help!

R

rinjic

Guest
Es esmu tikai sāk izmantot tīkla analizators (Agilent 8722ES)
mēra S parametri dažus materiālus koaksiālo līniju.Man gredzena parauga iekšpusē koaksiālo līniju un pasākums S11 un S21.Parasti man ir vairāki peaks in S-parametrs amplitūda graph dēļ rezonanses iekšpusē izlasē.Tad es atvienojiet koaksiālo līniju.pārinstalēt parauga un mērījumu atkārto vēlreiz.Es atklāju, ka pīķa nostāju maiņās par 20MHz (aizmirsu pateikt, frekvences diapazons es lietot, ir 0,5-18GHz).Es atkārtoju daudz reizes, gandrīz visas no tām ir izlases nelielu maksimuma maiņa (vai nu pozitīva, vai negatīva maiņā).
Jautājums ir: Vai tas ir normāls S parametru mērīšana?
Ja tā nav, tas ir, jo no sistēmas kļūda tīkla analizatoru?, Vai arī tas, ko rada manas falsed savienojums starp kabeli un koaksiālo līniju?
Man nav pārāk daudz pieredzes ar tīkla analizatoru, lai ieteikumus un konsultācijas, būs ļoti noderīga.Pateicība

varat mēģināt noteikt koaksiālo kabeli, kas savieno VNA un zondes.Mēs ieradāmies pašu problēmu too.Atrašanās vietu, formu, tas savieno kabelis izmaiņas, jūs varat redzēt, ka S-parametrs got no VNA izmaiņas arī diezgan kaitinošas.
Ar laba vēlējumiem,

Atbilde var būt splitted vērā 2 tēmas:
- Mērīšanas metode
- Par tip &
Trips
Mērīšanas metode ir galvenokārt saistīti ar kalibrēšanas metodi, SOLT, TRL, E-Cal,
ucParasti U (S11) (nenoteiktību saistībā ar S11) ir lielāks, ja novērotā vērtība ir tuvu ārējo Smith-Chart's apli.
A TRL kalibrēšana ir viens no precīza.
SOLT ir mazāk precīzs nekā TRL bet vēl joprojām ir ļoti precīza.
Agilent TRL * ir slikts precizitāti attiecībā uz augstas vērtības S11.
Lai būtu precīzi, kad jūs novērot augstas vērtības S11, izmēģiniet SOLT un
S, kompensēt S, L, T un salīdzināt rezultātus.
Lai būtu precīzi, kad jūs novērot zemas vērtības S11, mēģiniet S, O, slidingL, T,
...

tip &
Tripsinstrumenta izvilināt kabeļi un savienotāji jābūt exellent apstākļos.
Arī standartiem jābūt exellent apstākļos.
Nelietojiet pārvietojiet izvilināt kabeļiem.Fix to daudzos punktos ar līmlenti.Dont "veikt griešana ar pierunāt.Be kontaktu metāliem attīra.Utt Utt
Set slaucīšana režīma solis, kas jaudu> -10 dBm,
Lasīt Agilent AN 1287 sērija
Lasīt Agilent AN "principi savienotāji aprūpe"
Lasīt Agilent PN 8510 sērija

Hi Sergio mariotti,

Citāts: "@ gilent TRL * ir slikts precizitāti attiecībā uz augstas vērtības S11"
Lūdzu, paskaidrojiet, īsi kāpēc ir tik.
Pateicība
g579

Sergio mariotti wrote:

Atbilde var būt splitted vērā 2 tēmas:

- Mērīšanas metode

- Par tip & TripsMērīšanas metode ir galvenokārt saistīti ar kalibrēšanas metodi, SOLT, TRL, E-Cal, uc

Parasti U (S11) (nenoteiktību saistībā ar S11) ir lielāks, ja novērotā vērtība ir tuvu ārējo Smith-Chart's apli.

A TRL kalibrēšana ir viens no precīza.

SOLT ir mazāk precīzs nekā TRL bet vēl joprojām ir ļoti precīza.

@ gilent TRL * ir slikts precizitāti attiecībā uz augstas vērtības S11.

Lai būtu precīzi, kad jūs novērot augstas vērtības S11, izmēģiniet SOLT un

S, kompensēt S, L, T un salīdzināt rezultātus.

Lai būtu precīzi, kad jūs novērot zemas vērtības S11, mēģiniet S, O, slidingL, T,

...tip & Trips

instrumenta izvilināt kabeļi un savienotāji jābūt exellent apstākļos.

Arī standartiem jābūt exellent apstākļos.

Nelietojiet pārvietojiet izvilināt kabeļiem.
Fix to daudzos punktos ar līmlenti.
Dont "veikt griešana ar pierunāt.
Be kontaktu metāliem attīra.
Utt UttSet slaucīšana režīma solis, kas jaudu> -10 dBm,

Lasīt @ gilent AN 1287 sērija

Lasīt @ gilent AN "principi savienotāji aprūpe"

Lasīt @ gilent PN 8510 sērija

hi mariotti,
thanks for ur konsultācijas.Es jau noteikti kabeli, un cal.kit un savienotājs ir ļoti labā stāvoklī.I tryed SOLT, bet situācija ir nesaņemu labāk, vēl ir līdzīgs 20MHz nenoteiktību.
Vai u ir vairāk suggestions?

