Antenas pārbaude

R

rfndmw

Guest
Hi .. Es esmu strādā pie individuāla projekta .. I dont ir acess uz VNA vai spektra analizatoru .. ir tur anyway es varu testa antena?Turklāt, lai avota Es plānoju izmantot acommerically pieejami 2,4 GHz ierīces, piemēram, WiFi ierīce vai somethng .. ir iespējams to izdarīt?Ja kāds no pieredzējušu locekļi var mest nelielu skaidrību, tas būs tiešām noderīgi.Paldies.

Hello,

Jā, varat, bet jums ir nepieciešams labas zināšanas par EM pavairošana, antenas teorija, elektronika un kabeļu pārraidi.Es zinu, vairāki cilvēki, kas to dara, piemēram, šo (jo tiem ir nepietiekams pieprasījums, lai attaisnotu augsto cenu VNA vai spektra analizators).

Kompleksa pretestība varat pasākums ar rievām līniju (uz FR4 vai gaisa līnija) un diodes detektoru, mērot VSWR modelis gar līniju.Par diodes detektoru jums ir nepieciešams veikt korekcijas, kad pasākums ap kvadrātiskā uz lineāriem RF uz DC īpašība.

VSWR varat pasākums, izmantojot komerciāla virziena sakabi (kā tas ir ātrāk nekā ar rievām līnija).

Pie UHF, jūs varat arī darīt savu iegūt mērījumus antenām ar ne pārāk augstu directivity.Jūs varat izmantot noregulē dipola kā references antena un diodes detektoru kā RF mērīšanas ierīces.Uzdevums ir samazināt ietekmi uz pārdomām, bet 13 cm viļņu garuma tas nav grūti, kā jūsu mērīšanas attālums starp testa priekšmeta un atsauce antena var būt mazāk 0.5m (zemas iegūt antenu).

Kā avota Es ieteiktu pastāvīgs pārvadātājs avots, kā WIFI pulsējoša avots var ieviest papildu kļūdas dēļ IF joslas platumu jūsu diodes detektoru.Jūs varētu izmantot dažas VCO ar buferšķīdumu.Ja jūs patiešām vēlaties izmantot WiFi, jums vajadzētu izmantot nelielu kondensators pēc atklāšanas diode un pievienot savu bufera ļoti tuvu diodes.No turienes jūs varat doties uz osciloskopā ievērot impulsu jauda.

Pilnīgs citu risinājumu, lai detektoru, izmantojot maisītāju ar LO un konvertēt 2,45 GHz uz frekvenci, kas var parādīt jūsu osciloskopa.Tik zema trokšņa nav svarīgi, Jums var izmantot harmonisku mikseri, lai jūs varētu izmantot LO, kas ir daudz zemāka 2,45 GHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back