Doppler frekvenču maiņu un frekvences nobīde?

C

carpa

Guest
Ar normālu uztvērēju kompensēt frekvenci, var noteikt un kompensēt ar AFC (Automated Frequency Controller). Ja Doppler frekvenču maiņu pastāv, var šo kompensēt frekvenci noteikt ar AFC tādā pašā veidā? Vai mums ir jādara kaut kas īpašs, lai atceltu Doplera efekts?

arī tas atkarīgs tikai no tā, cik daudz maiņu biežuma (kas galvenokārt ir atkarīgs no ātruma un virzienu kustīgu raidītāja vai uztvērēja), ir, ja tas ir ar in labot diapazonā, tad AFC nebūs problēmu, novēršot to es nedomāju, ka tāpēc mums ir darīt kaut ko īpašu, ja u strādā GHz un un realative ātrumu uztvērējs ap 80km/hr jo tās gonna ieviest vienīgi frekvence maiņu 100Hz aptuveni sīkāku informāciju lasīt bezvadu sakaru Andrea Goldsmith 2,2 rakstu

Vēl viens aspekts ir joslas platumu signālu. Dažādas detaļas tiks likts pašu relatīvo summu, bet radīs dažādus absolūta maiņās.

Manā prātā Doplera biežums pārmaiņas tiešām ir dažas lieta, piemēram, frekvences izplatīšanos, ne tikai SHIFT. Parasti Doplera biežums starpība ir U-veida, ja frekvence (fc + FD) (fc: nesējfrekvenci, FD: Doplera efekts) dominē, tāpēc to, kas AFC atklāt nav tīrs kompensēt frekvenci. Ja frekvence izplatīšanos darba diapazonā AFC, problēma ir, kā AFC atklāt to?

analog AFC shēmas ir paredzēta tikai vienam pārvadātājam modulāciju. Tas maina tuning uztvērēju tā, lai vidējā / vidējā pīķa jaudas spektru atrodas centrā IF posmos. Var būt sarežģītāka DSP metodes, kā to panākt.

Ja AFC in baseband procesors var atklāt doplera frekvences maiņas (es domāju AFC nevar atšķirt Doppler frekvenču maiņu un nesējfrekvenci kompensēt šajā gadījumā, tiesības?), AFC pielāgos LO atcelt kompensēt freq. Tomēr, ņemot vērā Jakes U-veida Doppler frekvenču modeli, ir divi galvenie toni (fc + FD) un (fc-FD) pie front-end no uztvērēja (Pieņemsim, ka signāla joslas platums B>> fd un fc>> fd) , LO vienāds kāds būs garām citu toni. Un ir skaidrs, ka ir šajā gadījumā atbilst kanāla baseband modelis aizņems joslas platumu 2 * FD. Vai tas ir labi?

Ir divi Doplera situācijas. Klasiskā viena no pagātnes ir viena pāreja, jo pastāv tieša saikne ar citiem terminālu, piemēram, kosmosa satelītu un zemes staciju ar traucējumu bezmaksas redzes līnijai izplatīšanās ceļu. Es domāju, ka jūs apspriež sauszemes mobilajos situāciju, kad pastāv izkliede virsmu visapkārt un termināla kustības radīs plus nobīde frekvencē, ko izraisa kustību no dažiem vietējiem atstarotājs un mīnus pāreju no dažiem citiem reflektora, tajā pašā laikā. Šajā pēdējā gadījumā nestrādās ar analogo AFC metodes. DSP būs ļoti sarežģīta, lai modelētu pārraides ceļu un veikt apgrieztā tā. Es neesmu DSP eksperts un nevar iedziļināties sīkāk, kā to varētu īstenot.

Es domāju, ka jums ir taisnība, pārbaudot dažas citas avīzes un grāmatas. Doppler frekvenču maiņu var kompensēt tieši AFC kad LOS ceļš dominē, piemēram, satelītu komunikāciju. Tomēr, kad LOS nav dominēt un dziļas izkliedes vidē izplatīsies frekvenci no fc-FD fc + FD, kas ir pamati Jakes U-formas frekvenci modeli. Uztvērējs mēģinās atslēga LO uz fc un baseband procesors inženieriem būs vērsta uz to, cik bieži izplatās no-FD FD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back