Bandgap ķēdes spriegums

A

aryajur

Guest
Sveiki,
Es cenšos, lai imitētu bandgap ķēdē.Kad man DC analīzes temperatūras slaucīt ar Spectre, es redzu atšķirības Vout no apmēram 716mV līdz 700mV.Ja es izmantot citu BJT diode modelis sprieguma līmenis pazeminās līdz apmēram 600mV, bet pašreizējais patēriņš visā ķēdes pieaugums!
Es nesaprotu šo.Vai Bandgap izejas spriegums ir atkarīga BJT modeli mēs lietojam?Vai mums ir kontrole pār to, un to var koriģēt, mainot parametru strāvas slēguma sastāvdaļu?

Nez, too.The tipisks bandgap voltage reference ir aptuveni 1,205 vai nedaudz more.Why sprieguma neiederas?

Patiesībā es esmu pieņemšanas subbandgap uzziņu avotu, kas rada puse normālas bandgap spriegumu.Bet tomēr, tas tikai atkarīgs BJT modeli mēs izmantojam?

Es atklāju, ka to var regulēt, mainot ķēdes parametrus.Tas galvenokārt ir atkarīgs no pašreizējo mums iet caur mūsu ķēdē Diodes

Vai kāds zina, kā realizēt 1.6V produkcija bandgap?Un kad es simulētu OPA par bandgap, pieaugums ir mīnus.Kas notiek?Tranzistori ir strādājis vēlamo reģionos.

Jake wrote:

Vai kāds zina, kā realizēt 1.6V produkcija bandgap?

Es domāju, ka modelis ir svarīgs. Zaudē strāva ir pārāk liels.

vadīt,
tu teikt, ka "diezgan viegli. Vienkārši lietojiet GaAs vietā Si. Viss pārējais atstāt nemainītu."
Bet man ir jāizmanto TSMC 0,18 procesu, nevar izmantot GaAs, tiešām?Kāds man pateikt, ka es varu izmantot bufera ar rezistoru dalītāju realizēt 1.6V izejas spriegumu.Bet es nezinu, kā to izdarīt.

Mainīgo lielumu BJT nav jādara daudz, lai strāvu.Mēģiniet mainīt rezistori vietā.

Dear Jack,

jo jums jau ir stabils bg spriegumu ap 1.2V.Jums tikai nepieciešama
buferis un PVO / NMOS izejas stadijai, divi rezistori.Tad jūs varat saņemt jebkuru sprieguma koriģējot rezistors devā.ILike regulators)

Hi, Jake
Tas ir viegli realizēt lietot opamp (kas varbūt bandgap kļūda opamp) un divas rezistoru, sprieguma var saņemt VREF (R1 R2) / R1.

Hi, aryajur
ja lietojat citas BJT modeļa Vai ir mainījies, tik VBE mainīt pat savu Ic pašreizējais turēt nav mainījušies, jo VBE = VTln (AK / IS).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back