fiksētā komata parakstīja pavairošana

S

siva_7517

Guest
Sveiki, es esmu šobrīd dara FFT par 8 punktu. Būtībā, man ir problēma fiksētā komata reizināšanas, jo ir paplašināta zīmes bits pirms pievienošanas. Man nav ne jausmas par to, kā uzrakstīt šo verilog kodu. Es mēģinu ar šo verilog kodu: piešķirt A = B * C, bet tas dod nepareiza atbilde. Aprēķina piemērs ir parādīts zemāk: ----------------- 1,110 ____________ -0,25 B -------------- x 0,110 ____________ 0,75 C - ---------------------- 0000 ----------- ---------------- -111.110 -------------------> pagarināts zīmes bits ------------ 11.110 ------------ ---------> pagarināts zīmes bits ----------+ 0000 ------------------------- ---- ---------- 11110100 _______________-0,1875 Kad mēs noteiktu punktu reizināšanas ir papildus zīmes bits ir ievietota pirms pievienošanas tiek darīts. Man ir grūti par to, kā intepret šo verilog.thanx Siva

Piemēram zīmju tipu: ievade [07:00], b; reg [08:00] signed_a, signed_b, vienmēr (.. kaut kas ..) sākas signed_a = {[7],}; signed_b = {b [7], b}; .. kaut kas cits beigas

Sveiki, Paldies par guide. Es esmu mazliet sajaukt par konkatenācijas operators kodēšana, kas ir izmantotas. Vai man ir izskaidrojums par to? Paldies jau iepriekš Siva

Saķēdēt operators apvieno MSB par (un b) ar, veidojot 9 bitu vērtību. Piemēram = 8'b1000_0111; {[7],} = 9'b1_1000_0111;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back