Divas ATmega128 ir ar vienu tastatūru / displeju?

J

Jman 31

Guest
Hey guys, Man ir shēma, kas ir viena ATmega128 ar tipisku paralēli 20x2 LCD displeju un 5 pogu tastatūru. Man ir izmantoti visi izejas uz pirmo ATmega128 un es vēlos pievienot otru ATmega128 rīkoties ar kādu citas programmas, bet izmanto to pašu tastatūru un displeju. Vai tas ir iespējams un kāds būtu standarta hookup starp diviem, lai šāda veida saskarnes ar spēju kontrolēt gan IC ar to pašu tastatūru / displeju? Paldies par jebkādu konsultāciju, J

Dear nav ieteicams savienot tastatūra ar divām ierīcēm. Easy veids ir savienot KEYPAD caur ADC. Tikai viens pin tiks izmantota. izmantoja šo ar vienu ATMEGA un pārējā ostas savienojums būs bezmaksas. šeit ir saite: [url = http://www.avr-asm-tutorial.net/avr_en/keypad/keyboard.html] Pieslēgšanās tastatūras AVR [/url]

Paldies Shahbaz tas ir ļoti interesanti. mums būs daudz I / O ir pieejams šajā konfigurācijā citiem mērķiem.

Sveiki, Jūs varētu arī tastatūru saistīts ar vienu ATMEGA un ir, ka ATMEGA nosūta vērtība galveno atklāt, izmantojot sērijas komunikāciju ar citiem ATMEGA. Ja jūs izmantojat UART, jums ir nepieciešama tikai 1 pin, ka - TX pin raidītājs mikro un uztvērējs mikro RX pin. Tas ir labi, ja jūs vēlaties ātri atklāšanu. Tomēr ADC metode strādā labi, ņemot vērā Jūsu rezistoru vērtības nav nomaldījies pārāk daudz. Par displeju jūs varat darīt to pašu - izmantot UART. Vai jūs varētu būt neliela ATTINY14 vai mazu mikro braukšanas LCD un ir 1 pin, lai saņemtu to, ko rakstīt LCD caur UART. Tas darbojas kā labi, jo tad jūsu ATMEGA būs tikai vienu pin, lai nosūtītu datus uz LCD. Jūs varētu izmantot arī sērijas LCD, bet tie mēdz būt diezgan dārga. Hope this helps. Tahmid.

Sveiki, Jūs varētu arī tastatūru saistīts ar vienu ATMEGA un ir, ka ATMEGA nosūta vērtība galveno atklāt, izmantojot sērijas komunikāciju ar citiem ATMEGA. Ja jūs izmantojat UART, jums ir nepieciešama tikai 1 pin, ka - TX pin raidītājs mikro un uztvērējs mikro RX pin. Tas ir labi, ja jūs vēlaties ātri atklāšanu. Tomēr ADC metode strādā labi, ņemot vērā Jūsu rezistoru vērtības nav nomaldījies pārāk daudz. Par displeju jūs varat darīt to pašu - izmantot UART. Vai jūs varētu būt neliela ATTINY14 vai mazu mikro braukšanas LCD un ir 1 pin, lai saņemtu to, ko rakstīt LCD caur UART. Tas darbojas kā labi, jo tad jūsu ATMEGA būs tikai vienu pin, lai nosūtītu datus uz LCD. Jūs varētu izmantot arī sērijas LCD, bet tie mēdz būt diezgan dārga. Hope this helps. Tahmid
Thanks Tahmid, ka ir diezgan daudz to, kas man bija pēc tam.. Es domāju, ka tas būtu veids, kā iet, bet man vajadzēja, lai pārliecinātos. Man vajag, lai iegūtu daudz vairāk pins, nekā es varētu saņemt no sērijas LCD vai ADC Tastatūra tā, ka ir iemesls, kāpēc es cenšos, lai pievienotu citu ATMEGA. IC nebūs apmaiņa daudz informācijas, kas nav midi signālu, bet ir svarīgi, ka es tikai izmantot vienu tastatūru / displeja. Paldies par replys! J

Ja jums augšupielādēt jūsu circuit mēs varētu redzēt, ja ir cits, kā iegūt vairāk brīvā I / O līnijas veidos.

