Dieletric rezonatori filtri

G

Gladiator

Guest
Kādus labus resursus par projektēšana filtrus izmanto Dielektriķu rezonatori

Jūs varat saņemt dažus vispārējus guide līnijām
http://www.trans-techinc.com/

Bet, dariet man zināmu, ja jums ir īpaši jautājumi.

NandoPG

Hi everyone,

Man bija jautājums, cik jūs ievietot dielektriskā rezonatoru starp 2 50ohm stadijās pārslēgšanas frekvenci?Kā es saprotu, nevis nogalināt rezonatoru Q (un tādējādi filtru Q), Jums būs nepieciešams ļoti neliels kondensatori (<0.25pF pie 2Ghz, piemēram), kas nav vai ir slikta spec?

Hi Ghost,
Jums ir taisnība, vākiem jābūt mazai, un tie var simulēt viegli.
Attiecībā uz cepures, sākot no 0.1pF līdz 100pF esat expellant griestu ATC sērija 600S.Man ir bijis raksturīgs šai vāciņi un tie tiešām izcilu.Veikt skatīties uz ATC mājas lapā.

NandoPG

Modeļi ir avilable koaksiālajiem rezonatori in MWoffice.
Ar pareizu PHB izkārtojums mēs varam sasniegt rezultātus, tāpat kā imitē.
Mēs esam darījuši.
pateicība

Ansoft CAD, gan Serenade8.7 un Designer1.0 ir iebūvēts modeli DR kopā ar vienu vai divām microstrip līnijas, ieskaitot spacer.Es domāju, ka tas ir diezgan precīzs.Jūs varat izveidot filtru, kas tieši, ti, par inputing fizisko izmēru, nevis jebkurš pārrēķināšana ir nepieciešama no lumped ekvivalenti uc

flyhigh

Pirmkārt, jebkurš RF programma ir spējīga modelēt šos filtrus, ne tikai MWO.Filtriem virs 3GHz partijas apsvērumiem, piemēram, aizliegtu rezonatori un kārbas efekts sāk stājās skatuves.

Viens jautājums Gladiator: kādā frekvenču diapazonā, kas jūs interesē, lai saņemtu savu filtru?

NandoPG

thanx visiem,

nandopg, kas man nepatīk par šo risinājumu ir tāda, ka kondensatori izraisa nobīde filtru rezonanses frekvenci.Vai jūs jau saprast šādu filtru?

Čau

Man ir iespaids, ka jūs mēģināt bult DR filtru un ir vēlamo atbildi bez tuning, lai jūs uztrauc frekvences nobīde rezonanses frekvence, kad DR ir saistīts ar ārējo ķēdi.Labi, neskatoties uz vākiem vai tās nav, nav tā, ka jūs varat veikt DR filtru (es runāju par cilindrical DR savienošanai microstrip), bez kurām dažas ir no tuning tā.Drs ir lieli Q, un ir ļoti selektīvi, iespējas ir vēlamā reakcija uzreiz ir minimāla!Pie jebkura modelēšana un CAD modelēšana, uzstādīšana un tolearance jautājums allways pieprasīt jums ir kāda tuning pieejama.Pat ja jums ir tikai viens DR savienot, jums būs nepieciešama tunning, nemaz nerunājot filtri, kam ir vairāk Drs.Skrūve (metāla, palielinātu biežumu, kad skrūvēšanai tā, vai dielektriskās samazinās rezonanses frekvence) virs DR ir populārākā un ērts veids, kā sasniegt regulēšanas iespēju.

Es dažas DR filtri caurlaides sevi, ir pieredze šajā jomā.

flyhigh

Dear Ghost Tweaker
Varbūt man ir pārprasts šī post:
Ko es runāju par to ir BANDPASS filtru, kas izveidota ar taisnstūra keramikas rezonatoriem, kas darbojas zem 1 / 4 viļņa garuma.Ja tas tā ir gadījumā, jā, es jau uzcelta vairāku šo filtru un ja jums ir konkrēti jautājumi tikai post them here.

Ja jūs runājat par filtriem, kas izveidota ar cilindriskās DR, kādu laiku atpakaļ es raksturo dažas baloniem, bet man nesaņēma pienācīgu termisko stabilitāti (-40 līdz 85 C) ar tām.Sakarā ar to es atmest šo pieeju un nav filtru izveides, izmantojot cilindriskas Drs.

