Jautājumi par QAM un egļu filtrēšana

R

Rfboy

Guest
hi all,
Man ir jautājums par filtrēšanu signālu, izmantojot fir filtrus.
Es esmu tring filtrēt QAM signāls saknes izvirzīts kosinuss pulsee forma filtrs un mans filtrs ir divas ieejas bitu un 15 izejas bitu.Pēc filtrā esmu DAC ar 10 bitu izšķirtspēju.

Kā es esmu izvēlēties labajā veidā filtra izejas bitu lai izveidotu savienojumu ar DAC?

Ja simbol likme ir 10 MHz, kas ir frekvence diennakti filtrē, izmantojot distribuited aritmētiskās paralēli filtrs?

Ir pareizā izvēle ir filtrs ar diviem ievades biti, nevis divi atsevišķi filtri, 1 input bit?

Tx lot.

Hi RFboy,

Jūs sakāt, ka jūsu ieguldījums ir 2 bitiem.Vai ir 2 bitus es un 2 biti Q (ti, izmantojot 16-QAM) vai 1 bit es un 1 bit Q (ti, 4-QAM = QPSK)?

Jebkādā veidā, FIR filtra koeficienti būtu jāsamazina tā, lai maksimālā izejas izmanto visus diapazons reģistru, un pēc tam pievienojiet nozīmīgākais bitu ar DAC.Ja DAC doesn t ir 1 / 2 LSB ofsets, rezultāts būtu jānoapaļo, lai atceltu 1 / 2 LSB DC detaļas (bet šī kļūda ir ļoti maza, izmantojot 10 bitu).

Sveicieni

Z

Hi Zorro, mana sistēma ir 16 QAM tāpēc ir divi biti es un divas bitu Q.
Kāda ir pareizā izvēle:

1) Īstenot abu filtru es un divas Q vienu filtru katram bit, un tad summējot rezultātus vadīt DAC.

2) Ieviešot vienu filtru ar diviem ievades biti es un viens filtrs ar diviem ievades mazliet par Q.

Tx par ieteikumu par mērogošanas koeficienti.Atā

Hi Rfboy,

Jums jābūt diviem identiskiem filtrus, viens man un viens Q. in Delay Line vērtības ir divi biti wide (B1, B0), bet tie respresent skaitliskās vērtības, kas ir, piemēram:

b1 B0
11 => -3
10 => -1
00 => 1
01 => 3

Ja koeficienti ir N bits, jums būtu nepieciešams, principā izplatītājiem N bitu pa 3 bitiem, jo 3 biti ir nepieciešamas ir no -3 vērtības 3.
Bet tas ir iespējams izmantot vienkāršāku loģikas, nevis vispārīgus izplatītājiem.Piemēram, ja starp bitiem un vērtībām uzdevums ir šajā tabulā, kas iegūta, reizinot koeficientu K, ko datum loģikas (B1, B0), kas atrodas pieskārienu kavēšanās līnijas būtu:

R = C;
ja b0 == 1 tad R = R 2 * C (ti, pievienot C pārvietoti vienas vietas uz MSB)
ja b1 == 1 un pēc tam mainīt zīmi R

Sveicieni

Z

Hi Zorro,
thank you for your help!

Tagad man ir cits jautājums:

Ieejas signāla filtrs ir datu pārraides ātrums ir aptuveni 8,592 MHz un es izmantošu 34,368 MHz izlases frequecy par koeficientu filtru, kas ir labi Frequency Clock, ja vēlos, lai īstenotu pilnībā paralēli fir filtru?

Vai jūs zināt dažas Altera egles filtru rīks jautājumiem?

pateicība

Hi boy,

Jūs varat izmantot 4 paraugi vienu simbolu.Labi.Efektīvs veids, kā īstenot filtrs ir formā interpolator filtrs ar interpolācijas koeficients ir 4 izmanto trīsfāzu filtru struktūru.Interpolator filtrs piekrīt ieejas dati dažas frekvences un rada izlaides N reizes, ka datu pārraides ātrums veicot M / N operācijas vietā M, kur M ir filtrs kārtībā.
Skatīt, piemēram, par Multirate Digital Signal Processing nodaļa grāmatā Proakis un Manolakis: Digital Signal Processing.
Sorry, I don t zināt @ ltera fir filtrs rīks.
Sveicieni

Z

Izmantojot trīsfāzu filtrs ir ļoti sarežģīta ASIC īstenošanu.Tikai atkārtot ievades parauga ar 4 reizes un izfiltrēt to.Jums nepieciešams pētīt zaudējumu ar šo likumu.

Hi spweda,

Es nepiekrītu ar jums.Trīsfāzu filtrs nav sarežģītāka nekā cita FIR filtru.
No parauga N reizes atkārtošana ir līdzvērtīga trīsfāzu interpolāciju filtru ar pārskaitījumu funkcijas 1 z ^ 1 ... z ^ - (N-1) tā ir Zemfrekvenču filtrs.Pēc tam jums būs nepieciešams filtrs, kas dod, cascaded ar šo vienu, vēlamo nodošanas funkcija.
Ar trīsfāzu filtru, kopējais rīkojumu filtrs ir apmēram pats par kārtību iepriekš minētā filtru, bet ir nozīmīgs samazinājums (N reizes) skaitu, nepieciešamo aprēķinu.
Sveicieni

Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back