Jautājumi par DCM stāvokli PWM buck pārveidotājs

R

rockycheng

Guest
Dear all, Ja slodzes strāva PWM konvertors ir pietiekami zems, induktors pašreizējais būs zem nulles kādu laiku, un pārveidotājs tērēta DCM stāvoklī. Mans viens jautājums ir, ka, aprēķinot efektivitāte, ja es negatīvo daļu ieejas strāva vērā? Ja nē, man jābrauc, ka periods ieejas strāvu kā quiesent pašreizējie vai vienkārši nulle? Vēl viena problēma ir tā, ka, ja slodze kļūst ļoti viegla (zem 5mA), mana pārveidotājs sāk būt nestabila. Es nevaru saprast, kāpēc. Es domāju, ka tad, kad slodzes strāva samazinās, iekšējās cilpa pieaugums samazina pārāk, un vienotība iegūt biežums būs zemāka. Šķiet, nav iemesla izraisīt šo problēmu. Bet tas tiešām sāk būt nestabila (izskatās sub-harmonisko svārstību, atkārtojot ik pēc diviem cikliem)! :? (Ikviens zina, kāpēc Thanks a lot!

Es nedomāju, ka jūsu ieejas strāva būtu iet negatīvs. Ja jūsu ieguldījums ir patiešām gatavojas negatīvs, tas nozīmē, ka jums ir nodot varu atpakaļ savā avots! Kāda veida topoloģija jūs lietojat? Ja jūs izmantojat buck pārveidotājs, piemēram, ieejas strāva ir nulle, ja maina tranzistors ir izslēgts. Kāda veida kompensācijas jūs lietojat? Buck pārveidotājs ir diezgan viegli, lai kompensētu. Boost un Buck-Boost (apgriežot) pārveidotājiem ir labajā plaknē nullēm. Kā jūs varat iedomāties, maza signāla modeļi konkrētā topoloģija atšķiras atkarībā no tā, ja Jums ir CCM vai DCM - lai jūsu kontrolieris būtu jābūt stabilām pie abiem nosacījumiem. Ja jūs varat nosūtīt jpeg shematiski, mēs varētu palīdzēt. Jums vajadzētu veikt arī pie šīs tēmas apskatīt [url = http://www.edaboard.com/ftopic150661.html] buks pārveidotājs dizaina jautājumu [/url], kas ir nedaudz saistīts ar jūsu jautājumu. Best regards, [tex] v_c [/tex]

Paldies v_c! Simulācijas tiešām liecina, ka abas induktors pašreizējās un ieejas strāvu var būt negatīva kādu laiku katru ciklu. In DCM stāvoklī, induktivitātes strāva ir zemāka par nulli, kad P-SW ir ieslēgts, tādēļ P-SW paceļ negatīvo induktors strāvas, un pašreizējais vajadzētu darīt plūsma pret ievades avota. Tas izskatās savādi, jo šis spriegums ir "maksas" akumulatoru. Man arī ir neskaidrības par to. Esmu ievietojis ieejas strāvas viļņa.

Es neesmu pārliecināts, kāpēc tā notiek negatīva. Vai jums ir ieejas filtru (sastāv no indukcijas spoles un kondensatori) pie ieejas jūsu sistēmā? Vai jūs post shematisks vai netlist, ka jums ir imitēt? Best regards, [tex] v_c [/tex]

Hi V_C, In shematisks, es tikai izmantot sprieguma avotu (VDC), kā ieejas. Nav input induktors. Lai to negatīvo daļu ienākošā strāva, es esmu vienkārši pieņem kā nulli, un ko aprēķina efektivitātes liekas pieņemama. Es domāju, ka lielākā daļa šī daļa ir izšķiesti. Varbūt tāpēc efektivitāte ir zema, kad PWM buck pārveidotājs strādā DCM stāvoklī. [Size = 2] [color = # 999.999] Pievienots pēc 3 stundām 17 minūtēm: [/color] [/size] Lūdzu, apskatiet induktors pašreizējo. To sāk būt kā šis, kad slodze ir mazāka par 5mA. Vai kāds atbilst šo problēmu pirms? Lūdzu, palīdziet man!

Nav man konkrēti izrēķināt, kāpēc jūs saņemat šo neredzot faktisko kontrolieris topoloģija un par cilpa iegūt informāciju veidā, utt es domāju, tas ir iespējams saņemt negatīvās strāvas MOSFET bet tas būtu jāveic, izmantojot ķermeņa diode un MOSFET pretējā virzienā normālu pašreizējā plūsmu. Best regards, v_c

v_c, es piekrītu jums, negatīvās pašreizējais izkliedē uz ķermeņa diožu P-MOSFET. Paldies par Jūsu atbildēm!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back