High Voltage RF 0-6MHz ģenerators

M

Max-dal

Guest
Hi all, Man ir problēma ar manu būvniecību RF ģenerators. Diapazons var būt fiksēta vai mainīga, sine wave (2x, 180deg fāzes nobīdes), izlaides 100-400V, frekvences 1-6MHz. Problēma ir tā, ka es varu izmantot RC circuit, lai radītu nepieciešamo sprieguma un amplitūdu, bet man ir nepieciešams, lai ir divas sine viļņi ar fāžu nobīdes ar precīzi 180deg. Tagad es esmu got problēma, kā lai sinhronizētu divu viļņu no diviem avotiem vai izmantot vienu avotu, ar divām izejām (transformatoru )..., got iestrēdzis: -?. Es augstu vērtēju kādas labas idejas: wink: Peter..

vai jūs tiešām iet uz leju, lai DC? Izmantojot divus op ampēri, vienu ar peļņu 1, otru ar peļņu -1. Ja tie ir platjoslas, fāzes nobīde būs 180 grādi + / - pāris grādiem. Tie, op ampēri vadīt savu augsto spriegumu izejas ķēžu neatkarīgi, bet ir atkarīgi no tā paša avota frekvenci.

Hi biff44, paldies par laba ideja. Biežums nav jābūt 0, faktiski minimums ir aptuveni 400kHz. Esmu bijis domāt, kā izmantot op ampēri, bet risinājums šķiet diezgan sarežģīti. Augstsprieguma op ampēri ir dārga un nespēj rast biežuma> 30kHz (skatīt pielikumu par Cirrus Logic PA241) pie 280Vp-p, kaut joslas platums ir atzīts par 3MHz, bet ne tik augstu spriegumu. Siltuma zaudē arī ir pārmērīgas. Iespējams izvēlēties piemērotu op amp, lai iegūtu pašreizējās vietā, sprieguma un vadīt Tranformer ar koeficientu, piemēram, 01:20?

Protams, jūsu pašreizējo apraksts ir pārāk nenoteikts, lai saprastu, kas jums jau ir un, iespējams, nepieciešams papildus. Jums vajadzētu raksturot pašreizējo dizainu precīzi. Pretējā gadījumā tas ir tikai lekt secinājumus.

Hi FVM, tiesības tagad, man ir tikai daži conceps darba ierīci. Būtībā tikai divi. Pirmais ir op amp būvniecību baroti ar signālu ģeneratoru un ražo viļņu par RF jonu fokusēšanas ierīce (capacitive slodzes). Tomēr op ampēri ir diezgan lossy. Otrais ir bezmaksas braukšanas rezonatora circuit pieņemti ar vienkāršu NOT vārti ražo kvadrātveida vilnis signāla, kas varētu satraukt augstas kvalitātes RC rezonatorā circuit ražo augstas RF spriegumu. Biežumu var mainīt tikai, aizstājot rezonatoru sastāvdaļām, tomēr tas nav jautājums. Es imitētas šo ierīci, shēma ir parādīts attēlā zemāk. [PIEVIENOJIET = CONFIG] 58.316 [/PIEVIENOJIET] problēma, man ir nepieciešams atrisināt, ir ražošanas divu viļņu no pašu frekvenci un spriegumu, bet nobīdīts par 180deg attiecībā pret otru.

kvalitatīvu RC rezonators
nozīmē LC rezonatora, protams. Diemžēl, jums ir jāapsver reāla sastāvdaļu īpašībām, īpaši L zaudējumus. Es uzskatu, ka augstu Q ķēdes var sasniegt ievērojamus sprieguma koeficientus, bet diez vai precīzs 180 grādu fāzes saskaņošana, ja vien tas ir paredzēts kā simetriskā rezonatora struktūru no sākuma. Tā kā šis ir tīri elektroniskās projektēšanas meistarību, vispārējās ieteikumi nepalīdzēs daudz. Ja dizainparaugs ir veltīta state-of-the-art zinātniskais instruments, ciparu kontrolēta signālu rašanos un stabilu HV pastiprinātāji, izmantojot atgriezenisko saiti, būtu iespējamā izvēle.

Labāk, nekā izmantojot vārti ir izmantot Q produkcijai D-type flip-flop 7474. Jūs saņemsiet sadalījums pēc 2 arī, bet posmā atšķirība ir daudz precīzāka. Q izejas var vadīt divus augstsprieguma tranzistori un izmantot pie izejas LPF veidošanai vilnim.

Labāk, nekā izmantojot vārti ir izmantot Q produkcijai D-type flip-flop 7474. Jūs saņemsiet sadalījums pēc 2 arī, bet posmā atšķirība ir daudz precīzāka. Q izejas var vadīt divus augstsprieguma tranzistori un izmantot zemas caurlaides filtru pie izejas, lai veidotu viļņu forma.

Es ieteiktu pieņemt darbā kvalificētu konsultantu, lai izstrādātu šo jums. Grūts daļa ir, protams, 400 V izejas ķēdes, un norādītas, jūsu faktisko slodzes prasībām. Kā izveidot divas fāzes 0,4-6 MHz signālu ir triviāls projektēšanas uzdevumu par jebkuru RF konsultants. Es gribētu sākt off meklē 500 Vds mosfet, ka var rīkoties frekvenču diapazonā ar pastiprinājumu, un izveidot divus vienkāršus vienpakāpes apgriežot tranzistors pastiprinātāja shēmas. Jūs vadīt to ar diviem op amp ķēdēs. Jūs varat radīt signālu signālu ģenerators chip, varbūt 555 taimeri mikroshēma, vai DDS chip, ja jūs vēlaties būt precīzi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back