ESD silīcija integrētās shēmas

M

marmot.liu

Guest
Es gribu mācīties ESD aizsardzību un I / O KTO analog ķēdē.Vai ir kādas grāmatas un dokumentus ieviesti par šo?

Paldies!

[1] S. Dabral un T. Maloney, Basic ESD un I / O Design.Santa Clara, CA: John Wiley & Sons Ltd, 1998.
[2], A. Amerasekera un C. Duvvury, ESD silīcija integrētās shēmas otrā izdevuma: John Wiley & Sons Ltd, 2002.
[3] AZH Wang, On-chip ESD aizsardzība integrālajām shēmām IC dizains perspektīvā: Kluwer Akadēmiskā 2002.
[4] MD Ker "ESD (elektrostatiskā izlāde) aizsardzība CMOS integrālajām shēmām" http://www.ics.ee.nctu.edu.tw/ ~ mdker / ESD / index.html.
[5] SH Voldman, ESD: shēmām un Device: John Wiley & Sons Ltd, 2006.
[6] SH Voldman, ESD: Fizikas un Device: John Wiley & Sons Ltd, 2006.
[7] SH Voldman, ESD: RF Tehnoloģijas un shēmām: John Wiley & Sons Ltd, 2006.
[8] P. Leroux un M. Steyaert, "LAN-ESD Co-Design, lai pilnībā integrētu CMOS Wireless."vol.843 Springer Nīderlande, 2005
[9] K. Esmark, H. Gossner, un W. Stadler, Advanced simulācijas metodes ESDprotection attīstībai.Amsterdam, Boston: Elsevier, 2003.
[10] O. Semenov, H. Sarbishaei, un M. Sachdev, ESD aizsardzība Device un Circuit Design for Advanced CMOS tehnoloģijas, 2008.
2 3 4 ieteikt

Ir post daudz par šo tēmu EDA kuģa.

Piemērs: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=313550&highlight=esd silicon

Es iesaku lejupielāde: ESD silīcija integrēt ķēdēs

Es uzskatu, ka šo jautājumu ļoti bieži diskusiju pavedieni, un tā kā visi šeit ir diezgan daudz uz visiem galvenajiem darbiem es piedāvās šos atzinumus.

No paulsong08 sarakstā iepriekš (jo viņš diezgan daudz uzskaitītas visas galvenās grāmatas, kas ir publicēts)

# 1: Maloney un Dabral ... lielisks iesācējs grāmata, iespējams, visvairāk praktisko grāmatu ", lai sāktu projektēšana ESD", ka jūs atradīsiet tirgū.Tas ir mazs gaismas fizikas teorijas ESD ierīcēm, bet, ka ir tas, kas padara to iespējams labākais ievada grāmatu par ESD publicēts.Boot, IO dizains sadaļas ir ļoti praktiski un noderīgi arī labāk nekā jebkuras citas grāmatas šeit.
Es ļoti ieteiktu šo grāmatu iesācējiem.

# 2: Duvvury un Amersekera ... Šī ir nozare noklusējuma rokasgrāmatu.Droši vien visvairāk lasa un labi zināms, kas tur.Teorija ir cieta, samērā padziļināti un praktiskai ... ne tuvu nav tik iesācējs draudzīgu kā # 1, bet arī rakstveida grāmatu, kas var sniegt lasītājam cieto izpratni par fizikas aiz ESD, daži ESD vēsturi un labs pamats uz ESD dizains, it īpaši snapback balstītas pieejas.Man patika šī grāmata diezgan daudz.

# 3: Wangs grāmata ir jauktas maiss ... Es domāju, ka tā ir laba grāmata, bet tā mēģina to darīt pārāk daudz, lai maz.Tā mēģina aptvert teorijas padziļināti saglabājot rakstot praktisko un īsu, kas nepalīdz kopējiem pūliņiem.Iesācējiem var iegūt mazliet mulsina tas, bet vairāk pieredzējuši ESD dizaineri var droši uzņemt daži noderīgi metodes, ka viņi nevar būt pakļauti iepriekš.Šī grāmata ir daži retāk dizaina pieejas.Ir daži paņēmieni, viņš touts, ka es nepiekrītu, tomēr vēl joprojām ir nopelniem, lai mācās tie, un viņš uzrāda tos pietiekami labi.Nav mans saraksts mīļākie par, bet ir vērts izlasīt, ja Jums ir laiks, lai rezerves.

# 4: Ming Dou ņēmējiem, man nav jālasa viņa grāmata, bet viņš ir publicējusi lielākā daļa viņa stuff daudzās žurnālu.Ja grāmata izriet viņa grāmatas, es varētu sagaidīt, ka tas ir līdzīgs 2 # satura un rakstīšanas stils tuvāk 3 #

5,6 un 7 Voldman grāmatas, man patīk viņa grāmatas, bet es domāju, ka Steve's rakstīšanas stils ir ļoti daudz tēmu uzlabotas ESD dizaineri.Viņa teorija un fizikas šajos darbos ir liels un ārkārtīgi rūpīgi dažos gadījumos, un grāmatas ir lielisks atsauces, bet iesācējiem tiks zaudēts.

8,9 Grāmatas un 10 man nav lasīt, un nezinu autoru, ka labi, izņemot Harold Gossner (# 9), kuri man ir ārkārtīgi ievērošana, kā ESD inženieris, lai es iedomāties, ka grāmata ir iespējams ļoti labs un noderīga.Man ir arī lasīt vairākus fragmentus no 8 autoriem # un iedomāties tā ir laba grāmata, kā arī.Viņiem ir laba izpratne par darbības ESD dizains liela ātruma un RF ķēdēm tā grāmata, visticamāk, ļoti noderīgs, jo padziļinātām studijām.

Nobeigumā es iesaku atrast dokumentus, ko uzdeva Jim Miller (James Miller) par Freescale, un dalībnieku komandas.Lielākā daļa no viņa dokumentiem var atrast ESDA / EOS simpozija tiesvedību.Viņš nav publicējusi grāmatu, bet viņa darbs aptver aktīvās skava dizains, kas šajā sarakstā autori tikai Tim Maloney varētu lielīties, cik pieredzi.Nē ESD ieviešana / pētījums tiks pabeigta nepārbaudot daži Freescales Active skavu darbu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back