INT pieprasījums

W

watertreader

Guest
Hi,

Tikai vaicājumu par mikroprocesoru.Kad mēs aicinām programmatūra INT instrukcija (piemēram, 21 int), tas bloķētu kas IRQ pieprasījumu aparatūras?

Paldies

Es domāju, ka padarot funkcija zvans ISR (Interrupt pakalpojums parasto) nepārmāktu apkalpošanu IRQ laikā tā izpildi, izņemot gadījumus, kad pati funkcija ietver pārtraukt atspējot vai masku instrukcijas: Tātad jums ir dizaina funkcija atkārtoti -ienācējs (Nested vairākus zvanus no funkcijas tā izpildes laikā.)
Anyway pārbauda programmētāja rokasgrāmatā par procesoru, kā IRQ funkcija zvani tiek pārvaldītas.

Sveicieni

Mowgli

Paldies!Bet ko tad, ja INT zvanāt, ir saistīta arī ar kontrolieri .. IRQ no Programmējams Pārtraukums

Piemēram, ja es cenšos rakstīt pārtraukt pakalpojumu rutīnas RTC (reālā laika pulksteni, kas ir saistīts ar 7 IRQ),

ja tas pārtrauc tiek saukta, no procesora, izmantojot INT xx (lai iedarbinātu pārtraukt pakalpojumu rutīnas es esmu uzrakstījis par to), man joprojām varēs izmantot / piekļūt citām hardwares, kas ir arī saistīta ar uz IRQ, piemēram, peles (pie zemāks Interrupt piority), bet es esmu pārtrauc dienesta ikdienas pati.

Vai aicinot INT šādā veidā, pārtraukt citu IRQ no atbildes, bet es esmu šajā pārtraukt pakalpojumu rutīnas?

Paldies

Kā es wrote manā pagātnē atbildē, veicot funkciju aicinājumu pārtraukt apkalpošanas rutīnas (= zvana funkciju SW kad Interrupt līnija nav apgalvojusi saistītie HW notikums), parasti nav atspējot vai noslēpt saistīto HW pārtraukt.
Tas nav taisnība, ja funkcija (vai zvanu SW pirms), izpilda instrukcijas, atspējot vai noslēpt IRQ (katram procesoram ir iekšējās reģistriem, lai kontrolētu ļaujot / atspējošanas / maskējot tās HW IRQ līnijām SW).
Pēc tam, kad veikts šo premisu Jums jāapzinās, ka, lai veiktu funkciju aicinājumu uz IRQ ikdienas tev dizaina funkcijas kā reentrant, ņemot vērā iespēju, ka IRQ izraisa tā izpildi, bet tas jau ir bijis, jo iepriekš skaidri zvanu.

Sveicieni
Mowgli

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back