Izvēloties RF FET zemas frekvences LNA

M

mtwieg

Guest
Kamēr atpakaļ, kas pavediens par manu mēģinājumu, lai saņemtu norādīto JS no AD8331 LNA. Ka nav izstrādāta (neskatoties apspriedusies ar AD pieteikumu inženieris), tāpēc es domāju, es esmu dodas uz nepieciešamību roll savu diskrēto LNA. Mans pieteikums ir šaurjoslas (varbūt 200KHz) ar centrālo frekvenci no 7-15MHz (nav pārliecināts, pagaidām). Es esmu cerot uz NF mazāk nekā 1dB no 50 avotiem (lai gan man būs nepieciešams zināms impedance transformāciju pie ieejas). Labais tagad es tikai vēlos, lai iegūtu priekšstatu par to, ko tehnoloģijas varētu dot labu NF šādā frekvencēs. Es meklēju pie GaAs FETs, dual gate silīcija FETs, HEMTs, utt, bet neviens no tiem ir specced turpmāk 100MHz. Arī pirms kāds iesaka, ka, man nav vajadzīga piekļuve labas simulācijas programmatūru, piemēram, reklāmas vai Ansoft. Arī es esmu preemptively izmeklēšanas metodes trokšņa raksturošanai, bet joprojām esmu pārliecināts, kā pieeja šo. Man ir pieeja labu signālu analizatoru ar NF mērījumu setup, un pieklājīgs tīkla analizatoru. Vai jūs domājat, ka tas būtu nepieciešams, lai novērtētu ieguldījumu minēto troksni strāvu un spriegumu, tad aprēķināt manu troksni pretestību un spēles uz šo jautājumu? Vai man tikai mēģināt atrast optimālo pārdomu koeficientu Ar mēģinājumu un kļūdu? Paldies jau iepriekš.

Daži GaAs FETs ir lielāka NF zemākām frekvencēm (zem 100MHz), nekā augstākās frekvencēs, palielinoties trokšņa pretestību Rn. Varbūt tur ir daudz BJT ir ar NF tālāk 1dB pie 15MHz, bet jūs varat mēģināt izmantot dual-vārtu MOSFET BF998, kas no manas zināšanas ir aptuveni 0.7dB NF ir HF frekvencēm (līdz 30MHz). http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BF998.pdf

Daži mikroviļņu GaAs FETs ir lielāka NF zemākām frekvencēm (zem 100MHz), nekā augstākās frekvencēs, palielinoties trokšņa pretestību Rn. Varbūt tur ir daudz BJT ir ar NF tālāk 1dB pie 15MHz, bet jūs varat mēģināt izmantot dual-vārtu MOSFET BF998, kas no manas zināšanas ir aptuveni 0.7dB NF ir HF frekvencēm (līdz 30MHz). http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BF998.pdf

Ja jūs varat atrast SiGe, izmantojiet to bez šaubām ... (Infineon..) Citādi izmantot BJT, bet nekad neizmanto GaAs vai kombinēto pusvadītāja. Discretes .. Tie ir ļoti skaļš zem 100-150MHz

Varbūt ir daudz BJT ir ar NF tālāk 1dB pie 15MHz, bet jūs varat mēģināt izmantot dual-vārtu MOSFET BF998, kas no manas zināšanas ir aptuveni 0.7dB NF ir HF frekvencēm (līdz 30MHz) . http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BF998.pdf
Labi BF998 izskatās iespēju. Es neesmu īsti interesē, izmantojot vienu no AGC vārtiem, tāpēc man tikai izmantot gan vārtus paralēli vai tie viens fiksētu neobjektivitāti spriegumu?
Ja jūs varat atrast SiGe, izmantojiet to bez šaubām ... (Infineon..) Citādi izmantot BJT, bet nekad neizmanto GaAs vai kombinēto pusvadītāja. Discretes .. Tie ir ļoti skaļš zem 100 150MHz
Huh, nekad domāja par SiGe. Vienīgais, es varu redzēt, pieejamas digikey ir BFP 640, ir tas, ka labs kandidāts?

