atšķirība starp beta un gm

M

mona123

Guest
Kad viens vērā beta un, ja būtu viens uzskata GM dizaina izmantojot BJT? Paldies.

Es domāju, ka jums ir sajaukšanas BJT iegūt beta ar FET transconductance gm. Beta ir attiecība starp collecter pašreizējās pamatot pašreizējo tas ir, izejvielu ir pamats pašreizējām Ib un rezultāts ir kolekcionārs pašreizējā Ic. Transconductance ir attiecība starp drenāžas pašreizējās līdz vārtiem sprieguma, ti, ieguldījums ir vārti uz avota spriegumu Vgs un izejas ir drenāžas pašreizējā Id.

thats nav taisnība. jo BJT RPI = beta / gm. ko es esmu jautājums parasti beta atšķiras pār procesu un man daudz ir jālasa grāmatas, kas jums jādara beta nejūtīga dizainu, lai jautājums nav gm ir atšķiras nozīme dizains?

β = ΔIc / ΔIb AC signālu β = Ic / Ib, lai DC slīpo punktu Tas ir pašreizējais ieguvums Tomēr GM ir transconductance parametrs gm = Ic / VΠ par hibrīdais modelis pi

Tas ir pareizi Miguel, bet to, kas ir praktiska nozīme to dizainu?

Projektējot, izmantojot bjts, es domāju, ka β jāuzskata vairāk parametru tranzistors nāca ar no ražošanas procesa, piemēram, β = 100 NPN vai β = 20 PNP. Kolektora strāva ir pamats pašreizējām reizina ar šo koeficientu β. No otras puses, GM ir vairāk parametru, ka lietotājs var pielāgot atkarībā no specs. Istabas temp. gm var aizstāt ar 40Ic, kur Ic ir PSŠ pašreizējā (nav maiņstrāvas biassing). Tātad, atkarībā no tā, ko Q brīdī jūs izvēlējāties BJT, jums būs noteiktu gm.

No praktiskā viedokļa, ja jūs projektējot ar diskrētu BJT tranzistori (pretstatā IC dizains), Beta ir dots tranzistoru datu lapu, GM nav.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back