HELP: Konsole: nevar chown / dev/pts/7

H

Hughes

Guest
Kad es palaist konsole no bash komandrindas, šāds ziņojums tiek parādīts:
Quote:

Konsole: nevar chown / dev/pts/7.

Iemesls: Darbība nav atļauta

konsole_grantpty: noteikts dīvains ierīces nosaukums "/ dev / ptmx".

Konsole: chownpty neizdevās ierīces / dev/pts/7: / dev/pts/7.

: Tas nozīmē, ka sesija var eavesdroped.

: Pārliecinieties, konsole_grantpty ir uzstādīts

: / Usr / bin / un Setuid root.

Tā kā kļūdas ziņojums stāsta "Pārliecinieties konsole_grantpty ir uzstādīts
: / Usr / bin / un Setuid root ", pārbaudiet šo.

Paldies.

Bet konsole tika uzstādīta automātiski ar 9,2 Mandrake.I didn't noņemt neko.Kā nāk šo kļūdu?Kas ir konsole_grantpty?

Tagad man ir pārbaudīti un nodrošināt konsole_grantpty ir uzstādīta / usr / bin un Setuid root:
Quote:

-Rwsr-XR-x 1 root root 5576 18 septembris 2003 / usr / bin / konsole_grantpty

Konsole_grantpty atļauja, ir daži, kā noteikts, kā-rwsr-XR-x.Uz root tas ir RW, s ir noteikt lietotājam vai grupai ID veikšanas (s).Tas izraisa šo problēmu, jo tai nav rakstīšanas atļauju citiem lietotājiem.Atļauja ir, piemēram,
-Rwxr-XR-x vai-rwxrwxrwx Mainīt atļauju Konsole_grantpty, piesakoties kā root un izdot komanda
# Chmod 755 kosole_grantpty

Tagad, konsole jāstrādā jebkuram lietotājam.

Hi Amjad,
Es tā nedomāju.Atļaujas veids "rwsr-XR-x" nozīmē, ka konsole_grantpty būs efektīva uid tās īpašnieks (root), tādēļ tam vajadzētu būt saknes piekrišanas, neskatoties kurš atsaucas uz to.Tomēr, es esmu mēģinājis savu metodi un kļūda kā plānots.
Thanks anyway.

GLISS rakstīja:

Kas notiek, kad jūs darbināt Konsole no KDE izvēlnes?

Nu, protams, ir vide atšķirība starp menu darbojas Konsole no KDE un darbojas to no kāda cita.
Es gribētu pārbaudīt, lai redzētu, kas Konsole ikonas KDE izvēlnē tiešām.Tas var atšķirties, nevis tikai "konsole".Jums var būt veids, ka jūsu terminālu atkarību no kāda opcijas.

Es nedomāju, ka starpība, ja tāda ir, ir tik acīmredzama.
Kad es izmantot Konsole no esošajiem Konsole logu (logs-1), man jaunā Konsole logā (logs-2) un dažus brīdinājuma logu-1.Ja man palaist Konsole no KDE izvēlnes, es neredzu šādus ziņojumus, vai nu tāpēc, ka tas nav to ziņot vai tāpēc, ka nav termināls saņemt šos ziņojumus un ziņojumus tiek novirzīts uz log failu vai izmesto (novirzīts uz / dev / null).

Varbūt ziņām tiek nosūtītas uz syslog vai / dev / konsole.Atvērt un konsoles logā, un redzēt, ja nozveju neko.
Ko brīdinājumi teikt?

Quote:

Konsole: nevar chown / dev/pts/7.

Iemesls: Darbība nav atļauta

Konsole: chownpty neizdevās ierīces / dev/pts/7: / dev/pts/7.

: Tas nozīmē, ka sesija var eavesdroped.

: Pārliecinieties, konsole_grantpty ir uzstādīts

: / Usr / bin / un Setuid root.

konsole_grantpty: noteikts dīvains ierīces nosaukums "/ dev / ptmx".Hi Hughes,Kā jūs risināt augstāk problēmu jums bija minēts?

Jūsu apvalks to izdarītu:
Kods:

$ Ls-l / usr / bin / konsole_grantpty

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back