cik paraugus vajadzētu izmantot, lai ražotu sin vilnis?

R

richardhuang

Guest
i am projektēšana IF demodulators es generage sine un cosin viļņa (VCB), biežums ir 57m un ir tāda pati kā pārvadātājs, cik paraugi ir pareizi, lai radītu (protams tas protestu spēles Nyquist teorētiski)?

čau

Nesošā frekvence 57m, bet whats joslas platumu ziņu signālu?tagad 57 max b / w ir max freq komponentu paraugu ņemšanas freq ir krietni pārsniedz divas reizes lielāka par šo max freq, nevis pārvadātāja freq tikai ...anyway nevaru pateikt, u daudz par to precīzu frekvenču ...

Parasto DDS topoloģiju, tas ir starp iztveršanas (daudzi paraugi ciklā, kas prasa dārgāku digitālo loģiku un DAC tradeoff), kam seko vienkāršu lētu analogu filtru, vai paraugu ņemšanas gandrīz divreiz Nyquist un izmantojot dārgu sharp-nogriešana analog filtru.

Piemēram, jūs varētu parauga tikai 120 MHz (mazliet vairāk nekā divi paraugi ciklā), bet tad jums būtu nepieciešams ļoti strauji analogo filtru, lai atdalītu vēlamo 57 MHz signālu (Nyquist-3MHz) no pirmā nevēlamu stimulēt 63 MHz (Nyquist 3 MHz).Arī grēks un cos filtru būtu jābūt labi saskaņota uzturēt 90 grādu fāzu atšķirību.

Es parasti sākas, izvēloties pieļaujamo daudzumu analogo filtru sarežģītību un pēc tam aprēķināt izlases minimālo likmi nevēlamu Spurs jāaizvāc šis filtrs.Ja rodas parauga likme ir pārāk dārgas vai pārāk viegli, es ņemšu mainīt filtra sarežģītību un mēģiniet vēlreiz.

Sveiki,

manam domām, problēma ir ne vienmēr ir saistīti ar Nyquist teorēma, vismaz tad, ja ieguldījums ir jau joslā ierobežota, kas ir tipisks gadījums punktā IF demodulators.Pamatprasība ir, ka jums ir jāspēj iegūt kvadrātiskās daļām, ja downmixing uz baseband.

Ja signāls ar spektrālo elementu no DC līdz nesējfrekvence plus signāla joslas platums / 2, varētu būt, piemēram, paraugu ņem ar vienu ADC ir tieši četrkārtīgs nesošas frekvences.Demodulation varētu samazināt uz vienkāršu masveidā šajā gadījumā.Tas varētu darboties arī dažādos izlases frekvenci, kas ir vismaz pietiekama virs dubultā nesējfrekvence (šeit jums ir Nyquist), bet tad nepieciešams vairošanos ADC izejas signālu NCO rodas pārvadātājam, nodrošinot, piemēram, frekvences fine tuning nemainot izlases pulksteni.

Bet, ja IF ir bandlimited uz fc / - BW / 2, tad Nyquist kritēriji neattiecas uz maksimālo frekvenci fc bw / 2.Tā vietā tas attiecas uz joslas platumu, kas ļauj undersampling nezaudējot informāciju.

Sveicieni,
Frank

Jā, ja joslas platums paraugu ņemšana ir brīnišķīgs veids, kā vienkāršot uztvērēja dizainu.

Viņš var tiešām ir nepieciešams 57 MHz kvadrātiskās sinewave kādu neizteikta iemesla dēļ.Varbūt viņš var izstrādāt.

, Vienkāršs dizains alternatīva bez NCO varētu izmantot divas ADC paraugus 57 MHz ar 90 ° fāzes nobīdi pulksteņi, undersampling, kas prasa tikai mērena IF filtrēšanu.

Maksimālais BW ir par 8M, un Fs = 180m, ja signāls nāk no produkcijas tuner.
i rada grēks viļņa meklēt tabulā genetated ar Matlab tool.i var izmantot tabulu, 128 vai 256 vai leņķu uz apli vai 64 posms par kvadrantu.
mans quesiton šeit, cik daudz priekšmetus man protestu jāizvēlas tabulām?128? 256?

Sveiki,

kā norādīts šajā diskusijā, 180 MS / s netiktu faktiski vajadzīgs, bet, ja iespējams, var atvieglot IF, kā arī izlaides filtrēšanu.Attiecībā NCO Meklēt galda rezolūciju, Matlab ir brīnišķīgs līdzeklis, lai novērtētu ietekmi noapaļošanas kļūdas.

Es nevaru precīzi forsee iedarbība, bet es gribētu sagaidīt būtisku samazinājumu SNR ar 256 vārdu tabula.Es domāju, galda adresi rezolūcijas aptuveni atbilst ADC izšķirtspēju, kamēr jūs neizmantojat interpolāciju.Pamata punktu, uz kuru izšķirtspēju jūs faktiski saīsināt NCO accu, ģenerējot atsauces signālu.

Matemātiski, Jūs varat pārvērst fāze quanization radītais troksnis ar ierobežotu galda rezolūcija vērā references signāla amplitūda troksni, beidzot pārvēršas izlaides papildu troksni.In Matlab jums vienkārši ir jāveic FFT par imitētā izejas signālu.

Sveicieni,
Frank

Lūk sneaky īsceļu.57/180 vienāds 19/60, tā izmanto 60-vārdu sine ROM, kas satur 19 sinewave cikliem.Ar clocking tā 180 MS / s, jums tieši 57 MHz, bez fāzes kvantēšanas kļūdu.(Tomēr, šis īsinājumtaustiņš nav labi, ja jums vajadzīga cita frekvencēs bez 57 MHz).

Šeit ir noderīgs dokuments - datu lapu XILINX's "DDS Compiler Core".Kaut DDS būtība ir paredzēta FPGA, datu lapā ir raksturots praktiskās DDS dizaina jautājumiem un metodēm, tostarp fāžu kvantēšanas (sine ROM izmērs) un fāzu dithering.
http://www.xilinx.com/bvdocs/ipcenter/data_sheet/dds_ds558.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back