Kā nokļūt tīru 5V no trokšņainās 5V USB jauda?

A

ahgu

Guest
Es lietoju 5v pie USB savienotājs, es redzu, ka tā ir ļoti skaļš. Man vajag vadīt kādu ADC ķēdes, kas prasa ļoti tīra 5V. LDO regulators ir 5.2V, lai dotu 5V labu jaudu, ko vēl es varu darīt, lai otbatin labu 5V no USB bez liekot dažiem 100UF tantulum uzgali piegādi?

Jūs varat izmantot LC filtru, lai filtrētu 5 V ADC atsauces ieguldījumu. Vēl viena metode ir izmantot pārejot krājumus, lai 5,5 V, vai arī tā, un pēc tam izmantot pasīvu regulators. Vai jūsu ADC darbojas zemāku kā 4,7 V atsauces, ko zemā pamet regulators? Tas nepieciešams, lai jūs skalu rezultātu reizinot to ar korekcijas faktoru 5/4.7 ir loģika.

Ja tas bija mans prblem es varētu izmantot 5-to-5 V līdzstrāvas pārveidotājs ar nelielu LC tvertnēs abos pārveidotāju un 10 47UF tantala atdales kondensators tuvu jūsu ADC malas ...

[Quote = ahgu] Es esmu, izmantojot 5v pie USB savienotājs, es redzu, ka tā ir ļoti skaļš. Man vajag vadīt kādu ADC ķēdes, kas prasa ļoti tīra 5V. LDO regulators ir 5.2V, lai dotu 5V labu jaudu, ko vēl es varu darīt, lai otbatin labu 5V no USB bez liekot dažiem 100UF tantulum uzgali piegādi? [/Quote] hi ahgu Vai jūs attīstīties nedaudz vairāk, kāda veida ķēdes jums vēlas? Ir pat pasakains veidus, kā iegūt precīzu vienmērīgu 5volts bet pasakiet man, nedaudz vairāk to, kas videi ir?

Kā USB spriegums nav stabila, tā nav laba ideja, lai to izmantotu ADC (un sprieguma atsauce uz ADC) bez sprieguma regulators. Es atradu vienu amatu, kas ir diezgan līdzīga jūsu problēma šeit: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=51364 Bez tam, jūs varat mēģināt filtru konfigurācijas lapā: Filtrēšanas PC autobusu jauda http://www.epanorama.net/circuits/power_from_pc.html Vēl viens: Kā "attīrīšanas" 5V barošanas [? / b] http://www.electronics-forum.info/design/how_to_clean_up_5V_power_supply_392623.html Drīkst jums ir jāapsver iespēja izmantot izolētu līdzstrāvas-līdzstrāvas uz elektrolīnijas un Optocoupler datu līniju, bet tas aizņem vairāk vietas, un tas ir dārgāks. Ceru, ka tie palīdz. BTW, pls padomu enerģijas patēriņu jūsu ķēdes vai piemērošanu.

tikai gribu tīru 5V off USB tiesības vadīt AD pārveidotājs, tas ir viss. Vai ir 4,65 LDO? Arī USB jauda ir robežās 4,4-5,5. no spec. Es tiešām nevēlos likt pārslēdzējs uz plates.

Ja tas bija mans prblem es varētu izmantot 5-to-5 V līdzstrāvas pārveidotājs ar nelielu LC tvertnēs abos pārveidotāju un 10 47UF tantala atdales kondensators tuvu jūsu ADC malas ... kas ir 5-5 VDC pārveidotājs? Vai jums ir vērtības LC tvertne? paldies Ahgu

DC-DC pārveidotājs ir neliela melnā kaste (atkarībā no jaudas, tā var būt ne lielāks par 14pin dil), kas coverts ieejas līdzstrāvas spriegumu (jūsu gadījumā kaut kas ap 5V) uz izolētiem jauda (5 V). Kā Ls es varētu izmantot 10 - 47uH un Cs 100nF + 10-47UF tuvu ADC.

kāda veida induktors man vajadzētu izmantot? SMT. HZ0805E601R LC tikai labu filtrēšanas High freq troksni.

ianP: kas par LC svārstību? rezonanses freq? Es lieto EMI filtru, kas nav rezonanses, bet tie ir tikai par labu HF. 10uH un 10uF, par 16Khz sevi rezonanses freq. Kāda veida induktors man vajadzētu izmantot?

[Quote = ahgu] Vai ir 4,65 LDO? [/Quote] Ir LDO ar regulējamu izejas spriegumu.

Es nebūtu jāuztraucas abot sevi rezonanse zemas pas filtru konfigurācijas .. Kā Ls jūs varat izmantot miniaturexial Fiksētie induktori, kas izskatās alsmost vienādas 0.25W rezistori vai SMD - ja vēlaties šāda veida ..

[Quote = IanP] DC-DC pārveidotājs ir neliela melnā kaste (atkarībā no jaudas, tā var būt ne lielāks par 14pin dil), kas coverts ieejas līdzstrāvas spriegumu (jūsu gadījumā kaut kas ap 5V) uz izolētiem jauda (5 V). [ / quote] Ja enerģijas patēriņš nav daudz, varat izmantot "IC" tipa izolētu DC / DC pārveidotāju, piemēram DCR010503 no Texas Instruments.

Atkarīgs no trokšņa, varat izmantot atdalīšanas vāciņu, lai filtrētu augstas frekvences vienu, tad izmanto-on-chip regultro noraidīt osme par pārējo.

Es iesaku jums izmēģināt LC filtru un veikt dažus mērījumus, lai redzētu, troksni samazinās. Ja tas nesamazinās pietiekami, izmanto lielāku induktivitāti un kapacitātes. Kapacitāte ir sastāv no 0.1uf paralēli 10uf kā arī paralēli 220uf vai lielāks kondensators. Jums ir nepieciešams visus šos izmērus, lai sasniegtu zemu pretestības plašākā frekvenču diapazonā.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back