Kā izvēlēties Bipolar izmērus BiCMOS dizains?

W

wee_liang

Guest
Sveiki, es esmu jauns, lai BiCMOS konstrukcijas (BJT jo īpaši). In CMOS, mēs izvēlamies WL attiecīgi iegūt gm vēlamies utt Kas par BJT? Galvenais parametrs atšķirties, ir emisiju jomā, bet tas skar tikai dažādi, Ic vienādojumā. Kādi apsvērumi ir izvēlēties labs izmērs laikā dizainu? Kādas ir blakusparādības, ja Ic ir pārāk augsta, nelielu BJT? Jebkuri noteikumi, īkšķis?

Parastā prakse bipolāru dizainu - jums ir vairākas stacionāras ierīces izkārtojumu un spice modelis katram izkārtojumu. Tas ir tāpēc, izkārtojumu maiņa var mainīt dažus parametrus Spice modeli. Un tas var mainīt ne tikai ir, bet Rb, Rc vai citiem arī. Tātad, ja jums nepieciešama lielāka tranzistora izmēru labāk izmantot vairākas stacionāras izkārtojuma ierīces savienotas paralēli. Tas ir arī laba prakse, ka jums ir nepieciešams paturēt attiecību pašreizējo spoguļiem. Ja Jums ir nepieciešama lielu strāvas ierīces (vairāk nekā vairāki simti mA), jums vajadzētu izmantot tā saukto balasta rezistoru savienots ar emitera vai bāzi. Palielināšanās (B vai h21e) bipolāru tranzistors ir atkarība no Ic. Tā ir pazemināta gan ar zemu Ic un augstu Ic, un ir maksimālais dažiem vidū Ic. Ierīce strāvas blīvums (vai ierīce lielums) jāatbilst Ic, kad ieguvums ir maksimālā vērtība. Good luck, FOM

vienkārši pievienot to, kas jau ir pateikts. Parasti no tranzistors Ft ir maksimālais Ic nedaudz pirms h21 sākas, kas (pie lielāku strāvas beigām). Tātad, lai izvēlētos ierīci zonu veic tranzistors, kas var veikt nepieciešamās Ic ar labu h21 un kas dod labus Ft (ja nepieciešams).

parasti BiCMOS procesos, process ir ļoti optimizēta KTO, un BJT 's ir "lūžņi" ierīces. ja Jums ir npn un sānu PNP, šis ir tas gadījums. anyway, šie procesi gandrīz vienmēr ir ierosināts npn izkārtojumu, tā nav, piemēram bipolāru kur var izdarīt emitētājiem jebkura izmēra vēlaties. Arī BiCMOS, bipolars ir tik liels (salīdzinājumā ar CMOS), ka tās tiek izmantotas tikai īpašas lietas - ieejas pāri zema kompensēt amp, bandgap, temp sensors. šos pieteikumus visu izmantot BJT studijas "signālu" reģions - 1 līdz 100uA, no kurām viena BJT 's ir labi izmantot. bandgap protams izmantošanas 01:08 utt nekādā gadījumā es esmu redzējis barošanas BJT in BiCMOS process .. Kāds ir jūsu pieteikumu? Jums vajadzētu būt, ņemot vērā to, vai BJT ir pareizo ierīci jums, ja jūs lūgt to veikt lielus strāvas. ir iespējams, labāka (mazāka) veidā, izmantojot MOS.

Es atļaušos nepiekrītu, ka BiCMOS procesi ir steigā savākts bjts. Es esmu šobrīd strādā ar 0.35u SiGe BiCMOS un jums jāsaka, ka mums ir gan vertikālā npn un PNP ar aptuveni 40Ghz Ft par NPN. Arī bjts mēs izmantojam gandrīz visur par ar KTO. Daudzas reizes viņi izrādīties ļoti noderīga.

Es piekrītu sutapanaki Pašlaik es esmu, izmantojot 0.35um SiGe. Foundry nodrošina augstas perfomance npn, kuru pēdas ir līdz 40GHZ. Bet man ir galvassāpes problēmu, īpašu NPN. Ja man ir tikai pašreizējais budžets 100uA par katru emisiju avotu sekotājs un diferenciālis pāri. Es izvēlētos tiny ierīce un slīpo to visaugstākajā pēdu Bet problēma rodas šeit, tiny ierīce ir milzīgs nesakritībai un ofseta parametru. Kā es varu atrisināt šo problēmu?

Es domāju, ka u var izmantot tipisks lielums foundry.just kā Unitrode company.they izmantot pat reizes, no diviem bipolars būvēt divu tranzistors bandgap.

[Quote = chihyang wang] Es piekrītu sutapanaki Pašlaik es esmu, izmantojot 0.35um SiGe. Foundry nodrošina augstas perfomance npn, kuru pēdas ir līdz 40GHZ. Bet man ir galvassāpes problēmu, īpašu NPN. Ja man ir tikai pašreizējais budžets 100uA par katru emisiju avotu sekotājs un diferenciālis pāri. Es izvēlētos tiny ierīce un slīpo to visaugstākajā pēdu Bet problēma rodas šeit, tiny ierīce ir milzīgs nesakritībai un ofseta parametru. Kā es varu atrisināt šo problēmu [/quote]? Vai jums, izmantojot austriamicrosystem procesu?

hehe - tu vari pilnīgi nepiekrītu, ja vēlaties. atceros, es teicu, process, kurā sānu PNP - tā ir droša zīme, ka jūsu BJT 's ir lūžņi. vertikālo PNP s ir process, kas ir vismaz vērsta uz BJT, ja nav iegūta no bipolāros process, un, protams, ir SiGe process mērķis ir salāgot HBT, lai es patiešām ceru, ka viņiem ir laba bipolāri! Es personīgi domāju, ka tur ir pārāk daudz mobilo telefonu, pasaulē jau ir, tāpēc es domāju, man nav pat domāju par tevi slikti RF guys, kad es domāju BiCMOS, bet es jāpatur prātā nākotnē ..

Celtniecība sānu PNP nav raķešu zinātne, jūs zināt. Pat tīra CMOS ir viņiem. Kā Faktiski BiCMOS process es izmantoju, ir sānu PNP pārāk, bet šis fakts pats par sevi nepadara to steigā savākts proces. Ak, un BTW, es neesmu RF puisis, bet joprojām izmanto BiCMOS. RF nav vienīgā lieta, kas var gūt labumu no tā.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back