Kāda ir saistība starp pastiprinātāja's linearitātes un NF

L

ljzheng

Guest
Hi, visiem.pēdējo dienu laikā, es esmu arguments, ar savu kolēģi.Es domāju, ka tur ir

liela saistība starp NF un linearitātes (piemēram, IP3) apakšpunktu pastiprinātājs, taču tie

saka JS būtībā nav nekāda sakara ar linearitāti.un factly, mēs esam atrast ne grāmatas

vai rakstus par šo tēmu, var kāds, laipni pietiekami ilustrēt to ar mani, Paldies

daudz!
ljzheng

Es domāju, ka tas, ko viņi nozīmē, ka pastiprinātājiem ar smago atsauksmes no rezistoriem ir lielas IP3 bet rezistoru pievienot troksni.Parasti šādas pastiprinātāji ir 6-8 dB troksnis skaitli.Pastāv vairākas metodes, izmantojot virziena uzmavas atsauksmes, lai uzlabotu IP3 bez ruining trokšņa rādītājs, bet tie parasti ir mazāks par oktāvas joslas platumam.

Nav tiešas saistības starp troksni attēlu un linearitāte.
Bet, ja meklē izejas troksni Power tā ir.Patiesībā ir testu, lai mērītu Conversion Gain (un netiešu izejas trokšņa jaudas), kas izmanto to pašu setup kā IP3 Divu toņu testu, bet izmantojot nevienlīdzīgu ievadi līmeni.
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

Paldies par atbildēm!I'm sorry man nav aprakstīt manu jautājumu skaidri.

Galvenais Nez, ja pastāv saistība starp troksni skaitli un linearitātes

fizisko būtību tranzistoriem vai FETs.Es uzskatu, daži fakti, pastiprinātāji ar

ļoti laba linearitāte gandrīz vienmēr ar labu NF, tāpēc man ir šaubas.

Best Regards

Tu domā vienkārši ierīcēm?
Es domāju, ka IC ir linearitātes tradeoff starp NF un.

Hi,

Es piekrītu, ka nav tiešas saiknes starp NF un linearitātes.

NF ir definēts dissipative sastāvdaļas tranzistors.Un tas ir ļoti svarīgi, jo zema trokšņa līmeņa signāls visiem nelinearitāti netiek uzskatīta.Nelinearitāti, kas griežas nodrošina traucējumus augsta līmeņa ieejas signālu.

Un tagad pieņemsim, attēlu, kas ir divi dissipative komponenti.Viens no tiem ir minēta ieejas un vēl viens tiek minēts produkciju (piemēram, vārtu izturību un kanāla pretestību MOSFET).Ja mēs gribam samazināt ieguldījumu aizplūšanu trokšņa strāvu izejas strāvas mums ir palielināt peļņu.

Ja jūs dizains vienpakāpes pastiprinātājs šķiet OK.Bet daudzpakāpju pastiprinātājs palielināt peļņu pirmā posma rezultāti pasliktināšanos IIP3.

Tātad, lai sniegtu labākus rezultātus mums ir meklēt kompromisu.Un tas ir tieši tā mēs (es domāju RF IC dizaineriem), lai apmierinātu spec.

Rgds

Parasti, ja jūs palielināt pašreizējo BJT vai FET tas uzlabos linearitātes un palielinās trokšņu skaitli.
Jūs varat redzēt šo efektu tehnisko datu lapās.

2 dīvāna:

Ja NF un IIP3 nosaka slīpo stāvoklī tas nenozīmē, ka pastāv tieša sakarība starp šiem parametriem (tas ir temats par šo pavedienu).

Turklāt, kā MOSFETs kaut slīpo pašreizējās, mēs varam iegūt maksimālu IIP3, ti, maksimāli linearitāte.Vēl vairāk palielinot aizspriedumiem pašreizējo rezultātu pasliktināšanās IIP3 un tikai ļoti slīpo strāvu (attiecībā uz parasti izmanto vienu) IIP3 samazinās vēlreiz.Tātad, tā nav norma: palielināt slīpo pašreizējā rezultātus, uzlabojot IIP3 un NF pasliktināšanās.Rgds

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back