Kā pieslēgt vairākus gaismas diodes uz ic 555

J

Johanx2

Guest
Sveiki puiši, man ir plānots veikt vienkāršu mirgojošs LED matricu (varbūt 50x50), lai es varētu izmantot to kā pārsteidzošs velosipēds aizmugures gaismas pievienotajā manā mugursomā. Kā es varu pieslēgt 10, 20 vai pat 50 LED, lai pin 3? Vai tas ir vienkārši? vai man vajag daudz papildus sastāvdaļu? (Piemēram, tranzistoru) Paldies tik daudz.
ledflasher.jpg

Jūs varat redzēt šo piemēru: [ATTACH = config] 74.098 [/ATTACH] [ATTACH = config] 74.099 [/ATTACH] [ATTACH = config] 74.100 [/ATTACH] Jums vajadzētu izmantot tranzistoru pie IC izejas pin rīkoties strāvu. Cik daudz lika var izmantot atkarīgs no akumulatora kapacitātes un sprieguma, un, protams, no vadīja priekšu sprieguma un vadīja pašreizējais pilnu brightnest.

74100d1336875713-555-led-flasher-schematic.jpg
:-| es neesmu meklējis šo! Es nevēlos, lai flash "divas dažādas grupas" LEDs, es tikai vēlos, lai ieslēgtu un izslēgtu visus diodes, tajā pašā laikā. Paldies anyway.

Tad atslēgt vai dont izmantot vienu filiāli tranzistors ar LED. Tā tik vienkārši. ;-)

Bet man pateikt, man vajadzētu arī noņemt tranzistoru un 10k rezistors? cik MW tas tranzistors disku? Man ir teikts, ka 555 IC 3 pin var vadīt apmēram 200mW. : Smaids: Vai es varu nomainīt šo vienkāršo tranzistors nevis jaudas tranzistors (piemēram tip31), lai produkciju vairāk strāvas nekā pin 3? tāpēc es varētu jauda vairāk diodes.

Izmantot tranzistoru ar atbilstošu rezistors. Jūs varat pārbaudīt datu lapas. Tranzistors jauda ir atkarīga no cik diodes jūs whant izmantot un kādi diodes. Dont aizmirst enerģijas daudzumu 9V baterija. Šī baterija ir par 22mA nepārtraukta nosusināšana ar jaudu 400mAh.

555 var vadīt (izlietne vai avota) rupji 100mA ar sevi. Jums ir tikai 5 filiāles LEDs (teiksim, 20mA x 5), un ka var braukt tieši no pin [3] 555 bez ārējiem tranzistors .. : Aci: IanP

Neaizmirstiet enerģijas daudzumu 9V baterija. Šī baterija ir par 22mA nepārtraukti nosusināšana ar jaudu 400mAh.
Tas nav problēma, jo es pabarotu iecirkņa ar pareizu akumulators.
555 var vadīt (izlietne vai avota) rupji 100mA ar sevi. Jums ir tikai 5 filiāles LEDs (teiksim, 20mA x 5), un ka var braukt tieši no pin [3] 555 bez ārējiem tranzistors .. : Aci: IanP
Es gribu, lai izveidotu lielu matricu, tāpēc man būs nepieciešams flash vismaz 40 diodes. Lūdzu jūs varētu ieteikt man kaut ko? Man nav zināšanas, lai dizaina ķēdēm (pat vienkāršas shēmas, piemēram, šo). Es nevēlos, lai flash matricu ar releju un 555:-D Tas ir laba ideja, bet elektroenerģijas patēriņš releju nav smieklīgi.

Jūs varat saņemt maisu ar 100 LED par dažiem dolāriem pastu. 555 IC (pirkums 2 vai vairāk) būtu joprojām maksā zem dolāra pastu. Jūs, iespējams, izmanto perfboard pieaugt visu. Tas nav saliekt. Tā ir režģis ar caurumiņiem izurbti ik pēc 1/10 collas. Izmēri: vairākas collas uz pusi. Izmaksāt vairākus dolāru. Iedegums perfboard ir visizplatītākā. Vai izmantot kamerā ir atkarīgs no jums. Tas būs urbti vai samazināt tā LED var pabāzt cauri. Say jums ir 40 LED. Jūs varat veikt 20 stīgas 2 par virkni (ar 20 drošības rezistoriem). Tādā veidā akumulatora spriegums var nokristies līdz 4 vai 5 voltu, un LED būs visi turpmāk gaismā. Eksperiments ievietojot LED uz kuģa, lai atrastu piemērotu režīmu, kas izskatās labi no tuviem un no tālienes. Vai šo pirms sākat lodēšanas, acīmredzamu iemeslu dēļ. Atstājiet vietu braukšanas ķēdē. Jāapsver iespēja izveidot ieslēgšanas-izslēgšanas slēdzis. Jums ir noteikt, kura puse ir labākais, lai instalētu komponentus, vai uz LED spuldzes pusē, vai noveda vadu pusē. Jebkuras garš sastāvdaļām var traucēt kamerā uz LED spuldzes pusē. Es nodrošināt akumulatora ved uz perfboard sasienot tos ar īsu garumu stieples, vai pārklājuma līmi pār pusi collu vērts katru stiepļu. Karsta kausējuma līmi. Šis būs stress off lodējami un blakus esošās kailām vadi.

Paldies brāļi. Beigās es esmu gatavojas būvēt nākamo ķēdi:
40leds.gif
Tā atbalsta 40 diodes katrai grupai, es esmu gatavojas, lai likvidētu vienu grupā un vienkārši savienot vairākus LED es gribu (līdz 40).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back