BJT kā slēdzis: kāpēc trešais rezistors?

M

McShamrock

Guest
Man IC ierīce, kas nodrošina pin, lai izlemtu, vai vērsties ierīce Ieslēgts vai Izslēgts.Ja pin ir augsts, ierīce ir izslēgta, jo citādi ir ON.Faktiski, ierīce pin ir iekšēji velk uz augšu pie VCC (vienāds ar 3.8V), caur rezistoru R2 (vienāds ar 47K), un, ja jūs vēlaties, lai ieslēgtu ierīci, jums ir tikai, lai savienotu šo pin uz zemes.Es gribētu tālvadības pults pagrieziena ON / OFF, tādējādi BJT slēdzis nav nepieciešams.

Pieņemsim, ne apsvērt R3 (R3 = inf), attēlā zemāk.
Izlemt, cik liels būtu R1, es šādā veidā:
Pašreizējais kas iet uz tranzistors no C līdz E (ICE) ir apmēram Vcc/R2 jo Vce ir par nulli, kad BJT ir slēgts., Lasot no BJT datu lapas klāstu hfe (hibrīda parametrs), es uzskatīju hfe minimumu, lai novērtētu maksimālā bāzes pašreizējā (Ib), kas vajadzīgs, lai ļautu BJT strādā vēlamo ledus.Praksē, lai vēl vairāk pārliecināts, ka es uzskatīju, liela vērtība Ib: divas vai trīs reizes, kas aprēķināts.Tad, R1 ir dota Vin / Ib.

Tagad, kāpēc IC ierīce HW guide ieteikt man izmantot BJT slēdzi liekot citu rezistors (R3) starp C un E, kā Weel?Praktiski, piemēram, rokasgrāmata saka gan R1 un R3 ir vienāda ar 47K, ja VIN 3 = 5 voltu.Pieņemsim, uzskata hfe = 200-450 un Vbe = 0,77 voltu.Thx
N.
Atvainojiet, bet jums ir nepieciešams pieteikumvārds, lai skatītu šo arestu

R3 izmanto, lai ieslēgtu nodrošinātu BJT ir izslēgts, un lai palīdzētu samazināt to iespējamību tranzistors nepareizi, ko izraisa troksnis, vai līdzīgs pasākums.

Turklāt, bieži ir lietderīgi, lai būtu bāzes emitētājs rezistors iekļauti diskrēts komponents izkārtojumus, tādā veidā jūs varat izmantot sprieguma dalītāju ieguldījumu, lai turpinātu ietekmēt ieslēgt / izslēgt īpašības tranzistors.

Pieredze man saka ne neveikt R3 kopējā emitera dizainu.Šī koncepcija attiecas arī uz PNP tranzistoriem - kur es varu atrast Base staru rezistoru bieži laba ideja.

oddbudman

Ja jūsu ķēde strādā pilnībā, kā slēdzis, es domāju, ka R3 nav vajadzīgs.Var R3 izmantot limitting bāzes pašreizējā un iezīme nav obligāta.

Paldies par jūsu atbildi.
Pirmkārt, es vēlos teikt, R3, būtu lietderīgi, ja, izmantojot BJT kā slēdzis, kā arī, jo daudz pieteikumu piezīmes liecina, ka pat daudzi BJTs slēdzis tranzistori tiek pārdoti ar iegulto R3 rezistors.
Ka teica, man nav saprotams vēl jautājums ļoti dziļi:
1) Ja es uzskatu, R2 = R3 un padarīt Thevenin līdzvērtīga mezglā B, tā rezultāti Vin_Thevenin = Vin / 2 un R_Thevenin = R2 / 2 = R3 / 2.Tas nozīmē, Ib pašreizējo jābūt vienādam.Tātad, man ir darīts dažas simulācijas, bet esmu redzējis Ib pašreizējo gadījumā klātbūtnē R3 ir mazāka nekā gadījumā, izlaižot R3!Kāpēc tas ir?
2) Jūs sakāt, R3 BJT ar klātbūtni, ir straujāka termiņu troksni.Vai jūs domājāt par troksni uz GND?Es tikai varu iedomāties, ka gadījumā troksnis, ne klātbūtni R3 ļaujiet bāzes spriegums palielinās ātrāk nekā, un tad novērst savukārt-off no tranzistors.Vai tas ir labi?ja ne, kurās ziņā jūs nozīmē, ka?
3) Vēl es nevaru saprast, kā BJT turn-on/off no varētu ietekmēt R3 ...
Modelējot, es tikai esmu redzējis, ka gadījumā, R2 = 47K un R3 = inf laiki, ko BJT, lai ieslēgtu-on un izslēgt, ir diezgan atšķirīgs, bet, ja R2 = R3 = 47K reizēm kļūst līdzīgi viens otru.
4) Kāpēc parasti izmanto R2 = R3?