Huh, nekad domāja par SiGe. Vienīgais, es varu redzēt, pieejamas digikey ir BFP 640, ir tas, ka labs kandidāts
Jā, to var izmantot .. Jūs, iegūt, iespējams, 0.15dB NF vai mazāk šajos frquencies. Tas ir pietiekami labs ..

Nav pārliecināts, ko Jūsu pieteikums ir, bet, ja komunikāciju lietojumiem thoughs frekvences fona troksnis purva no 1 dB trokšņa rādītājs uztvērēju, lai trokšņa rādītājs uztvērējā nav nepieciešams, ka zems. 1 dB NF ir troksnis temp 78 degs K, tipisku atmosfēra un iejaukšanos 15/07 MHz diapazonā ir 500-1500 degs K. Intermod sniegumu un dinamiskais diapazons ir svarīgāki, tad JS šajā RF kom diapazonā.

Jā, to var izmantot .. Jūs, iegūt, iespējams, 0.15dB NF vai mazāk šajos frquencies. Tas ir pietiekami labs ..
Wow, tas būtu lieliski. Kāda veida trokšņa pretestības man cerēt nepieciešams SiGe? Man ir problēmas atrast attiecīgo literatūru par šo tēmu (attiecībā uz zemas frekvences anyways).
Neesat pārliecināts, ko Jūsu pieteikums ir, bet, ja komunikāciju lietojumiem thoughs frekvences fona troksnis purva no 1 dB trokšņa rādītājs uztvērēju, lai trokšņa rādītājs uztvērējā nav nepieciešams, ka zems. 1 dB NF ir troksnis temp 78 degs K, tipisku atmosfēra un iejaukšanos 15/07 MHz diapazonā ir 500-1500 degs K. Intermod sniegumu un dinamiskais diapazons ir svarīgāki, tad JS šajā RF kom robežās.
Mana pieteikums nav komunikāciju, bet gan KMR spoles saņemšanas. Tātad throwing visa lieta vairogs nav problēma man, par laimi.

Man tranzistori mūsdienu un iemeta kopā vienkāršu shēmu slēgums ar BF998. Paņēmu filmēta tumsā un devās uz spēli pretestība 2Kohm, un es esmu jau mērīšanas starp 1,0-1.5dB NF, ar pastiprinājumu, kas ap 17dB, frekvencēs starp 17-25MHz. Lielo līdz šim. Nepatikšanas būs, kad es vēlos nomest frekvenci samazinājies līdz aptuveni līdz 10MHz, jo tas būs grūti iegūt induktori ar labiem Q. Arī mans trokšņa avots ir tikai nominālā uz leju, lai 10MHz par to, lai tā varētu zaudēt precizitāti apmēram tur . I'll glabāt atjaunināšanu manu progresu, lai gan, jo tas varētu interesēt citiem cilvēkiem arī nākotnē.

Tāpēc šodien es esmu, rotaļājoties ar SiGe BFP 640, un es saņemu sliktu rezultātu līdz šim. Ķēde ir veidota tādā pašā veidā, kā mana ķēde ar BF998 (izņemot nobīdes no ieejas). Visvairāk dīvaina lieta ir tas, ka ja es slīpo kolektora pašreizējo daudz zemāk 5ma, tas sāk dīvaini atpūtu uz emisiju un kolekcijas (lai gan ne uz pamata), ar frekvences robežās no 800KHz līdz 2MHz. Es domāju, ka tas varētu būt CE krustojuma salaužot tam atgūstas atkārtoti, bet es nesaprotu, kāpēc tas būtu šajā gadījumā, jo VCE nekad nesasniedz 4v (tas parasti ir zem 3V). Kad es palielināt slīpo pašreizējā aptuveni 10mA, tā kļūst stabils, bet kopēju labumu šķiet diezgan slikts (15dB max). Un mērāmo troksni skaitlis ir slikti (4-5dB minimums). Es būtu slīpo strāvu līdz lielāka, bet datu lapu nozīmē, ka iepriekš 10mA JS degradē strauji. Kāds padoms būtu appreciated.

Jūs varat post shematisks jūs izmantojat? Zemajām frekvencēm (slīpo strāva) pastiprinājumu SiGe BFP640 būtu ļoti augsta (> 30dB) un jūsu LNA ir iespējams oscilēt.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back