analog buferis

S

surianova

Guest
Hi all,

Izstrādājot analog buferšķīdums, tas ir labāk izmantot vienu posmu vai divpakāpju amplifer?Es domāju, ka divpakāpju pastiprinātājs ir labāka, jo tā var sniegt
augstāku peļņu un izejas gandrīz vienāds ar ieejas vienotībā iegūt konfigurāciju.
Am i right?

Latvija

Jā, ja tie ir pareizi projektēti, divpakāpju buferis ir ieguvums gandrīz 1, augstāko ieejas pretestība un zemākas izejas pretestība nekā vienpakāpes buferšķīdumā.
Bet divpakāpju ir vairāk tendētas uz nestabilitāti, es domāju.

Tas ir atkarīgs, kādas ir jūsu prasības.

Pareizi projektēti divos posmos parasti dod jums lielāku atvērt sakaru līniju pieaugumu, un tādējādi mazāk slēgta cikla kļūda.

Slikti izstrādāts divos posmos dos jums mazāk slēgta cikla joslas platumu, vairāk kompensēt, un vairāk fāze kļūda.

Kā es domāju atpakaļ, bufera jābūt ļoti augsta ieejas pretestība un zems izejas tuvums.Ja mēs izmantojam divas iegūt posmā pastiprinātājs, tā sniegs lieljaudas pretestība pie otrajā posmā, kas nav pārāk labi kā buferis.Kā par pirmajā posmā ir diffrential iegūt posmā un sekot pēc avotiem sekotājs, kas var sniegt ļoti zema izejas tuvums?Ar zemu izejas pretestība, buferis var strādāt labāk kā volatge avots.

Kad jūsu pastiprinātāju ir saistīta ar atgriezenisko saiti, izejas pretestība kritīsies ievērojami, ko drīkst vai nedrīkst būt pietiekami jūsu mērķiem.Kam ir zems pieaugums, zema izejas pretestība stadijā var vai nevar palīdzēt (kā parādīts turpmāk piemērus)

Par 2-pakāpju pastiprinātājs ar 2 ļoti liela posmos:
Ja jūsu pastiprinātājs ir atvērta cilpa izejas pretestība 1MegOhm un atvērta cilpa peļņu 100dB, slēgtas cilpas izejas pretestība (izmantojot pastiprinātājs kā buferis) būs 10 omu.

Par 2-pakāpju pastiprinātājs ar 1 ļoti liela skatuves un 1 Low gain, zema izejas impedance posmā:
Tagad pastiprinātāju varētu būt atvērta cilpa izejas pretestību 2kohms, un atvērta cilpa peļņu 40dB.Tas dos slēgtā kontūra izejas pretestība 20 omi, kas ir faktiski lielāks par izejas pretestību ar divām ļoti liela posmos.

Par vienu posmu pastiprinātāju ar 1 liels ieguvums posmā:
Ar atvērtu cilpa peļņu 40dB un izejas pretestību 1Megohm, izejas pretestība būs ievērojami lielākas, at 10kohms.

Par 3 pakāpju pastiprinātājs ar 2 ļoti liela posmos un zemas pretestības Low gain posmu (piesardzību, tas varētu būt grūti stabila slēgtā kontūra iegūt no 1):
Tagad atvērta cilpa pieaugums ir 100dB, un izejas pretestība 2kohms.Slēgtā kontūra izejas pretestība būs ideāli ir 20 milliohms.Šajos līmeņos, jārūpējas, lai nebūtu parazitāras pretestības un induktori spēlē lomu, gan ietekmē noslēgtā cikla sistēmu stabilitāti un slēgtas cilpas izejas pretestību.

Citāts:Ja ieguldījumu buferis ir 3 GHz signālu ar kopīgu režīmu 1.2V, bufera produkcija saistīsies ar RC zemas apejas filtru, lai iegūtu DC vērtības 1.2V, kuru konfigurāciju jūs sugest izmantot?

Thanks in advance.Latvija

Es domāju, ka es neesmu pārliecināts, kāpēc buferis ir nepieciešama?Ja signāls tiek baroti ar zemas caurlaides filtru ar zemu impedance, piebilstot, RC filtrs šeit būtu labi?