Ja esat augšupielādēt jūsu circuit mēs varētu redzēt, ja ir cits, kā iegūt vairāk brīvā I / O līnijas
Thanks veidos, bet man vajag daudz vairāk nekā mēs varam brīvi augšu.. Es biju, izmantojot multipleksēšanu, ar atmega328 bet es jāvienkāršo tā, izmantojot mikroshēmu ar vairāk pins. Es nevēlos atgriezties pie muxes ja man nav. [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"] ŠEIT [/URL] ir saite uz shematisks, kāds tas ir tagad, bet Es esmu gatavojas izmantot vienu mikroshēmu visiem patīk "ģitāra MIDI" daļu un "akustisko pjezo izejvielas" perifērijas iekārtas (es tikai rāda vienu pjezo ievadi, bet iespējams, ka būs apmēram 32 uz gatavo shematisks)

Čau, Ja jums ir nepieciešams daudz vairāk pins un negribu muxes, izmanto divas vai vairāk santīmi ir veids, kā iet. UART varētu būt laba izvēle, kā es ierosināts. Jūs varētu izmantot iekšējo UART modulis AVR un / vai PIC. Izmantojiet UART pāriet no master uz slave un izmantot vergu, lai veiktu citus uzdevumus, izmantojot pārvalda tikai kontroles. Jūs varētu izmantot ATMEGA kā kontroles un sūtīt datus zemāk vienu vadu, lai vergu, kas nosūta datus uz LCD un sajūtas no tastatūras un sūta šo atpakaļ uz galveno izmantojot citu wire (RX un TX izmanto). Kapteinis dara neatkarīgi kontroli nepieciešams un sūta datus atpakaļ uz slave (s) for more darbību. Ja jūs interesē citu sērijas protokoliem, jūs varat apskatīt, ir SPI, I2C (TWI). Jūs varat apskatīt RS485, kā arī. Hope this helps. Tahmid.

TL072 opamp nestrādās pareizi ar 5V piegādi. Jums vajadzētu izmantot dzelzceļa dzelzceļa opamp vietā. Jums ir izšķērdēt daudz I / O pins braukšanas tranzistoru. Jūs varat izmantot vienu ostu, lai ielādētu reģistru (piecu Jūsu gadījumā) un dažus loģikas pins kontrolē (chip izvēlieties tos). Tas dos dažas papildu I / O pins. Arī (kas izvietoti augstāk), izmantojot pretestības dalītāju savienotas ar atslēgas A / D ievades dos jums vairāk pins. Līdz 16 taustiņi ir iespējama, izmantojot 2% rezistori.

Paldies Tahmid. Līdzīgi kā tas, ko es esmu pēc!
TL072 opamp nestrādās pareizi ar 5V piegādi. Jums vajadzētu izmantot dzelzceļa dzelzceļa opamp vietā. Jums ir izšķērdēt daudz I / O pins braukšanas tranzistoru. Jūs varat izmantot vienu ostu, lai ielādētu reģistru (piecu Jūsu gadījumā) un dažus loģikas pins kontrolē (chip izvēlieties tos). Tas dos dažas papildu I / O pins. Arī (kas izvietoti augstāk), izmantojot pretestības dalītāju savienotas ar atslēgas A / D ievades dos jums vairāk pins. Līdz 16 taustiņi ir iespējama, izmantojot 2% rezistori
TLO72 daļa no ķēdes works fine, kā paredzēts.. Es aizgūts šīs ķēdes no cita avota, un nav bijis nekādu problēmu ar to funkcionalitāti. Ciktāl kāpēc es izmantoti tranzistori par atsevišķiem pins kā es izdarīju, tas ir, jo es kontroles RGB LED virzieniem un, lai iegūtu bezgalīgu krāsu kombinācijas, man ir nepieciešams PWM par katras krāsas ik daļai. Vai tas ir iespējams ar metodi, kas jūs raksturotu? (Charlieplexing tā ir?) Paldies par padomu, J

Čau, Jūs varētu izmantot ostas EXPANDER IO darbību. Izmantojot MCP23S17 un 5 pins jums var būt 16 IO līnijām. Piemēram, ieskatieties šo:
36_1292260720.png
Hope this helps. Tahmid.

Es iesaku jūsu izmantojot kaut ko līdzīgu ... [Url = http://homepages.which.net/ ~ paul.hills / Software / ShiftRegister / ShiftRegisterBody.html] Paplašinot mikrokontrolleru ir I / O [/url] vai [url = http://www.microchip.com/ Stellent / idcplg IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1824 & appnote = en027237] AN1043? - unikālas iezīmes MCP23X08/17 GPIO espanderus - Application Notes - Detaļas [/url]

