IC dizaineriem būtu jāzina sistēmu?

E

eejli

Guest
kādā veidā un kādā mērā IC dizainers saprast sistēmu līmenī lieta?Es esmu domājām.Kā sytem spec ir partioned katrai blocks.please sniegt piemērus bezvadu sakaru lietojumprogrammas.

Paldies.

Es domāju, ka kādam nav saprast sistēmu, ja viņš (viņa) dizains analog ķēdē.bet ir jāzina sistēmu, ja konstrukcija ciparu shēmas

Jums ir jāzina sistēmas līmeņa daudzu svarīgu iemeslu dēļ:
1.Enerģijas patēriņš
2.Trokšņi
3.Ātrums
4.Noturīgums
5.Otrreizēju izmantojamību
6.Laiks līdz tirgum
7.Izmaksas
8.Ražotspēju
9.Testability

Tas nav tikai ciparu viens.Analog un RF ir tikpat svarīgi.

Jums ir taisnība.Es tikai jautājums, ja ir anybook runājam par sistēmu līmenī simulācija.ADS var darīt daži IIP3, iegūt, un trokšņa rādītāju sistēmu līmenī simulation.But es varu palaist pārejošu simulācija par sistēmu?Ja analogais un digitālais ckts tiek salikti kopā, ir simulācija iespējams?

Paldies.

Jā, jūs varat.Es esmu pārsteigts, ka jūs varētu jautāt.

OrCAD PSpice, Cadence HSPICE jo Spectre / Virtuozs / Analog Design Vide, utt, visi aprīkoti ar šo galveno funkcionālo spēju, lai simulētu transiences jauktu signālu analogās un ciparu shēmas un sistēmas, tomēr tikai viena ievade frekvenci no pulksteņa avota vai oscilatoru.

Par RF un mikroviļņu, jums ir nepieciešams palaist "pastiprināts frekvences" par Spice.Ansoft ir šo spēju.Jaunākās HP-ADS arī ir šī spēja.

Thanks, Skyhigh, ka būtu lieliski.Mūsu uzņēmums līdz šim ir tikai HSPICE un HSPICE RF pieejama.Šķiet hspice RF neatbalsta jauktas signāla līdzfinansējuma simulācija.Jebkurā gadījumā tas ir tuff tēmu, jo nav pārāk daudz puiši uzņēmumu zina gan analog / RF un ciparu dizains labi.

Es domāju, ja jums ir front-end dizaina digitālās sistēmas vai analog dizainers, Jums ir jābūt daži fona knownledge sistēmas.

Manuprāt, ja mēs saprotam RTL inženieris ar (IC dizainers), tad viņš nevar jāsaprot sistēma pati par sevi ..lielākā daļa uzņēmumu ir Systems departaments atšķirties no RTL departaments ..tās sistēmas guys laiž visus sistēmas arhitektūra un specs ..un pēc tam nosūtīt dokumentus princips inženieris RTL komanda, kas pārtraukumiem specs uz aparatūras komponenti un nodot aparatūras aprakstu sistēma ..
piemēram ..komunikācijas sistēmām ..Jūs varat dizains FFT sastāvdaļa nemaz nezinot, ka tā ir FFT ..Jūs varbūt teicis veidot kādu vienādojumu RTL ..kā tauriņš ..un tiem, twiddle koeficientus ..
Bet ..tas ir labāk izprast sistēmu ..ja tas nav ņemts no ur projektēšanas laikā tik un tā ..

Es domāju, ka labāk ir zināt sistēmu gan analogo un digitālo IC dizainers.

Starp citu, par jauktu signālu simulāciju,
Jūs varat izmantot:
Nanosim VCS no Synopsys.
Vai: Ultrasim NC no Cadence.

Sysnopsys atbalsta arī:
HSpice VCS ..Taču ir lēns.Iepriekš minētajā simulators, jūs varat izmantot tranzistoru līmenī analogo daļu un izmanto RTL vai ieejas līmenī, lai digitālās daļu.Pievienots pēc 6 minūtēm:Viens mājīgs papīra izmantošanu: Nanosim VCS
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back