Kā pasākums ir ļoti zemas frekvences ar Pic mikrokontrolleru

M

masveida

Guest
Nu man ir projekts, kurā man dizains HZ metrs ar ieejas diapazonā 0,1 Hz to 1 Mhz.Man problēma ir, novērtējot 0,1 Hz.

Kā pasākums zemas frekvences?

Thanks ia iepriekš!: sm9:

Zemas frekvences, pasākuma laikā un tad invertcukuru ar math.Jūs varat izmantot iekšējo pulksteni un apkarošanas funkciju, lai iegūtu laiku.

dear uzpūtīgs,

I'am saskaras ar tām pašām problēmām kā lieli un jūsu norādi man liek domāt.
Ja ievades biežums 0.1Hz (vai 1 oscilation periods ir 10 sekundes), man ir jāgaida 10 sekunžu, lai iegūtu rezultātu?(jo man pasākums periodu biežums).

Vai tas ir labi?ir tā, ka pārāk ilgi, lai iegūtu produkciju ar 0.1Hz input square wave?

čau,
Jūs varat izmantot ārējo pārtraukt ieeja šaušanas pasākumam.
Un to laiku saistītu uzdevumu laikā.
lietošanai 2 vai 3 reģistrus, buferī veidā skaitīt laiku.
atā

Ar zemu frekvenci tev ir jāgaida vienu periodu, lai iegūtu mērījumus, bet tas ir daudz īsāks par pašu izšķirtspēju, nekā pasākums periodu skaits VEEEERY ilgs laiks, kā regulārās biežuma mērījumi.

Ja Jums ir nepieciešama 1,0 Hz izšķirtspēju, Jums ir jābūt "vārtu" laiku 1 sekundes uz 0 Timer ieejas ...Ja Jums ir nepieciešama 0,1-Hz izšķirtspēju, Jums ir jābūt 10 sekundes "vārti" laiks (Ouch) ...Jā, tas ir ļoti ilgi jāgaida ...Es neesmu pārliecināts, ka nekādā veidā jūs varat saņemt no šīs problēmas ...

Regards, Mike

Ja Jūsu ieguldījums ir zināms waveshape, tad jūs varētu pasākumam mazāku daļu no tā un novērtējiet ilgums pilna cikla.Piemēram, ja tas vienmēr ir 50% darba ciklu square wave, tad jūs varētu pasākums puse no tā.Ja tas ir tīrs sinewave, un jūs pasākums tai / D pārveidotājs, tad jūs varētu darīt līkne spējīgs novērtēt ilgums pilna cikla.Lai iegūtu vislabākos precizitāte tomēr, jūs, iespējams, jāgaida pilnā ciklā.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back