Kā mēs varam atrisināt šādu vienādojumu

L

lqkhai

Guest
Dārgie, es gribētu, lai atrastu saknes (Ef) šo vienādojumu. sum_k (1 + ln ((Ef-E (k)) / (kB * T))) = Constant. sum_k: summa virs k E (k), kB, T: ir jau zināms, Ef: nav zināms parametrs Vai jūs, lūdzu man palīdzēt? Paldies jau iepriekš lqkhai

Čau, Tas ir parastā vienādojumu fizikā. Un es ieteiktu Newton-Rapson metodi, kā norādīts zemāk. Mans vienādojums ir formā f (Ef) = 0. Lai atrastu root šā vienādojuma mēs iedevām vienu sākotnējo aktu tuvināšanu Po un izmantojot iterācijas P (k) = P (k-1)-f (P (k)) / f (P (k-1)), k = 1, 2,3 ... Kā bout jūsu risinājums? Lūdzu, komentējiet vairāk tur Paldies jau iepriekš lqkhai

Varbūt analythic šķīdums Σ {1 + ln [(Ef - Ek) / (KBT)]} = C k + Σ ln (Ef - Ek) - Σ ln (KBT) = C ln [Π (Ef - Ek)] = C - k + Σ ln (KBT) Π (Ef - Ek) = exp [C - k + Σ ln (KBT)] pēdējais vienādojums ir polinoms vienādojums pakāpi k. Ne visas tās saknes ir pieņemama risinājuma (piemēram Ef

Paldies man! Es domāju, ka pieeja ir grūti īstenot skaitliski. Tā kā pastāv lielas iespējas saknes no jūsu pēdējo vienādojumu. Manā Iepriekšējo vienādojumu ir tikai viena iespējamā saknes. cheers, lqkhai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back