gm / ID palīdzēt

B

Blackuni

Guest
Čau,

Pēc iepazīšanās ar dokumentiem un pieeju diskusiju forumā, un arī es saprotu, ka to var izmantot par analogo dizains.Bet man ir dažas šaubas izmanto.

Pēc kļūst gm / id vs Id / (W / L) & gm / ID vs Va (agrīna spriegums) Kā es varu tos interpretēt un izmantot tos par manu dizainu.
Vai man ir nepieciešams, lai radītu šo dažādām vērtībām W / L.

Man ir dažas dizaina piemērs, kuru es saņēmu no iepriekšējām diskusijām šajā forumā, bet es nevaru saprast tos pilnībā.

Lūdzu palīdziet man ar savu ieejas / resources

Pateicība

No jūsu shēma, jums noteikt, kas vajadzīgs gm ir.Tad jums droši vien ir laba ideja par to, ko diapazons gm / id ir jūsu tehnoloģijas (platība gm / ID * pēdām iegūt priekšstatu par to, kur tehnoloģija sweet spot ir).Izmantojiet gm / id lieluma diagramma skaitlis, ko W / L ir jābūt.

čau,

Paldies par jūsu ieguldījumu.izmantojot gm / id izmēru diagramma i var izrēķināt W / l, bet kā izvēlēties L, papīru šajā forumā apgalvo, ka tās arī var atrast L

Pateicība

Labi, jūs varat gabals 1/gds dažādu L's, lai iegūtu labu priekšstatu par to, cik ilgi ierīcei jābūt.Vai varat arī gabals gm * ro, raksturīgās pieaugums, salīdzinot ar VDS, dažādiem L's.

Es iesniedzu u daži noderīgi dokumenti.Es ceru, ka viņi palīdz u uz undestand Gm / ID metodika pilnībā.Ir impotant par dizainers ne tikai Gm / Id vērtību, bet sagrāve (GDS), Vdsat joslas platums, saskaņošanas un troksnis.Tas ir pilns komplekts, lai padarītu lēmumu attiecībā uz kompromisu ar analog dizains.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=762910 # 762.910
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=621110 # 621.110

Hi Denis Mark,

Paldies par dokumentiem, un viņi palīdzēja man saprast gm / id metode
bet man ir dažas šaubas, izmantojot šo vienādojumu hspice

piemēram, kā atrast tehnoloģiju pašreizējais no HSPICE

Pateicība

Es, kā izdarīt šādas kalkulators gan prasme un spektra.Izmantojot spektrs saņemt darbības brīdi parametriem nekā i aprēķināt citi viens (piemēram, Rds, Gain, BW, Ft, saskaņošana).
I0 ir empīriska vērtība, jo tā nav daļa no bsim3v3.Ja aizspriedumiem MOS vājas inversija rajons u'll var aprēķināt N0 = 1 / ((Gm / Id) * vt) un I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L).Dažas iterācijas par IC = 0,1 un es nopirkšu N0 un I0.
Šādā veidā es varu iegūt I0 un var precizēt IC vērtību un aprēķināt W = (ID / (IC * I0)) * L.

Hello, Mark

Man bija jautājums, cik jums I0 ar spektra.
Es esmu mēģinājis saņemt, ka valuse ar hspice uz ilgu laiku.
Thanks for your help.

Gm / ID un Kbeta ir OP izvades parametri.vt = k * T / q.W un L ir zināmas.
I define W, L jūras maģistrāļu, kā aprēķināt OP, pārliecinieties, ka viens vājš inversija, compute I0.
Izmantojot I0 iestatīt IC, aprēķināt W (L ir zināms), iegūtu jaunu I0, un tik ilgi.
I0 kalpo tikai, lai aprēķinātu W ja IC ir definēts.Tas nav mērķis man ir iegūt precīzu I0 vērtību, jo OP parametri tiek aprēķināti no R un L. Vienmēr i var pārbaudīt IC skatoties Gm / Id vērtību.IC ir tāds pats kā W / l, ja ID nemainās.