Kā redzat, man vēl joprojām ir daudz jautājumu risināšanai!
Paldies jau iepriekš.N.

1) Ar R3, Base spriegums ir zemāks, jo kopējo strāvu caur R1 Tagad ir ceļot, izmantojot gan R3 un BE krustpunktā BJT.

2) Dažreiz, kad jūs dizains PCB, jums ir dažas problēmas ar sprieguma līmenis - bieži vien negaidīti.

Say piemēram jums ir komutācijas ierīces, piemēram, DC: DC regulators blakus jūsu piemērs tranzistors ķēdes.Šāda ierīce izstaro traucējumiem uz PCB (ko izraisa augsts tekošā maiņu).Šis kopā ar augsta pretestība pārtraukšanu uz tranzistoru ķēdēm, piemēram, jūsu piemērs bieži var radīt problēmas, jo spriegums bieži var parādīties visā augstā pretestība galiem, izraisot tranzistoru ieslēgt.Bez R3 troksni strāvu caur R1 var tikai darīt to GND caur tranzistoriem bāzi.Šī pašreizējās var ieslēgt tranzistors

Ievietojot R3 uz ķēdi var būt lielāku kontroli pār tranzistors.Protams tas darbosies bez tā.Bet visas manas dizainparaugiem esmu mācījies likt vienu tur, tā labo praksi.PCB vide ir daudz sarežģītāka nekā simulators.

3) Kā jau paskaidrots (1) R3 izmaiņas bāzes strāva, līdz ar to ieslēgtu īpašībām.

4) Es neesmu pilnīgi pārliecināts, taču mans minējums varētu būt 50-50 konfigurācija, būtu visvairāk pievilcīgu kombināciju klāsts dizainu.Tādējādi tā konfigurācija popularitāti.

Ceru, ka tas palīdz.

Sveicieni,
oddbudman

Liels paldies, ļoti laipns un noderīgu atbildi.Beidzot, es domāju, ir jāsaprot kā troksnis var ietekmēt ķēdes ..
Tikai šaubas joprojām:
Pirmkārt, es kļūdījies, un kad es teicu R2 iepriekšējā ziņojumā es tiešām domāts R1.Mans šaubu par to, Thevenin ekvivalentu R1, R3 un Vin veikts mezglā B ar R_thevenin = R1 / / R3 un Vin_Thevenin = Vin * R3 / (R1 R3).Praksē, ja es izvēlējos R1 = R3, rezultāti R_thevenin = R1 / 2 un V_thevenin = Vin / 2: Tas nozīmē, Ib joprojām ir vienāda ar Vin/R1, bet simulācijas tas nav (uzskatīt ne applyed troksnis).Kāpēc Ib atšķiras divos gadījumos, ja Thevenin ekvivalents nodrošina tādu pašu vērtību pašreizējās?Kas ir mana kļūda ...?
Paldies reiz vairāk.

N.

OK!Es atradu sava kļūda ...bija kļūda laikā simulāciju.Shēmas un Thevenin ekvivalents ir tieši tāds pats.Atvainojos par manu kļūdu.
Viss ir ok tagad.

Paldies visiem.

N.

trešais reisistor ir ierobežot sprieguma piedziņas pāri tranzistoru un sniegt apstiprinājumu ceļš bāzes emitētājs kondensatoru ........

vienkārši sprieguma dalītājs .........maiņas ir atkarīgas R3 vērtības rezistori ...ja tas ir pārāk mazs, tad var tranzistors nedarbojas, jo slēdzis

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back