dsPIC30F par mehānisko ātruma kontrole

L

laucinieks

Guest
Dear All,
Es lietoju dsPIC30F3011 kontrolei 3 sensored BLDC motorus.Skriešanas motori, es izmantoju BLDC mehānisko transportlīdzekļu vadītājiem.Mana MCU šajā gadījumā ir tikai ievadi 3 lietas, kas mehānisko transportlīdzekļu vadītājiem-(1) PWM signālu atsevišķu dutycycle (2) CW / CCW virzienā (3) Start / Stop instrukciju.Es varu arī iegūt pašreizējais ātrums informācija vadītāji motoru no PWM signālu kalpo BLDC.

Manā sistēmā, man mainīt ātrumu un motori virzienā ļoti bieži: Mans MCU var darīt, ka viegli, nosakot PDC vērtību PWM ieejas signālu (līdz bldc vadītājs) 0-1000, kur pie PDC = 0 motors nāk nostāvēt.Problēma ir tā, pārejas laiks, lai izmaiņas ātrums ir daudz lielāks.

Par exaple, tagad motors darbojas ar ātrumu, kas atbilst PDC = 500.Tad, ja es mainīt to, kā PDC = 0 (vai jebkura lielāka vai mazāka vērtība), mehāniskie ātruma sākuma samazinās un kopējo pārejas laiks, kas vajadzīgs, lai ātrums kļūst 500-0 ir diezgan augsts.Lūdzu, pastāstiet man, ja es vēlos motors doties uz savu jauno ātruma vērtība tūlīt (ASAP) ko man darīt?Lūdzu, ņemiet vērā visas darbības, manā gadījumā tas ir paveikts, izmantojot bldc vadītājiem un man ir ļoti maz lietas, kas darīt no savas MCU (cik es zinu).

Lūdzu, dariet man zināmu, ja jums nepieciešama papildu informācija.

gaida ar nepacietību dzirdēt no jums.

Varat kāds parasti piemēro bremzes uz brushless motors, vienlaicīgi sēkļa visas fāzes.
Ja Jums ir vadītāja motori ar motoru draiveri, jūs nevarat izdarīt.
Daži mehānisko transportlīdzekļu vadītājiem ir bremzes ievadi.
Kas notiek, ja jūs piesakāties Stop komandu vadītājiem, vai motori Stop ātri un vējš uz leju lēni?
Ja viņi Pietura jūs varētu izmantot šo pāreju ar ātruma izmaiņām.
Kas notiek, ja jūs maināt virzienu, vai tas palīdzēs palēnināt tā uz leju?

If I send STOP command to the drivers the motor stops instantly.

1.
Ja es nosūtiet STOP komandu vadītājiem motors apstājas uzreiz.Bet problēma ir, ja es gribu sākt atkal ir kavēšanās sākt mehānisko pēc nosūtīšanas START komandu.

Manā sistēmā, man sākas un beidzas motors ļoti bieži.Tāpēc es izvēlos SPEED_0 komandu vietā STOP tā, ka es varu izvairīties no sākuma kavēšanos.Ja es pārtraukt motors ar SPEED_0 tad sāk griezties uzreiz, kā es varu sūtīt SPEED_500 (piem.) komandu.Kā jau es minēju, pārejas laiks visos šajos gadījumos ir problēma šeit.

Turklāt visu laiku es sūtīt START vai STOP komanda ir uz skaņu vadītājam pirms iedarbināšanu vai apstādināšanu, motoru.Tas ir tiešām kaitinošas, jo man nepārtraukti un izslēgt 3 3 = 6 motorus sistēmā.Patiesībā tas ir viens no galvenajiem iemesliem, par ko es nevēlos, lai nosūtītu STOP vai START komandas vadītājam, kad es sāktu mašīna.

Vēl viens svarīgs jautājums ir mana problēma ir ne tikai saistīta ar apturēt vai sākt, es vēlos, lai mazinātu pārejas laiks, lai visus ātruma pāreju (ja iespējams, padara tuvu nullei)
If I change the direction the motor changes it's direction instantly but it's speed doesn't decrease at all, even if I change the direction in time of any transition of speed change.

2.
Ja es mainīt virzienu mehānisko izmaiņām tā virzienā uzreiz, bet tas ātrums nesamazinās vispār, pat ja es mainītu virzienu laikā par jebkuru pāreju uz ātruma izmaiņu.
I will look for the BRAKE input in the motor driver and let you know

3.
Es meklēs BREMŽU ieguldījumu motora vadības un ļaujiet jūs zināt,Thanks a lot par jauku atbildes un ierosinājumus. Lūdzu, dariet man zināmu, ja jums ir vairāk direktīvām.

Ko darīt, ja tad, kad palēninās, jūs vienkārši arī tā ļoti īsā fiksēšanas apgrieztās, tāpēc nav laika mainīt, bet palēnina to uz leju?

btbass rakstīja:

Daži mehānisko transportlīdzekļu vadītājiem ir bremzes ievadi.

Tas šķiet nedaudz dīvaini, kāds parasti jums būs 1 iet un bremžu 0 vai Vise versa?
Jums būs mācīties datu lapu vadītāja mikroshēmā.Ir jābūt nedaudz informācijas par to tur.Kas vadītājs mikroshēma tas ir?
Ja tā ir taisnība, ka bremžu darbība notiek uz pāreju 0-1 un 0 1, jūs varētu AC pāris to, izmantojot virkni uzgali un rezistors uz zemes pie vadītāja chip pusē.
Jums būs eksperimentēt un izmēģināt somthing, piemēram,
motors ar 500,
bremzēšanu,
mehānisko 400
bremzēšanu,
motors 300.
Mēģināt iegūt vienmērīgu pāreju.

Quote:

Tas šķiet nedaudz dīvaini, kāds parasti jums būs 1 iet un 0 bremžu

Ja jūs izmantojat MPLab C30 kompilatoru, (kas ir ļoti labs kompilators, ostā GCC), jūs atradīsiet PID ir iekļauts DSP bibliotēkā.Ja jūs meklējiet header failu, 'dsp.h ", kas atrodas \ MPLab C30 \ src \ DSP \ ietver atradīsiet funkciju prototipi beigās failu.
Ja jūs meklēt Microchip mājas lapā jūs atradīsiet piemērus izmantojot PID mehānisko kontroli.

btbass rakstīja:

Ja jūs izmantojat MPLab C30 kompilatoru, (kas ir ļoti labs kompilators, ostā GCC), jūs atradīsiet PID ir iekļauts DSP bibliotēkā.
Ja jūs meklējiet header failu, 'dsp.h ", kas atrodas \ MPLab C30 \ src \ DSP \ ietver atradīsiet funkciju prototipi beigās failu.

Ja jūs meklēt Microchip mājas lapā jūs atradīsiet piemērus izmantojot PID mehānisko kontroli.

Quote:Lūk, kā es varu mainīt spriegumu, kā es dont nekādas kontroles pār to?

Ok.
Tas ir darīts tagad.Man nebija nekāda sakara ar manu MCU, jo tā ir tur manā motoru vadītāja.To vadītāju, mainot pretestību īpaši pot, paātrinājums vērtību motoru var tikt mainīts.

Thanks a lot, lai visiem visiem atbalsta

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back