāka par 500mA), tāpēc jums nav nepieciešams ārējais barošanas avots / battery.

Liels paldies par jūsu atbildi visiem. Tas izklausās patiešām noderīga. [Size = 2] [color = # 999.999] Pievienots pēc 2 stundas 2 minūtes: [/color] [/size] Sveiki, es atklāju veidu, kā rakstīt biti uz LPT, izmantojot Borland C + + 3,1 pilns komplekts ar outportb un inportb. Fery ērts, ļoti taisni uz priekšu. Tad es varu izmantot UserPort palaist programmu no jebkuras Windows platformas I guess, bet pagaidām dos ir labi. Es esmu programmētājs kopš 1998 tāpēc man nebija zināju, ka jūs varētu kontrolēt savu datoru ostām, piemēram taisni uz priekšu un pilnībā pielāgotā veidā!

Hi Ive rakstīts par proggy windoze, kas izmanto LPT portu šādā veidā, visu darīt VB6. Es varu pārvērst ostās un izslēgt ar vienu klikšķi peli. Paskatījās cwget un iespaidu, kā vēlaties izmantot līdzīgu par manu VHF ietērps. Darījusi visu saskarsmi un ieguva dažas labas shēmas, ietērps ievadot. Bet es mīlēt zināt, kā pārvērst dits un domuzīmes uz Ieslēgts vai Izslēgts kā cwget no teksta faila. Labs progs, šķiet, izmanto Delphi bet atrodas uz VB6 tās visas seriālo portu stuff. Es izmantoju lates dll sauc inpout32 un secība ir vērtība = 1 PortAddress = & H378 Out PortAddress, vērtība lai ieslēgtu portu un vērtība = 0 PortAddress = & Out PortAddress, H378 vērtība lai ieslēgtu portu off Vērtības 1,2,4,8 , 16,32,64,128 kļūs pins 2-9 ON Hope this helps ....

Ah, par CDW protokols, kas es esmu šobrīd izstrādā http://www.microwave.gr/giannopk Es esmu uzrakstījis programmu, kas skan bitiem (0-1), no faila, un nosūta tos LPT, kā arī iekšējo skaļruni no datora Tas darbojas tikai DOS un Windows 98 un agrāk, bet es domāju, ka jūs varat ostas programmā Windows 2000/XP, izmantojot dažas ostu atbloķēšanas programmu. Ja Jums ir interese iet uz mājas lapā, bet jābrīdina, ka CDW ir vēl smags attīstību. PS Man arī ir nepieciešama ieguldītājiem, lai palīdzētu projektu.

apmeklējis jūsu lapu un lejupielādēt stuff tagad tik būs looksee. Vai jūs rakstīt VB6, jo tās ir ļoti labas un dll es pieminēt ļauj ostā uz XP vai nu 32 bitu vai arī ir 64 bitu versiju .... IVE dzirdējis CDW kaut kur uz neto, izmantojot amerikāņu vietā, kad man bija tīrīšana info par CW. Mans nolūks ir izmantot vienkāršu opto-izolators baro LPT portu un vienkārši iespraudiet kur CW atslēgu iet uz muguras ietērps. Tas būs atslēgas raidītāja un dod sidetone, kā arī. Es varu darīt to tagad ar skaņu uz usb (augšējā sānu josla), kas, kā jūs zināt, ir līdzīgas, kad tuning - vai vēl AM tik ilgi, kamēr saņēmējs ir cw spējas, kā tā, tad tikai gadījumā, pagrieziena tx off un on .. ...

Es nezinu, kur jums lasīt par CDW, kā es augšupielādēto pirmo nepabeigta versija pāris nedēļas atpakaļ, bet, ja jūs atsaukties uz protokolu, kas paredzēti ar mani, tad es domāju, ka internets tiešām izplatās informāciju visā pasaulē, ļoti ātri! Tagad iemesla dēļ man nepatīk VB un citu tādu valodu vadītājs. Lai rakstīt programmas, kas darbosies uz Linux un citiem OSes jums ir nepieciešams uzrakstīt programmu, kods, pamatojoties uz valodu noteikumiem (C + + manā gadījumā), nevis vadītājs (. Dll) Kā redzat bit sūtītājs programma ir DOS balstīta bet kodēšanas / dekodēšanas lietderība ir WEB pamatā! lai tā varētu palaist uz jebkura sistēma, un tas ir lieliski. Pašlaik es esmu rakstiski programma, lai izlasītu biti no ostas un glabāt tos failu, bet tas vairāk ir riskanta lieta, jo jums ir spēlēt ar laika mērījumus. Ja kāds zina kā to izdarīt, es YOULD ļoti APPCERIATE viņa palīdzību. Opto izolators ir labākais risinājums aizsardzībai LPT portu. Vislabāk par CW, ka jūs varat izmantot D klases pastiprinātājs, lai jūs būtu GREAT efektivitāte ir niecīga daļa no izmaksām! Ja būs labi / CDW es stringly ieteiktu D klases pastiprinātāji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back