Thanks guys. Kā jau teicu iepriekš, es cenšos apturēt prom no multipleksēšanas vai mainīt reģistrus un tamlīdzīgi (kaut gan es varētu ieskatīties ostā EXPANDER). Es augstu vērtēju visus komentārus un padomus. Es domāju, ka mēs iet maršruts, Tahmid ieteica un tikai izmantot sērijas komunikāciju starp diviem mikroshēmas. Es varētu būt atpakaļ, taču, kā man ir nepieciešams runāt ar programmētājs, un redzēt, ja viņš var strādāt ar jebkuru no tām iespējām, paplašinot vienas mikroshēmas. Jūs guys Rock! J

Man ir vēl viens jautājums par šo pašu [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"] shematisks [/URL]. Es būvēts prototipa ar noteiktas tikai izmēģinājuma nolūkā perifērijas. Puisis, kas ir programmēšana tā man ir, kam problēmas kļūst [URL = "http://cgi.ebay.com/New-AVR-STK500-V2-ISP-Programmer-USB-Atmaga-Attiny-USA_W0QQitemZ150483353152QQcategoryZ4661QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo% 3DLVI % 26itu% 3DUCI% 26otn% 3D5% 26po% 3DLVI% 26ps% 3D63% 26clkid% 3D5688705956194804944 "] programmer [/URL] runāt ar mikroshēmā. Vai kāds, iespējams apskatīt ISP un ATmega128 daļu no mana shematisks, lai redzētu, vai varbūt es kļūdījos manā dizains? Jebkurš padoms būtu ļoti appreciated. (Es mēdzu nospiedumu no atmega103 izdarīt shematisks, bet pinout ir tāda pati). Šeit ir valdes foto:?
DSCF00023.jpg t = 1292502465

Izmantojot UART vai usart komunikācijas starp diviem AVR IC (atmega644 un ATmega128) jūs vienkārši savienot TX uz RX un otrādi? Vai jums nepieciešama nekāda cita elektriskā ķēde? Es nevaru atrast nevienu shēmas, kas darīt, ko es cenšos darīt. Paldies par jebkādu konsultāciju, J

Jā, UART var pieslēgt tieši, jums vienkārši nepieciešams, lai mijmaiņas pins (Tx līdz Rx), gan MCU līmenis ir tāds pats tāpēc nav problēma, es pieņemu, ka tie izmanto to pašu kodols sprieguma, jums ir arī, lai savienotu iemesli pārāk, lai būtu kopēja atsauces savienojumu, MAX232 mikroshēmu, ir vajadzīga tikai, lai saskarne ar datoru, kas nepieciešams augstāka sprieguma līmenī (gnd ir saistīta arī šajā gadījumā starp pc un MCU). Ja jums ir iespēja SPI savienojums būtu daudz ātrāk. Alex

Jā UART var pieslēgt tieši, jums vienkārši nepieciešams, lai mijmaiņas pins (Tx līdz Rx), gan MCU līmenis ir tāds pats tāpēc nav problēma, es pieņemu, ka tie izmanto to pašu pamata spriegums , jums ir arī savienot iemesli pārāk, lai būtu kopēja atsauces savienojumu, MAX232 mikroshēma ir tikai nepieciešama, lai saskarne ar datoru, kas nepieciešams augstāka sprieguma līmenī (gnd ir saistīta arī šajā gadījumā starp pc un MCU) . Ja jums ir iespēja SPI savienojums būtu daudz ātrāk. Alex
es domāju par darot, ka, bet es esmu, izmantojot SS, MOSI un miso tapas produkciju ATmega128. Tos var izmantot gan, vai tie veltīti tam, kad jūs tās izmantot SPI? [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/schematic.jpg"] ŠEIT [/URL] ir saite uz manu pēdējo shematisks, man ir tas paņem UART , bet varētu to izmantot SPI nemainot kādu izlaides pins par ATmega128? J

Tapas, vai nu strādāt par I / O vai SPI, varat mainīt sadarbību starp SPI un I / O savu kodu, bet es neesmu pārliecināts, ja būs problēmas ar rezistori savienots ar tapām, tas būs iespējams strādāt. Jums arī vajadzēs pulksteni un vēl pin, lai vergu, tas ļauj pin nevar pievienot kaut kas cits, jo, kad jūs ieslēgtu / izslēgtu tranzistors jums arī ļaus vergu. Arī miso / MOSI / CLK ar arī ieslēgt tranzistori, nosūtot signālus, ja tie ir saistīti ar to pašu pins. Es domāju, ka būtu sarežģīti. Alex

OK. Es domāju, ka es centīšos UART pirmo un redzēt, ja mēs varam darīt šo darbu. Mēs nodos midi signālu, es ceru, ka tā var rīkoties, ka. Liels paldies par info! 8)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back