Connecting vairāki 8052 microcontrollers par autobusu

H

hed

Guest
Hi guys, Es esmu ēka sistēma, kur vairāki 8052 būs sazināties viena ar otru, nosūtot ziņas. Starp katru mikrokontrolleru attālums ir no 1 metru un 50 metru attālumā. Būs meistars mikrokontrolleru kas nosūta ziņojumus uz visām citām (vergu) microcontrollers. Vergs microcontrollers arī varēs atbildēt uz kapteini. Tomēr būs sadursmes, kad 2 vergi reaģēt uz meistars vienlaikus. Es domāju par dažiem RS-232 autobusu veids, izmantojot iebūvēto UART no 8052. Vai es varu vienkārši savienotu visas Tx pins par vergiem Rx pin apgūt un Tx meistara pin visiem RX pins par vergu? Vai šī projekta darbs? Var kāds ieteikt, kā to var izdarīt. Vai arī, ja ir daži citi veidi, kā dizains to. Daudzi Paldies Hed

Salam, Meklējiet pēc "Final Word 8051" grāmatu EDABoard. Un lasīt nodaļā 10 (es domāju) par "Networking, izmantojot 8051" Bye

Sveiki, Nu, jūs zināt, RS485, RS232 ir 1 Tx līdz 1 Rx, un RS485 varbūt 32-32. Pārbaudiet RS485 mikroshēmas TI vai NSC, vai Moto. Cheers, Davy Zhu

Kā CAN standarta darba? Kā es varu savienot 8052s? Man vajadzētu izmantot kādu pastiprinātājs signāliem ceļot 50 metriem? MAX232? Paldies Hed

50 metri? Tagad tas ir attālums, es domāju, RS232 standarti nebūs vairs nestrādās pareizi, jo attālums, mēģiniet RS485, tas ir labāk.

R232 8O tikai naudas sodu par mazāk nekā 10 metru, lai jūs labāk izmantot RS485 IC.And jūs sistēma, siekalas MCU tikai nosūtīt meseage pēc tam saņem maģistra reguestion.I domāju, ka tā Jums atbildēsim mērķim.

Faktiski praksē RS232 var darboties 50m, bet tikai ar zemu pārraides ātrumu, zemu skaļš. I did to ar 4800bps, tas ir pareizi. Jūsu sistēmas, es domāju, ka jūs varat dizains async serveri vai izmantot RS485. Async serveris ir ierīce ir RS232 kapteinis ostas un daudz RS232 klientu ostās. Kapteinis ierīce aptaujas klientu ierīces un jāgaida atbildes no klientiem.

Es iesaku, ka, ja jūsu pieprasījums ir mazāks par 12 m, un tikai divi MPU autobusā. Jūs varbūt varat izmantot RS232 autobusu. Bet, ja jūsu MPU vairāk nekā 2 pic, vai starp MPU un MPU vairāk nekā 12 metru attālumā. RS-232 protokolu varbūt nav piemērots jūsu pieteikumu. Jūs varat apsvērt RS-485 autobusu.

Hi jāizmanto RS-485 Ja izmanto RS232 tad topoloģija: TX1-> RX2 TX2-> RX3 TX3-> RX4 ... TXn-> RX1 (pats RING BUS) Nav kapteinis un vergu tirgotājs. Ja kāda sastāvdaļa saņemt jaunu vērtību, to pārbaudīt datus: - ja tā ir dati tika uztvērēju .-> apstrādāt datus - Ja neviens, tad nosūtītu datus tā TX. (Pats pie atkārtotāju).

Jā, ko jūs vēlaties darīt, ir iespējama un praktiska. Galvenais ir, lai vergi. Vergs, kas ir atļaujas kapteinis varētu savu autobuss ar konkrētu periodu. Es aicinu to kā kopīgi sērijas autobusu. Attālums ir vēl viena problēma. Optiskā izolācija var būt labs veids, lai pagarinātu savu RS232 līdz pat 1km.

tikai izmantot CAN vai WIZnet Hardware TCP-IP moduļus. CAN ir serisl autobusu darbojas diferenciāli režīmā un var darboties ar ātrumu līdz 1Mbps un pēc 100kbps @ 1km garumā. ieķīlāt

Es domāju, izmantot optisko izolācijas risinājums var būt lētāk nekā CAN risinājums. Kaut optiskās pāris risinājums ir diezgan veca, tā ir viegli izdarīt, braucot mazā ātrumā.

8051 (un tās atvasinājumus) ir lielisks MCU šāda veida komunikāciju, jo tā atbalsta - aparatūras - multi-procesoru režīms, kas izmanto 1 / 9 bitu sērijas plūsmā, lai norādītu adresi bytes. Šādā veidā tas ir ļoti vienkārši, lai izvairītos no sadursmēm paziņojumā. Multidrop RS-485 topoloģija ir perfekta laulība šim paziņojumam režīmā, un es esmu to izmanto vairākas reizes ar lieliem panākumiem. Kad es izmantot MCU punktiem, kā atkārtotāji uz vairākus kilometrus gara 4-vadu kabeli, 2 jaudas un 2 datus, un gandrīz nebija komunikācijas kļūdām, un tiem tika konstatēti ar vienkāršu CRC. Jums tikai nepieciešama, lai īstenotu ļoti vienkāršs protokols - aizmirstiet par CAN, TCP / IP, un jebkuru sarežģītu tiem, glabā to vienkārši. 8051 + RS-485 combo ir tik spēcīgs un vienkārši īstenojama - Es tikko love it! : Spoko: / Rambo

15 metrus, varat izmantot RS232 @ 115 kbps ekranētiem kabeli. Šo attālumu var palielināt, ja bodu likme tiek saglabāta zema. lielāku datu pārraides un tālsatiksmes (1,2 km max.) -> RS485.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back