frekvenču skaitītājs nepieskaroties PIC izmantojot loģikas vārti

D

darrenbkl

Guest
Kā veikt frekvences counter nepieskaroties PIC? Izmantojot loģika vārti .. thx.

Wat par tiem izšķirtspēju stuff? dont't īsti saprotams ..

Kā veikt frekvenču skaitītājs
Frekvenču counter var nozīmēt dažus 10 Hz strāvas frekvenci līdz GHz mikroviļņu krāsnī. Jūs varat precizēt.
Wat par tiem izšķirtspēju stuff?
Tas ir tiešām interesants jautājums, neatkarīgi no frekvenču diapazonā, tu , būtu jāzina par jūsu rezolūcija prasībām.

EMM .. tā vienkārši biežums counter jebkuru diapazonu, bet kopš im izmantojot 555 taimeris kā oscilators, es domāju diapazons ir ierobežots līdz kHz. Es nezinu par manu rezolūcija prasību kā projekts nekad nav apgalvojusi, tāpēc man ir nepieciešams, lai konceptualizēt kāda ir izšķirtspēja lieta par ..

Labi, kHz darbība ir skaidra specifikācija. Vienkārša frekvences skaitītājs būtībā skaitot impulsus laikā noteiktā vārtu laikā. Vārti laiks arī ietekmē risinājumu. Piemēram, 1 otro vārtu laiks nozīmē izšķirtspēju 1 Hz, kopēju vērtību zemas frekvences skaitītāji. Augstāku izšķirtspēju 0,1 Hz, 10 2. vārtu laiks būtu nepieciešams. Garāki vārtu laiks ir diezgan neērti, tāpēc par augstāku izšķirtspēju pie zemām frekvencēm, rezultāts ir lielākoties aprēķina periodam, mērījumiem, vēlams mutiple periods mērījumu augstākas accuray. Tas nedarbojas bez procesora vai speciālu skaitļošanas vienībā.

ok thx par info ļoti daudz. Manas zināšanas aprobežojas ar TTL loģiku, jo es esmu tikai pirmo gadu students, tādējādi tas nozīmē, es nevaru parādīt frekvenci ar komatu, piemēram, 10.1, 55.5 Hz utt .. ar vārtu laika frekvenču skaitītājs? Bet ja es dizains counter ar izšķirtspēju 1Hz un ievadi signālu ar frekvenci, lai saka 10,1 Hz Vai skaitītājs ap vērtība līdz 10 vai kaut kas cits?

TTL (vai 74HC) ierīces, ir OK, lai izveidotu vienkāršu frekvences skaitītājs, šis ir tipisks 70. DIY projektu. Ja Jums ir 1 sek vārtu laiks un 10,1 Hz Ieejas frekvences, jūs pasākums galvenokārt 10 un dažreiz 11 Hz. Jūs varat redzēt, kāpēc, ja jūs izdarīt viļņu ar zīmuli un papīru. Jūs parasti var pieņemt, ka digitālā mērījumi ir skaidrs par + / - 1 ciparu.

ar 3 7-segmentu LED displejs, es varu parādīt no 0-999 Hz ar izšķirtspēju 1Hz. par 1kHz iepriekš, es vēlētos parādīt kHz, piemēram, ieejas signālu ar frekvenci 12 kHz un displejs rāda 12, tāpēc es izmantot oscilators, kas ražo 1KHz pulss, kas padara sense.but ja runa ir par 12.5khz, es domāju, tas nevar uzrādīt precīzu frekvenci sakarā ar izšķirtspēju problēmu labi?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back