Rinji

Kam: asdfaaa:
izvilināt kabelis:
Kvalitātes šķira: labākais mērījumiem.Ja es atceros labi vērtības ...vienmērīga 90 ° saliekt var atšķirties | s21 | kuru daudzums ir mazāks nekā 0.01dB * GHz 0,05: Protams šī vērtība ir pārāk augsta.Bet praksē | s21 | variācijas ir ļoti mazāka par garantiju.
Tā kā kabelis ir "laba", jo | s21 | izmaiņas ir mazākas par garantiju.
Ti, nekad nav izmantots GoreTex kabelis, ne smilga no Cal, lai pasākums, liecina,
ka a | s21 |
Variation mazāk kā 0,03 pie 22 GHz pēc 10 minūtēm.

Kam: rinjic
Ja jums ir 3 paraugu (vai mikseri) VNA, piemēram, HP 87xx whit NO izvēlēties 400 instal, a sprogoties ko var sniegt instrumentu.Tas sprogoties var, proti, robežās no / -0,1 dB ap | s21 | un / vai / - 0,03 (lineārie) ap | S11 | (izskatās S11 uz Smith attēls)

Bet ...Vai esat pārliecināts, ka sprogoties ir ko radīja VNA?Drīkst faktiskās atbildes uz DUT?
Lai undertand labāk, coul'd jums post zemes gabala, jūsu mērīšana?

rinjic,
Kā Jūs teica peaks nāk no rezonanses no gredzena.Ja peaks kustēties, tas nozīmē, lai rezonanses frekvence pārvieto.I suppose precīzu rezonanses frekvence ir funkcija no materiāla un tā dimensijām, kā arī malas stāvokli ap to.Kad jūs pacēlās un atpakaļ ringā, varētu pārvietot uz litte bit toword vienas puses, un tas ir mainījis rezonanses frekvenci.

DJ wrote:

rinjic,

Kā Jūs teica peaks nāk no rezonanses no gredzena.
Ja peaks kustēties, tas nozīmē, lai rezonanses frekvence pārvieto.
I suppose precīzu rezonanses frekvence ir funkcija no materiāla un tā dimensijām, kā arī malas stāvokli ap to.
Kad jūs pacēlās un atpakaļ ringā, varētu pārvietot uz litte bit toword vienas puses, un tas ir mainījis rezonanses frekvenci.

Sergio mariotti wrote:

Kam: asdfaaa:Kam: rinjic

Ja jums ir 3 paraugu (vai mikseri) VNA, piemēram, HP 87xx whit NO izvēlēties 400 instal, a sprogoties ko var sniegt instrumentu.
Tas sprogoties var, proti, robežās no / -0,1 dB ap | s21 | un / vai / - 0,03 (lineārie) ap | S11 | (izskatās S11 uz Smith attēls)Bet ...
Vai esat pārliecināts, ka sprogoties ir ko radīja VNA?
Drīkst faktiskās atbildes uz DUT?

rinjic wrote:Sergio mariotti wrote:

Kam: asdfaaa:Kam: rinjic

Ja jums ir 3 paraugu (vai mikseri) VNA, piemēram, HP 87xx whit NO izvēlēties 400 instal, a sprogoties ko var sniegt instrumentu.
Tas sprogoties var, proti, robežās no / -0,1 dB ap | s21 | un / vai / - 0,03 (lineārie) ap | S11 | (izskatās S11 uz Smith attēls)Bet ...
Vai esat pārliecināts, ka sprogoties ir ko radīja VNA?
Drīkst faktiskās atbildes uz DUT?

hi mariotti,
Es pārmeklēt Agilent mājas lapā un neguva "principiem savienotāji aprūpe" Application Note.Vienīgā lieta, ko es konstatēts ir mācību kursu pārskats "kabeli un savienotājs aprūpe", kas nav pieteikuma piezīmi.Es arī apskatīja manu VNA rokasgrāmata, tā teikt kaut ko par aprūpi, bet ne pārāk daudz.Could u lūdzu, Augšupielādēt "principiem savienotāji aprūpe" here?
Pateicība!

rinjic

Hi marotti,

Lūdzu atbildēt uz manu jautājumu atkārtotu šeit:

Jums norādīts, ka
"@ gilent TRL * ir slikts precizitāti attiecībā uz augstas vērtības S11"

Lūdzu, paskaidrojiet, īsi, kāpēc tas ir tā, un kur es varu saņemt informāciju par šo paziņojumu.
Pateicība
g579

g579 wrote:

Hi marotti,Lūdzu atbildēt uz manu jautājumu atkārtotu šeit:Jums norādīts, ka

"@ gilent TRL * ir slikts precizitāti attiecībā uz augstas vērtības S11"Lūdzu, paskaidrojiet, īsi, kāpēc tas ir tā, un kur es varu saņemt informāciju par šo paziņojumu.

Pateicība

g579

rinjic wrote:

hi mariotti,

Es pārmeklēt @ gilent mājas lapā un neguva "principiem savienotāji aprūpe" Application Note.
Vienīgā lieta, ko es konstatēts ir mācību kursu pārskats "kabeli un savienotājs aprūpe", kas nav pieteikuma piezīmi.
Es arī apskatīja manu VNA rokasgrāmata, tā teikt kaut ko par aprūpi, bet ne pārāk daudz.
Could u lūdzu, Augšupielādēt "principiem savienotāji aprūpe" here?

Pateicība!rinjic

Hi marotti,

paldies par info un ieskatu no sprogoties atrodami pievienotajā HP produkts piezīmi.
Pateicība
g579

do y kalibrētu VNA, un noteica pareizo jauda?
tad noteikt kabeli

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back