kā rakstīt kodu 4 ciparu 7 segmentu displeju, izmantojot c lang

A

Anandarj

Guest
hi, kāds zina, kā rakstīt 4 ciparu 7 segmentu LED displejs ar multipleksēšanas pieeju pic18f2480 plz guide me regrads R. Anandaraj

Čau, Man ir pievienots kods sešciparu 7 segmentu displeju, izmantojot dažādus PIC mikrokontrolleru. Es esmu īstenot 999999 sekunžu skaitītāju un paskaidroja pats tālāk. Multipleksēšana īstenošana ir ļoti līdzīgs braukšanas Led Dot Matrix. Es izmantoju Timer0 pārtraukt, lai pārslēgtos caur katru ciparu. Timer0 vai TMR0 ir 8 bitu taimeri, kas pārplūst katrs 256 (0xFF) skaitu. Ir zināms, ka atsvaidzes intensitāte pārsniedz 50 Hz, būtu pietiekami cilvēku acīs, lai redzētu displeju bez atzīstot mirgo. Ja es noteikti TMR0 ar 01:08 Prescaler, multipleksēšanu biežumu 4MHz (iekšējā OSC.) / 4 (darba OSC) / 8 (prescaler) / 256 (max epizodēs TMR0) / 6 (ciparu skaits) = 81,3 Hz kas nāk par labu displeju. Tikai piemērs, man ir īstenoti (jo Proteus) 999999 sekunžu skaitītājs, izmantojot 6 ciparu LED 7-Segment blīvēšana tehniku. Ir 2 galvenie komponenti projektā, PIC16F627A vai PIC16F628 un 6 x LED7 segmentu displeju. Shematisko rāda zemāk. Kristāls ir 32.768KHz kā parasti. Ir 10kohm uzvilkt pretestība pie RA4 pin, jo tas pin ir atvērtā aizplūšanu pin, kādu es aprakstīju shematisks. Es ceru, ka tas būtu lietderīgi jums.

thank you sir, tagad mana problēma ir atrisināta, im gatavojas spēlēt ar manu projektu ... paldies

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back