gsm-CDMA talktime

R

ratrace

Guest
Sveiki
Vai kāds zina, kā novērtēt talktime ar GSM vai CDMA mobilo?
Es zinu, TX un RX strāvas patēriņš, PA efektivitāti, akumulatora jaudas un sprieguma, un mencas vs Laiks.
Jebkura formula, lapas vai saites are welcome
pateicība

Es domāju, ka tas būs ļoti grūti aprēķināt to ar exactity.Patēriņš ir atkarīgs no tīkla apstākļiem (cik tālu jūs esat no BTS, ēkas jums apkārt, utt), ne tikai ar sava mobilā telefona parametriem.Jūs varat veikt praktiskus mērījumus un aprēķina vidējo rādītāju.

/ pisoiu

Kā jau teicu, man ir raidītājs izplatīšanas vs laiks.
Tas ietver visu: ceļš zudums, pavairošana, multipath uc
Es zinu, ka CMU200 no R & D un Racal 6.103 ir šī iespēja, lai novērtētu talktime, izmantojot iekšējo algoritms.Kaut kas līdzīgs šim es meklēju.

Kā izmērīt Sarunas laiks un gaidīšanas režīma laiku, bet šeit ir mana 2 centi

1.veikt zvanu, zvanu lodziņu drošām (mobilais Unit)
2.pārmaiņas varas līmeņos, sākot no mazjaudas līdz maksimālās jaudas
3.reģistrēt strāvas visos varas līmeņos
4.Tad jūs varat vidējais viņus no

CDMA, raidītājs tiek varas kontroli no bāzes stacijas, lai tas jāņem vērā.

Lietas ir sarežģītākas, ka jūs domājat.Jūs nevarat darīt vidējo aritmētisko par iemeslu, ka jums ir jāievēro TX izplatīšanas vs laika pilnvaras.Kā jau teicu šis sadalījums ietver visas tīkla mainīgajiem.Es esmu pievienojot savas zināšanas, piemēram, ja šis izplatīšanas (izmērītais) par CDMA mobilo sakaru tīklā.
Vairāk par šo, jo mobilo vairāk mainīgajiem, kas ietekmē talktime: iekšējā pretestība baterija dažādu kravu (piemēram, ar pilnu uzlādētu akumulatoru, iekšējā pretestība ir mazāka, salīdzinot ar pretestību izlādējies akumulators).Vēl viens mainīgais, kas ietekmē talktime ir raidītājs efektivitāti (PA efektivitāte post PA izkrišana).
Es atceros, ka es redzēju jau sen vispārēju formulu, kas ietver visus šos mainīgos lielumus un peļņas sadali, bet es aizmirsu kur.Par to es meklēju.
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams autorizēties, lai skatītu šo pielikumu

Es zinu, ka mencu vs laika gabals GSM mobilo ir ļoti atšķirīga no CDMA ones.GSM tīkliem ir ļoti lēns jaudas kontrole.Vidējais ilgums zvans ir mazāks nekā varētu sagaidīt.Es domāju, es izlasīju kaut ko, kas ir nedaudz virs viena minūte.
Turklāt uzstādījumi ir ļoti konservatīva, jo uzņēmēji nevēlas būt pārtraukta zvani.
Gabals arī ir atkarīgs, ja atrodaties pilsētu, sub pilsētas vai lauku šūnā.

CDMA sarunas laiks, jūs varat atrast formulu CDG-4 dokuments.

Es tikai kopēt kādu infor šeit aprēķina strāvas, tad jūs varat atrast runāt laiku, pamatojoties uz bateriju jaudu.

(1) IS-95
Mobilie pavada lielāko daļu sava laika vidējo jaudu ~ -8 dBm pilsētu un ~ -2 dBm par priekšpilsētas vidi.Kopā sarunas laiks, ir pašreizējās emigrācijas kombinācija ar zemākām ražošanas pilnvaras un jonu pašreizējais ja raidītājs ir izslēgts periodos nav balss darbību.

Weighted CDG pašreizējā aprēķina šādi:
I [CDG] = 0,6 * I [jonu] 0,4 * (5% * I [Maks] 15% * I [0 dBm] 80% * I [-10 dBm]) ---- Urban sadale
I [CDG] = 0,6 * I [jonu] 0,4 * (12% * I [max jauda] 27% * I [0 dBm] 61% * I [-10dBm]) --- Reģionālie sadale

ja 0,4 ir balss darbības koeficients un svērto procenti ir varbūtības sadalījums dažādu produkciju pilnvarām antenu.(2) CDMA2000
Mobilie pavada lielāko daļu sava laika vidējo jaudu ~ -11 dBm pilsētu un ~ -5 dBm par priekšpilsētas vidi.
Gadījumā 2000 CDMA periodos ir zema vai kurām nav runas darbība, nav selekcijas atļauta.Tikai jaudas spektrālais blīvums dati ir samazināta vairāk nekā 16 jaudas kontroles grupās.

Weighted CDG pašreizējais var aprēķināt kā
I [CDG] = (4% * I [max jauda] 11% * I [0 dBm] 85% * I [-10 dBm]) ---- Urban sadale
I [CDG] = (9% * I [Maks] 19% * I [0 dBm] 72% * I [-10 dBm]) ---- Reģionālie sadale

kur svērtā procentu ir varbūtības sadalījums dažādu produkciju pilnvarām antenu.

Faktiski tas ir sarežģītāk, nekā tas, bet jūs varat iepazīties ar cdm2000 standartus, ir pieejams bez maksas TIA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back