Hi denisMark,

paldies par info.Vēl viens jautājums.ir kāda netiešā veidā iegūt mobilitāti mana device.the rīku izmantot, nav tiešas iespējas to darīt.

thanks daudz par jebkuru Jūsu ieguldījumu.

Pateicība

Hello, Mark

Caur Hspice, es varu saņemt GM un ID ar šādu skriptu.
. zonde Gm = nominālvērtības ( "ĢMO (Mn)")
. zonde Id = par ( "i (Mn)")
Tomēr, es nezinu, kā nokļūt Kbeta tieši no produkcijas parametru.
Ja es vēlos iegūt Kbeta, es centīšos darīt šādi.
. zonde Kbeta = par ( "GM / Vgst / (W / L)") GM = Kbeta * Vgst * (W / L)
vai
. zonde Kbeta = par ( "GM * Gm/2/Id / (W / L)") Kbeta = Gm ^ 2 / (2 * ID * (W / L))
Vai jūs varat man pastāstīt, kā nokļūt Kbeta?

Paldies vēlreiz

Man nedarbojas ar hpsice vispār.
In spektrs bsim3v3 OP parametrs Kbeta ir vārds "betaeff" (var to daļu citam Solver).Mēģināt. Zonde K = par (betaeff (Mn) ").Formulas u materiāli ir derīgi tikai spēcīga inversija IC>> 10, viņi var dot u nevajadzīgas rezultātus.Mēģiniet atrast citu ceļu.
"jebkāda netiešā veidā iegūt mobilitāti manu ierīce" - Es domāju, ka tur nav veids, kā iegūt mobilitāti gan OP.Un tas nav lietderīgs, mobilitāte nav konstante gar Chanel, ir atkarīga no temperatūras.U var redzēt mazu lauka virsmas mobilitātes vērtība pie normāla temp paraugā karti.
Ar laba vēlējumiem

Hello, Mark

Jums ir tieši taisnība mana vārda Kbeta.
Vēl viens jautājums Jums.
Vai I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L) in your post vienāds I0 vai manā pievienoto failu?
Šis ir veids, kā man I0, again.
Pieņemsim I0 = 2 * N0 * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2
I0 var izteikt kā šādu
I0 = 2 * (ID / Gm / vt) * Kbeta * (W / L) * vt ^ 2 = 2 * (Id / Gm) * Kbeta * (W / L) * vt
= 2 * (ID / Gm) * Beta * vt
In Hspice, Beta ir izteikts kā U0 * Cox * (W / L) un to var saņemt līdz. Zonde Beta = par ( 'LV21 (Mn) ").
Tomēr es nevaru saņemt skaitlis kā Fig.1 ar šādu dokumentu.
http://www.nsti.org/publ/MSM2002/352.pdf
Kāds skaitlis man ir kaut kas līdzīgs vēl pievienotajā attēlā.
Es nedomāju, ka ir jēga.
Anyway, paldies Mark for your help.
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams autorizēties, lai skatītu šo pielikumu

Izskatās u aprēķināt I0 katram IC vērtību padarīt zīmējumu.Neaizmirstiet, ka n = 1 / ((Gm / Id) * vt) derīga tikai vāja inversija.U'll jāaprēķina I0 vērtību vienu reizi vāju inversija.Kā izmantot šo vērtību, lai aprēķinātu IC visiem inversija kad u izstrādāt grafiku veidus.
Es redzu, ka hspice un spektrs betaeff ir tāds pats kā Kbeta * (W / l) vai u0 * Cox * (W / L).Šķiet, es drīkstu u ir maldināts.Atvainojiet, es aprēķināt I0 vērtību un I0 = 2 * N0 * Kbeta * vt ^ 2 / (W / L) ir pats I0 = 2 * N0 * betaeff_from_spectre_or_hspice * vt ^ 2 / (W / L).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back