Kā sākt projektu ar jaunu CMOS process technology

H

hippoo

Guest
Čau,

Ja jums tika lūgts uzsākt projektu ar jaunu CMOS process tehnoloģijas, piemēram, 0.35um CMOS tehnoloģijas no cita pārdevēja, kā jūs plānojat iegūt līmenī 1 parametrus, lai jūs to darīt pamata aprēķinu?No mana viedokļa, ir divas metodes.

a.Tieši izmantot parametru vērtību, piemēram, bsim3v3 ar 49 līmeni, nmos parametri vth0 = 0,4, u0 = 380 & etc Jūs gatavojaties izmantot šos parametrus, kā jūsu līmenis 1 parametrus?

b.Plot id vs Vds dažādu Vgs un w / l attiecību.No zemes gabaliem, aprēķina tranzistoru parametri, pamatojoties uz līdzenas 1 formula?

Vai Jums ir dažas citas metodes?Laipni konsultācijas.Thanks in advance.

attiecas uz šādu papīru Tas noteikti palīdzēs jums out:
"BSIM3v3 galvenais parametrs ekstrakcijas efektīvai Circuit modeļi."
ar Jitkasame Ngarmnil & Wichai Sangnak.

No ICSE2000 Proceedings Nov.2000

paldies par jūsu ieteikumiem.sorry pateikt, ka man nav IEEE kontā.vai jūs varētu pievienot grāmata par šo tēmu?

thanks in advance.
Last edited by hippoo par jūnijs 20, 2008 5:55 labots 1 reizes

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=274567&highlight=bsim3v3 key parameter extractions efficient circuit designs

Es gribētu sekot otro metodi, jo parasti tieši uz mērķi.Bez tam, Level 1 formulas nav precīzas īstermiņa kanālu ierīce, piemēram, 0.35um process, kāpēc jūs apnikt lietot level 1 paraugs savu dizainu?

Svarīgi ir arī tas, ka jums vajadzētu izlasīt projekta rokasgrāmata, ka īpašas tehnoloģijas.Katru tehnoloģijas ir atšķirīgas iezīmes, piemēram, dažādas rezistors / kondensatoru modelis, izkārtojums noteikumi uc

[quote = "hippoo"

Ja jums tika lūgts uzsākt projektu ar jaunu CMOS process tehnoloģijas, piemēram, 0.35um CMOS tehnoloģijas no cita pārdevēja, kā jūs plānojat iegūt līmenī 1 parametrus, lai jūs to darīt pamata aprēķinu?No mana viedokļa, ir divas metodes.

a.Tieši izmantot parametru vērtību, piemēram, bsim3v3 ar 49 līmeni, nmos parametri vth0 = 0,4, u0 = 380 & etc Jūs gatavojaties izmantot šos parametrus, kā jūsu līmenis 1 parametrus?

b.Plot id vs Vds dažādu Vgs un w / l attiecību.No zemes gabaliem, aprēķina tranzistoru parametri, pamatojoties uz līdzenas 1 formula?

Vai Jums ir dažas citas metodes?Laipni konsultācijas.Thanks in advance. [/ Quote]

Čau,

Es ieteiktu gm / ID balstītu metodoloģiju.kur zemes MOS transconductance efektivitātes vs izmēram R inversija koeficientu lieto ref.optimālai ierīce dimns.

u var atrast daudz diskusiju par šo tēmu šajā forumā.Par jebkuras šaubas / skaidrojums let me know.

Pateicība,

Es arī ieteiktu gm / ID metodiku.Vismaz tas ir tas, ko es izmantoju savā designs.Kad es iet uz jaunu tehnoloģiju, I pavadīt kādu laiku sāk parauglaukuma līknes, bet tad viņi kļūst ļoti parocīgs.

Allen grāmatas papildinājums sniedz dažus noderīgus metodes, jūs varat atsaukties uz to

hi all,

i ir konstatēts, ka mana metode "b. Uzzīmēt id vs Vds par variou ........"darbojas labi, taču tas prasa daudz CAL.

metode, ko min žurnāls arī strādā labi un prasa mazāk cal.