NandoPG

dear Nandopg,

jums bija labi, es runāju par 1/4wavelength taisnstūris dielektriskie rezonatori.Mans jautājums ir tagad, kā do u rīkoties, ja rezonators ir jau pareizo frekvenci (passband jūsu filtrs) un Jums joprojām ir nepieciešama kondensatori saglabāt pareizu Q kad filtrs ir ievietots starp divām 50ohm slodzēm.Manā gadījumā man ir rezonators ar 1400MHz ar 400 Q.Mans filtrs ir jābūt 30MHz joslas platums ap 1400MHz (Q ~ 50).

Dārgais Ghost Tweaker,
Vispirms sev paralēli rezonanses no rezonatora, kas jāizmanto BANDPASS filtrs ir augstākas nekā biežumu, ja tie tiks izmantoti.Rīkojoties šādā veidā rezonatori darbosies kā liels Q induktors.Kā varu īkšķis, lai sāktu Jums vajadzētu izvēlēties rezonatori ar sevi paralēli rezonanse 15% lielāks nekā centrā biežums savu filtru.
Kad jūs pāris divi rezonatori ar kondensatoru, ko jūs darāt, ir atspoguļo nelielu daļu no sakabes vāciņa paralēli ar rezonatoru papildus, lai radītu savstarpēju pretestība starp rezonatori.Šis fakts izspiest rezonanse vietām katrā paralēlo ķēžu izveidi, tādējādi passband.
Laikā filtra aprēķinu un simulācija ir taisnība, ka jums ir pareizs mazliet sevi rezonanses no rezonatora, lai iegūtu seklums un ievietošanas zudumu, bet jums ir pilnīga brīvība pasūtīt (no pārdevējs) rezonatora samazināt garums jums ir nepieciešams , lai neteiktu, ka keramikas rezonatora ļauj jums reālajā dzīvē nedaudz tuning, lai filtru var tikt optimizēts ar ražošanu.
Visos šīs sakabes vāciņu neievieš nekādu aizspriedumu, lai keramikas rezonatora filtrēšana pēc pretēji, tie rada pareizu joslas platumu un samazina ievietošanas zudumu.

NandoPG

Filtrs topoloģija ir top saistīta rezonators filtru.Tas tika darīts agrāk ar LC tīkli, kas rezonatori.Vairāki zemo cenu filtrs dizaina programmām ir šī topoloģija.Ar to lietošanas problēma ir atrast efektīvu L un C vērtībām keramikas ielādes pārvades līnijas.

Ja jums ir analīzes programma, kas ir optimizētāja funkciju, jūs varat ierakstīt savu shematisks un ļaujiet programma atrast labi savienojuma kondensatora vērtībām.Jūsu biežums tie būs 1 pF vai mazāka.

Komerciāli veikti filtru šos kondensatorus, kas ar varu pretējās pusēs iespiestas shēmas plates.

www.aade.com ir šo topoloģiju to filter programmā.Varat izmantot programmu dažas dienas par brīvu.

Tikai norādīt, ka mans iepriekšējais posts šajā forumā ir ārpus mazliet uzmanības centrā, jo nebija skaidrs, man, ka jautājumi ir par DRS no taisnstūra dielektriskie rezonatori, tāpēc atvainojos visiem, es nesapratu to no sākuma.

flyhigh

Sintēzes metodi BANDPASS filtru īstenots ar keramikas rezonatori atliek no izmantotā metode sintezēt pats topoloģiju ar lumped ruļļu nozīmē, ka rezonatori darbs induktors, kas ir funkcija no frekvences.
Jāapzinās, ka no programmām rezultāts atbalsta top C apvienojumā rezonatori BANDPASS topoloģija ir tikai aptuvenu pirmo uzminēt iegūt filtru vērtības, kas jāīsteno, izmantojot keramikas rezonatori.

NandoPG

Kas ir intervālā Dieletric rezonatori filtru?
Vai tas strādā kā BPF, lai apmierinātu šīs requirments:
passband 8-12G IL <-3dB, pulsāciju <2dB
stopband 16-24G vājināšanās> 40dBc

Paldies par atbildi!

Dear STD

Noderīgs diapazons keramikas rezonatori filtriem ir no aptuveni 300MHz līdz mazāk nekā 6GHz.Nav teorētisku ierobežojumu par joslas platumu, lai gan šaurjoslas filtriem virs 1GHz ļoti zems sakabes kondensators ir vajadzīga, kas padara īstenošanu filtra dažkārt pat neiespējami.

NandoPG

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back