AVR SRAM

A

arnab.bhaumik

Guest
hi all,

i am gatavojas izmantot atmega8 par manu nākamo projektu (taimeri, kā arī cita), kas ir prasība, ka, pat ja varu iet un mikro uzkaras, pēc reset tas ir jāsāk no valsts, ja tā hanged.

mans jautājums ir tas, ka pie atmega8 datu ir teicis, ka atmega8 ir SRAM.statiskā ram jābūt datiem, pat ja jauda notiek.Vai ir iespējams ar atmega8 SRAM??

citādi i ir izmantot eeprom AVR par veikalu ik minūtes stāvoklī.

ja kāds no jums ir pieredze par šo jautājumu, tad lūdzu, atbildiet

arnab
vu2bpw

Nr tas nav turēt datus pēc varas off.

Pastāv arī Dynamic RAM - šāda veida RAM vajadzībām jālasa periodiski rīko datiem.Ir jābūt pieņemšanas ik pēc dažām milisekundēm.

SRAM - statisku RAM.Šāda veida RAM nav nepieciešams periodisks lasījums turēt datus.Bet tā zaudēs datus pēc varas off.

Jums vajadzēs izmantot flash atmiņas turēt datus, tas ir delikāta pārāk, jo jums jābūt pārliecinātiem, ka visas daļas datu ir derīgi un ir integritāti masīvs.Tātad, jums ir nepieciešams, lai izmantotu checksume un divas bankas, ir droša, nepareizas rakstveidā laikā varas problēmas.

73!
Last edited by klug gada 15 oktobris 2006 8:30 labots 1 reizi kopā

Es domāju, ka jums vajadzētu izmantot rezerves elektroenerģijas padeves šāda veida pieteikumu (baterija, akumulators vai īpašu kondensators). Ja galvenais elektroenerģijas padeves ir zema, AVR vajadzētu atklāt šo notikumu un pāriet uz miega režīmā.Kad galvenais jauda būs OK, par AVR būs atklātu notikumu un pārslēgties atpakaļ palaist režīmā.

būt carefull ar eeprom vai flash dzēst - uzrakstiet cikliem.Protams, ir ierobežota.SRAM var izmantot jebkurā gadījumā.Lasiet uzmanīgi starpību ld un LDS norādījumiem.

labu veiksmi

hi all,

i var savienot akumulatora jaudas laikā maģistrāles falure., bet prasība, tad arī par to, ka, ja kontrolieris uzkaras kaut kā pēc tam, kad reset (izmantojot uzraudzības) sistēmu, ir jāatceras pēdējā valsts.manā pašreizējiem projekta i am liekot battery backup.bet atceroties iepriekšējā stāvoklī es varētu desine ārējās ram chip (RAM nav uzkaras un es varu tam akumulatoru backup).tādā gadījumā, lūdzu, liecina ir kāda sērijas ram availeable (lasīt / rakstīt caur sērijas saskarni) ??????Paldies par atbildiarnab/vu2bpwPievienots pēc 2 minūtēm:Citāts:

Lasiet uzmanīgi starpību ld un LDS norādījumiem.

Citāts:

tādā gadījumā, lūdzu, liecina ir kāda sērijas ram availeable (lasīt / rakstīt caur sērijas saskarni) ??????

Ievietojiet sava veida akumulatoru, lai avr piegādi, izmantojot diode uz galveno piedāvājumu, konfigurēt AVR, lai noteiktu galvenās piegādes mazspēja, izmantojot INT ārējo pārtraukt tapu.Kad pārtraukt notiek -
Saglabāt visu nepieciešamo saturu (ja izvēles (b)) stājas eeprom un lai jaudas off vai nu
a.viens no zemo patēriņu miega režīmā, vai
b.pabeigtas spēkstacijas off.

Pēdējais nozīmē, ka visu nepieciešamo datiem jābūt accured stājas eeprom - var būt mainīgs, ostas konfigurācijas reģistri.

Bijusī pieeja ir labāka, bet paredz, ka Jūsu akumulatoru pietiks līdz nākamā tiesības.Bet tā nav nepieciešama, lai saglabātu kaut ko vērā eeprom.Pārbauda atbilstošus miega veidu un to detaļas no mikro datu lapā.Maksāt arī uzmanību uz IO ostas pins valstis - saistītas ar dažiem slodze tās var, strāvu, kas pārsniedz miega režīmā strāvas avr.Power par atklāšanas arī var veikt, izmantojot pašu INT pin (ja nav nepareizi tā darbojas asynch režīmā).

hi all,

Paldies par replys un ierosinājumus.

i am, ņemot vērā gan approches.Pašlaik man jau izstrādāta tieši tā, kā Artem ierosināts.bet galvenā problēma šāda veida pieeja ir, ka, ja avr uzkaras visi dati būs zaudēti.tik labas priekšzināšanas un labu shilding no shēmas plate ir nepieciešama.
(tas būs uzstādītas bezpilota BTS no bsnl telecomm tornis kontrole).bet FRAM pieejai ir savas priekšrocības.ja avr uzkaras,
tad pēc restart tas meklēšana datu fram un darbs ar to.Ļaujiet man mēģināt akumulatoru backup pieeju avr pirmā, pēc tam, ja tas neatbilst i būs izmēģināt FRAM pieejaarnab/vu2bpw

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back