Es gribētu izmēģināt gm / Id metodi, ja man ir brīvais laiks.anyway, kāds ir izmēģinājuši šīs divas metodes b4 (žurnālu & gm / ID)?kuriem viens rada precīzākus rezultātus?

Blackuni & sutapanaki varētu u īss me in detail how ru gatavojas gabals grafiku saskaņā ar gm / ID metodi?

pateicība.

Problēma ar B metode), kā es to redzu, ka jūs mēģināt novērtēt parametrus, jūs fit in level 1 modeli.Šis modelis nav pietiekami precīzs, lai mazo L tehnoloģijām.Jūs varat izmantot 0.35um kurš jau ir jutīga pret īstermiņa kanāla ietekmi.Šajā dokumentā jūs iepriekš pamanīju, ka vismazākās L viņi izmanto, ir 0.5um.Ja Jūs lietojat 2-3 reizes lielāks L nekā šis analogās dizains, kvadrātveida tiesību modeli vēl var ok.Bet tas tā nav, ja tehnoloģijas ir zem 0.35mu.
gm / ID metodi uzskata kā centrālās mainīgais nav Vdsat, bet gm / Id (kas dod jums dažas idejas par Vdsat jo no kvadrātveida tiesību modelis Vdsat = 2/gm/Id).gm / Id arī atspoguļo efektivitāti, tranzistors ti, cik daudz gm jums par patreizējā - un tas galvenokārt ir gm kas jums rūp in analog dizains.Svarīgi Vēl attiecība metode ir gm / CGS ko bieži sauc par pēdām, bet arī tā ir cena, ko maksājat - lai iegūtu dažus gm jūs maksājat ar kapacitātes kas bieži jūs nevēlaties.Trešais attiecība ir gm / GDS, kas ir raksturīgas peļņu tranzistors.Visi šie trīs mainīgie lielumi ir neatkarīgi no W līdz 1 kārtībā, bet ir atkarīgi no L.
Jo gm / ID metode vienu gabalu strāvas blīvums Id / W, kā funkcija no gm / id.Arī gm / CGS un gm / GDS izsaka kā funkciju gm / id.Šie gabali parasti ir pietiekami, lai to dizainu, izmantojot tos kā sava veida, meklēt tabulas.Rezultāti ir diezgan precīzi, jo tu izmantot to, ko spice ļauj jums, kura pamatā ir jūsu modeļiem.
Jau ir literatūras partijas gm / id metodi, pat šeit forumā.Bet jūs varat meklēt arī Borisa Mourmann lekcijas Stenfordas universitātē, vai tiešsaistes video lekcijas prof.Boser no Berkeley (EE240).Arī, cik es zinu, ka ir grāmata, kas drīz tiks publicēta veltīta šī metode.

Es strādāju ar 0,18 process, un es atklāju, ka metode), ir labs.Es aprēķina no Kn, KP ar šajā modelī lietas materiāliem, kas ir pietiekami precīzas rokas cal parametrus.

ar roku analīzes, es domāju, metode) ir pietiekami!
mēs vēlamies, lai iegūtu dizainparaugu attiecībām no rokām analīzi, ne tieši ķēdes parametrus.

Nu, es piekrītu, ka attiecībā uz jebkuru tehnoloģiju var atrast parametrus, kas būs sava veida ok.Tomēr shēmas būs 20-30% off vai vairāk, un tad to, kas ir pa kreisi do SPICE ākstīšanās.Katram ir savas preferences attiecībā uz projektēšanu, mans noteikti nav spēle ar SPICE tik daudz.Es gribētu gm / ID pieeja, jo ar to es esmu gandrīz labo par pirmo reizi, 10%, parasti.Plus es varu izsekot diezgan viegli, ja atšķirības nāk no.Tikai atzinumu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back