Filozofisks jautājums par Mosfet

S

sharas

Guest
Ko dod, osfet pastiprināt? Es zinu visus vienādojumus maza signāla pieaugums utt, bet es vēl joprojām nav pilnībā izprast to, kas fizikālās parādības tranzistors ļauj amlifying ieejas signālu? Tas pats jautājums attiecas arī BJT. Es rallijs kā lasīt jūsu domas par šo jautājumu.

Skatīt MOSFET par piemērošanu, piemērotu vārtu sprieguma, salīdzinot ar sliekšņa spriegumu MOS, strāvas sākas palielinot un tādējādi amplifikācijas notiek.

Ja ieejas jābūt vārtiem, kas kontrolē pašreizējā plūst caur kanālu no Drain avota. Ar pieaugumu vārtu sprieguma, kanāls būs lielāks, kā rezultātā lielākā pašreizējais disks. No tranzistors vienādojumu, jūs ievērosiet, ka vārtu sprieguma pieaugums radīs aizplūšanas pašreizējo pieaugumu, tāpēc pastiprinājums ir iespējams. Tā ir mana veikt.

Elektriskais lauks, kas tiek piemērota vārtiem ar uzmanīgi ar piedevām un izvēlētās soure / drenāžas silikona slāņa (-u) radīs elektriskās īpašības pareizi leģēta silīcija mainīt nedaudz. Reālā fizika aiz šiem mijiedarbība ir veids, kā pēc manis, bet es vēlētos domāt par to pa no tā cilvēks var "sajust" statiskā laukā kaut ko līdzīgu Vandegraf ģenerators līnijas. Ja sprieguma pat samērā lielā attālumā beidzas līdz sniedz daudz "nozīmē" attiecībā uz materiāliem, kas reaģē dramatiski, kas ražo pastiprinājums. Ja Vandegraph ģeneratora sprieguma cēloņus cilvēku matiem celties uz beigām, un atvairīt savā starpā, kas dod mums īsu laiku vismaz piemītošo spēcīgu elektrisko lauku. Elektronu un materiālu mijiedarbība mosfet vai līdzīgu ierīci, ir kluss nedaudz sarežģītāka nekā, bet tas palīdz man domāt par to kā vienkāršu statisku elektrisko lauku iedarbība, tas tikai ietekme leģēta silīcija, kas daudz sarežģītākā veidā.

Hi ~ ~ Ja MOSFET strādā piesātinājuma reģionā, tā darbojas kā strāvas avotu. Tad, ja jums pievienot rezistoru, lai aizplūšanu, tad sprieguma kritums būs redzama aizplūšanu. Ja jūs uz kādu AC signālu, kā arī DC līmenī uz vārtiem, AC sastāvdaļa drenāžas spriegums parādīsies lielāka nekā AC sastāvdaļa vārtu sprieguma. Bye ~ ~

Amplifikācijas izmanto šo principu: mazs signāls tiek izmantots, lai kontrolētu lielu strāvas avotu. Amplifikācijas nenotiek ar "augšanas" vai "paplašina". Tas notiek, kontrolējot ierobežojumu enerģijas avota. Tas ir iemesls, kāpēc vakuumlampu sauc arī par "vārsti".

Patiesībā ierīces pastiprināt signālu, vienkārši ierobežojot strāvas un spriegumus līdz noteiktam limitam, pamatojoties uz ieguldījumu un tādējādi padarot kravas izdarīt jaudu no barošanas avotiem.

ko es zinu, ir vienīgais iemesls amplifikācijai ierīce DC nobīdes ... mēs visi zinām, ka enerģija nevar tikt izveidota vai distroyed .. tādēļ, ja spriegums kļūst jāpapildina, lai IGH lieluma, tad pašreizējais samazināsies .. to pašreizējā un enerģiju piegādā DC nobīdes samazinājums būs vienīgais iemesls pastiprinātājam ...

Vienkārši domāju, ka jums kontrolēt pašreizējais no avota aizplūšanu, mainot spriegumu uz vārtiem. Lets teikt, ka vārtu sprieguma maina 0-1 volti, izmaiņas pašreizējā par drenāžas un avots būs vienāds ar peļņu, lai ikvienam nelielas izmaiņas uz vārtiem, liela pārmaiņas aizplūšanu avots atbildīs kas. Jūtieties brīvi, lai labotu manu izpratni ...

Es domāju, ka jūsu jautājums bija kāpēc tranzistors ir jābūt saturation, ja tas ir izmantots kā pastiprinātājs, rituāla ..?... faktiski Se reģions id ir proporcionāls kvadrāta no VGS kas gan ir to transconductance vērtība ir daudz Se reģionā (var novērot, ka id vs VGS līknes garu kanālu ierīces). Tātad, tāpēc nelielas izmaiņas VGS producues lielu pārmaiņu id, salīdzinot ar, ja tranzistors ir lineārs reģionā.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back