Analog CMOS parametru aprēķins

L

lqy

Guest
Dear all,
Kad mēs desgin analog CMOS ķēdi ar rokām aprēķiniem, mums ir jāzina, GM, RDS, SAB, CGS un CGD varētu daži eksperti man pastāstīt, kā nokļūt augstāk parametrus no modeļa failā.
Modelis fails ir ļoti sarežģīts, es nezinu, kā lai to aprēķinātu.

Vienkārša metode, jūs varētu darīt, dc vai op modelēšana, lai iegūtu dc darba vietās, tad skatīt parametrs, ieskaitot visus jūs teicāt.Tad jūs varat aprēķināt masas palielināšanās, ķermeņa svara, PM un tā tālāk.
Citu grūti metodi, jūs varat izlasīt modelis failu un iegūt pamata parametru, piemēram, mobilitāte, tox, vth un vides temperatūrā koeficientu calculnate parametrs jums ir nepieciešams.

Parametra apraksts modelis failu var atrast dokumentus, ko liešanas.

Jūs varat atrast mobilitāti (u) no parauga failu, parametrs (u0)
un sliekšņa spriegums ar parametru VTH.
Arī jūs varat aprēķināt Cox ar parametru TOX šajā modelī fails pēc vienādojuma
Cox = 3.45fF * (100e-10) / TOX.
Vispār, jūs varat aprēķināt gm kā vienādojumi textbook.

Galvenokārt CGS var aprēķināt pēc kuru reģionu tas strādā collas Piemēram, piesātinājumu reģionā, CGS = 2 * W * L * Cox / 3.Lai iegūtu vairāk informācijas, jūs varat atsaukties uz Razavi's vai Gray's textbook.CGS, CGD un SAB ir detalizēti apspriests.

Visbeidzot, manuprāt, RDS visvairāk iegūst no simulācijas, nevis no manual aprēķinā.

lqy wrote:

Kad mēs desgin analog CMOS ķēdi ar rokām aprēķiniem, mums ir jāzina, GM, RDS, SAB, CGS un CGD varētu daži eksperti man pastāstīt, kā nokļūt augstāk parametrus no modeļa failā.

Ja jūs varat pieņemt 50% -100% kļūda rokā aprēķinā wrt modelēšanas rezultātiem, tad iet uz priekšu un darīt visu to.
Pretējā gadījumā panāktu labākus rezultātus, meklēt info par gm / ID projektēšanas metodiku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back