Doppler frekvenču izmaiņas un frekvences nobīde?

C

carpa

Guest
Normālā uztvērējs frekvences nobīde var noteikt un kompensēt ar AFC (automatizētā Frequency Controller).Ja Doplera frekvences maiņas pastāv, var šo frekvences nobīde var noteikt ar AFC tādā pašā veidā?Vai mums ir jādara kaut ko īpašu, lai atceltu Doplera efekts?

arī tā ir atkarīga tikai, cik daudz mainīt frekvences (kas galvenokārt ir atkarīgs no ātruma un uztvērēja virzienā pārvietojas raidītāja vai) ir, ja tā ir ar šajā correctable diapazonā, tad AFC nebūs problēmu labotu to es nedomāju, ka tā mums ir darīt kaut ko īpašu, ja u strādā GHz un realative ātrumu uztvērējs ir aptuveni 80km/hr jo tās gonna ieviest tikai frekvences maiņas apmēram 100Hz

lai saņemtu sīkāku informāciju lasīt
pants 2.2
Bezvadu sakaru
Andrea Goldsmith

Vēl viens aspekts ir joslas platumu signālu.Dažādos tiks novirzīti tādu pašu relatīvo summu, bet ražos dažādas absolūta maiņām.

Manā prātā Doplera frekvences izmaiņas ir faktiski daži izplatīšanos lieta, piemēram, biežums, ne tikai SHIFT.Parasti Doplera biežums izplatīšanos U-forma, kurā biežums (fc FD ) (fc: nesējfrekvence, FD: Doplera maiņā) dominē, tādēļ kāds AFC atklāt nav tīra kompensēt frekvenci.Ja frekvences izplatīšanos darba diapazonā AFC, problēma ir, kā tas AFC atklāt to?

analog AFC shēmas ir paredzēta tikai vienam pārvadātājam modulāciju.Tā maina tuning no saņēmēja tā, lai vidējā / vidējā pīķa jaudas spektru atrodas centrā IF posmos.

Var būt sarežģītāki DSP metodes, kā to panākt.

Ja AFC ir baseband procesors var noteikt Doplera frekvences maiņas (es domāju, ka AFC nevaru atšķirt Doppler frekvenču izmaiņas un nesējfrekvence kompensēja šajā gadījumā, tiesības?) AFC pielāgos LO atcelt kompensēt freq.Tomēr, ņemot vērā Jakes U-formas Doplera frekvenci modeli, pastāv divas galvenās tonis (fc FD ) un (fc-FD) priekšā-beigas uztvērēja (Pieņemsim, ka signāla joslas platums B>> FD un fc>> FD) , LO vienāds kāds tiks garām citu toni.Un ir skaidrs, ka tas ir gadījumā līdzvērtīgas kanāls baseband modelis ieņems platā 2 * FD.Vai tas ir labi?

Ir divas Doplera situācijas.Klasiskā viena no pagātnes, ir viena pāreja, jo pastāv tieša saikne ar citām termināliekārtām, piemēram, kosmosa satelītu un zemes staciju ar jucekli bezmaksas redzes līnijai izplatīšanās ceļu.

Es domāju, ka jums ir apspriežam zemes mobilo situāciju, kad pastāv izkliede virsmām visapkārt un termināla kustību ražos plus frekvences nobīde izraisa reflektoru kustību no dažām vietējām un mīnus pāreju no dažām citām reflektora tajā pašā laikā.

Pēdējā gadījumā nestrādās ar analogo AFC metodes.DSP būs ļoti sarežģītu, lai modelētu pārvades ceļu un veic apgriezto tā.Es neesmu DSP eksperts un nevar iedziļināties sīkāk, kā tas varētu būt īstenoti.

Es domāju, ka jums ir taisnība, pēc pārbaudes daži citi dokumenti un grāmatas.Doplera frekvences izmaiņas var kompensēt tieši AFC kad LOS ceļš dominē, piemēram, satelītu sakaru.Tomēr, ja LOS nav dominēt un dziļas izkliedes vidē izplatīsies frekvenci no FC-FD fc FD , kas ir pamati Jakes U-formas frekvenci modeli.Uztvērējs mēģinās atslēga LO uz fc un baseband procesors inženieru uzmanība tiks pievērsta frekvences izplatās no-FD FD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back