Kā aprēķināt iekšējā izturība Sausā vai applūst Battery?

W

Wafeeq

Guest
Hellooo All i am strādā pie projekta, kur es vēlos, lai uzraudzītu veselības akumulatoru. i am mērīšanas volti akumulatoru, kā arī pašreizējā plūst ārā no baterijas vai uz akumulatoru. Tagad es gribu, lai izmērītu iekšējās pretestības akumulatoru. Lūdzu, palīdziet man, kā atrast iekšējo pretestību akumulatoru. un, ja jums ir kādi ieteikumi, kā novērtēt veselības akumulatoru?

Iekšējā pretestība ir galvenokārt diferenciālo daudzums: novērots sprieguma izmaiņas ar noteiktu slodzes strāvu pārmaiņas: Rd = ΔV / ΔI Diemžēl ΔV ir arī laiks mainās. Tātad, jums ir veikt mērījumus noteiktos laika apstākļos. Vai veikt AC impedances mērījumu specfied frekvencēs.

Patiesībā man ir bankas gada 6 baterijas saistīti, kā padarīt 24 volti kopā. katrs akumulators ir 12V. Es gribu, lai pārbaudītu veselību akumulatora nepārtraukti. Tagad lūdzu pasakiet man kādu metodi man vajadzētu veikt, lai novērtētu veselībai.

šeit jums ir labs piemērs ar pirmkodu mērīšanas iekšējā pretestība bankas 4 NiMH baterijas tas būtu viegli pielāgot jūsu konfigurāciju regards,

Tā patiešām ir interesants projekts. Es nebiju sen to darīt, bet man vienmēr bija citu dizainu steidzami darbu. Sāksim ar vienu 12V akumulatoru. Vienkāršākais veids, kā tas ir pasākums gan tā spriegumu un strāvas abām valstīm; (1), ja akumulatora strāvu (I1), ir nulle vai nemainīgs testa laikā. (2), ja akumulatora strāvu (I2) ir palielināta, pievienojot maketa ārējais slodzi. Tad: R_bat = (V2 - V1) / (I2 - I1) lelli slodze varētu būt sildītāja vadu, lai gan tas nav nepieciešams, lai uzsildītu pārāk daudz laika diezgan īss pārbaudes laiks (laikā fiktīvu slodzi). Es domāju, jūsu gadījumā, mērot akumulatora veselība ir faktiski relatīvā jautājums, ja pašu testu jāatkārto reizi brītiņa. Es domāju precīzu vērtību iekšējā pretestība nav tik svarīga kā ar laiku mainās attiecībā pret izmērīto vērtību tad, kad baterija bija svaigs (šā sākotnējā vērtība var būt nepieciešams saglabāt kā atsauce). Nākamais solis ir izstrādāt kontrolierim, lai uzraudzītu 6 baterijas. Tai ir jābūt elektriski izolētām no atsevišķām testeri (kas arī ir izolēti viens no otra). Testētājiem datu apmaiņu ar galveno kontrolieri ar optoelektronisko savienotājierīču. Kerim Off topic: Building automātiska lādētājs katru bateriju (ne tikai liels viens par visiem), palīdz pagarināt bateriju dzīvi, lai tā paredzamo robežas.

(1), ja akumulatora strāvu (I1), ir nulle vai nemainīgs testa laikā. (2), ja akumulatora strāvu (I2) ir palielināta, pievienojot maketa ārējais slodzi. Tad: R_bat = (V2 - V1) / (I2 - I1)
Kā jau ieteikts post # 2. Diemžēl jūs saskaras trīs problēmas: - spriegums ir laika gaitā mainīgiem, jau tika minēts - iekšējā pretestība mainās ar temperatūru - iekšējā pretestība mainās ar lādiņa (citiem vārdiem sakot, baterijas modelis ir faktiski nelineāras) Turklāt, tas teica literatūrā , ka būtu grūti noteikt veselības stāvoklim, kad akumulators ir tur gandrīz pilnībā uzlādēts, un viens ir labāk izsekot V / I raksturīga vairāk uzlādēšanas / izlādēšanas cikliem. Lai noteiktu parametrus lineārās bateriju modeli īpaši valsts (maksas un temperatūra), pretestība spektroskopija var piemērot. Tā mēģināja saistīt mainīt impedance raksturīga akumulators veselības stāvokli.

Hi FVM, no vienas puses, jūs pievienot vērtīgus punktus plakāta apsvērt, ja viņš meklē precīzu monitoringu. Manā pusē, es pievienoju par manu iepriekšējo post slēpto atslēgvārdiem: "Visvienkāršākais veids", "radinieks" un "pašu testu" ;-) Patiesībā, "pats tests" ir pašiem nosacījumiem, tostarp temperatūra :) Vai es drīkstu piebilst, ka kopš maniem projektiem netiek veiktas NASA: ņirgt:, man ir nepieciešams vienmēr kompromiss starp realizējama un precizitāti. Un dažreiz man nav citas izvēles, bet, lai izveidotu savu algoritms balstās uz atkārtoti novērojumi īpašu pieteikumu. Piemēram, es izmantot šo neprecīzu (un ātri) metodi, lai atklātu vecā (mazā atkārtoti uzlādējamiem) baterijas pie mazumtirgotājiem :-| Kerim

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back