Izlases numuru ģenerators, algoritms jautājums.

Z

zuzu

Guest
Sveiki draugi, Mēģina izplatīt pakešu kļūdu laiku dažās protokolu, man ir nepieciešams, lai radītu pasūtījuma (pseido) secībā līdz noteiktam skaitam. Es mana MCU man ir tikai RAND () un srand (INT sēklas) funkcijas. Bet man ir nepieciešams, lai radītu PR skaitli no 0 līdz N, kur N var būt jebkur līdz pat 2047. Kultūra nav svarīgi, bet neatkārtojas vērtības ir, un cikls tos visus līdz N. Jebkura ideja appreciated.

Hi Zuzu, Pseido izlases secība var tikt radīts, izmantojot Shift-reģistri ar XNOR barības atpakaļ. laipni pārbaudīt šīs saites. [Url = http://avr.15.forumer.com/a/quick-8bit-random-number-generators-pic-asm_post359.html] Ātrā 8-Bit Random skaitļu ģeneratoru (PIC ASM) [/url] Šie googled saites var palīdzēt jums rakstīt pseido izlases secību.

Hi zuzu, ja jūs rands () ģenerators dod nejaušu skaitļu 16 bitiem, un jums ir nepieciešams skaitļi no 0 līdz 2047 (ti, 11 biti), Jūs varat zvanīt RAND () funkciju un pieņemt 11 visnenozīmīgākais biti vērtības gājienā atgriežas. Tas nesniedz ciklu 2048 vērtībām, bet ilgāk (ar pseidogadījuma atkārtojumiem). Vai tas tiešām ir svarīgi, ka visas vērtības ir neatkārtot pirms viss cikls ir pabeigts? Sveicieni Z

Es neesmu informēts par algoritmu, lai radītu 0 līdz n PR secībā. Tautas LFSR (lineāra Atsauksmes Shift Reģistri) ģeneratori ir noteikti 2 ^ n -1 kārtas garumu, visi numuri ar bināru diapazonā izņemot 0. Kā vienkāršu vienkāršu risinājumu, es varētu izmantot 12 bitu LFSR ģenerators, karte N līdz 0 un nometiet numuriem> N. Ja jums ir nepieciešams, lai sniegtu jaunu numuru katru pulksteni ciklā, izmantojiet precalculated tabulu.

Paldies visiem par komentāriem, es domāju, ka man ir nepieciešams precizēt dažas vairāk, varbūt cita ideja nāk uz augšu :). Man ir vienvirziena (nav reverse saite, tāpat Sat lejuplīnijas) pārraidi pakešu virs punkta diezgan jutīgi) trokšņainu kanālu. Skaits pakešu pārsprāgt var atšķirties līdz 2048, un tagad, eksplozijas tiek īstenoti, lai nosūtītu lineāra no 0 -> N. Tagad uztvērējs var panākt visu N vai var zaudēt vienu un reālajā dzīvē, ja viens bits tiek zaudēts, CRC noraidīs visu paketi. Piezīme: FEC ir nepraktiski šobrīd dēļ skaitļošanas limmitations kas nav radušās šajā HW. Tāpēc, lai uztvērējs ir jāpanāk nākamo nozaudēšanu iespēja ir nākamā pārsprāgt, lai pie minimālā attāluma N * tpacket laiku. Ja uz nākamo pārsprāgt paciņām ir citā secībā (aka izlases līdz N) laiks noķert zaudēto pakešu, iespējams, samazinās. Novērtējam jūsu komentārus,

Hi zuzu, Atvainojiet, mans jautājums var būt muļķīgi. Bet, ja es understant tevi, ja nākamajos pārsprāgt paketes ir citāda, tad laiks, lai nozvejas zaudēto pakešu panta i) var tikt samazināts vai palielināts. Labi? Tiek gaidīts (vidēji) laiks samazināts? Sveicieni Z

Vairumam pētījuma ģenerators pieteikumiem PR numuri tiek izmantoti, lai iegūtu deterministiskā izlases piemēram, datu plūsmas, kas var salīdzināt pret gaidāmo signālu uztvērēju. Jūs acīmredzot iecerējis kaut ko citu, bet specifikācija ir neskaidra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back