Ja signāls ir augsta pretestība, jūs varat vienkārši pievienojiet atbilstošu C veikt mazas caurlaidības, vai ir pretestība signāla mainīgā?

Man šķiet, ka pastiprinātājs piebilst trokšņa avotu un avotu kļūda lielu joslas platumu, kas nav vajadzīgs jūsu pieteikums?

Kāds ir filtra reakcija uz frekvenci?Kāpēc neizmantot aktīvā filtra vietā buferšķīduma ar pasīvo filtru?Man šķiet, ka man jābūt missing something jūsu prasībām.

Ja pastiprinātāju ir nepieciešams, jums ir nepieciešams noteikt par pastiprinātāju specifikācijas, ieskaitot (bet ne obligāti tikai):
bandwidth, pagrieziens ātrumu, precizitāti guvumu, ofsets, barošanas bloki, strāvas patēriņš, ieejas pretestība (VS biežums), izejas pretestības (VS biežums), ieejas signālu, šūpoles, izejas signāls sparā.Visām minētajām prasībām, var vadīt pastiprinātājs topoloģiju, ka jūs izvēlētos, un palīdzēs jums novērtēt kompromisus, salīdzinot pastiprinātājus.

Citāts:1) iemesls izmantot buferšķīdums: --

Galvenajam signālam 3 GHz būs barot ar citām grupālā apstrādes bet i need

iegūt DC vērtība kontroles nolūkā paredzēti citos blokā.
Tātad, es tikai

nodot buferis starp 3 GHz signālu un LPF filtrs, lai 3

GHz signāls netiks ielādēts ar LPF.
LPF man ir rezistors

savieno virknē ar kondensatoru.
Cufoff biežums LPF ir 30 KHz.

Un es neesmu pārliecināts, mums buferšķīduma vai nav šajā gadījumā?2) Ja mēs vēlamies savienot 2 bloķēt kopā, kas ir atlīdzība

par ieejas un izejas tuvums?

Jā, tas izklausīsies jums būs nepieciešams saglabāt LPF no ietekmē signālu citu bloku.Tagad redzu kāpēc buferis nav nepieciešams.

Ievades impedance vērā jūsu buferis ir saglabāt bloku no ietekmē signālu citām grupālā.Keep rūpīgas apsvēršanas, ka jums ne tikai augstas ieejas pretestība (saistībā ar izejas pretestība un signāls barot buffer) ir DC, bet arī 3GHz.Tas varētu būt stingras prasības, atkarībā no citas prasības.Ja jūsu ķēdi var rīkoties tā, izvirza pretestību ieejas pastiprinātāja, lai saglabātu kapacitātes no ietekmē signālu citām grupālā.Pretestības lielums ir atkarīgs kapacitātes un ieejas pastiprinātāja.Es jums ieteiktu paturēt 1 / (2 * pi * R * C)> 30GHz, lai saglabātu no ietekmējošie fāzē 3GHz, ar R ir jūsu sēriju resistori un C ir ieguldījums kapacitātes un pastiprinātāju.Tas jo īpaši, ja ieejas signāls ir lielāks nekā 100Ohms impedance at 3GHz.

Tas izklausās buferis nav nepieciešams, jo īpaši ļoti liela platuma frekvenču joslas, jo Jums būs filtrēšanu, lai 30kHz pēc buferšķīdumā.Es ieteiktu tur GBW lielāks nekā 300kHz, atkal, lai saglabātu fāzes ietekmē signālu.

Kompensētu specifikācija Jūsu pastiprinātājs, noteiks precizitāte jums ir izeja.Ievadi kompensē būs tieši ietekmē signāla (1mV ofseta = 1mV kompensēt savu produkciju).

Atvērta cilpa pieaugums noteiks jūsu precizitāti.Faktiskais ieguvums būs / (1 ), un tiek atvērta cilpa pieaugumu.

Izejas pretestība ir bufera jāspēj būt diezgan augsts, jo Jums būs vadītāja filtru.Ja jūsu izejas pretestība (closed loop) ir mazāks nekā 1/1000th no filtra rezistoru, jūs mainītu filtra laika konstante par mazāk nekā 0,1%.

Lai izmantotu šo, lai palīdzētu jums noteikt atbildi uz savu sākotnējo jautājumu, es gribētu apskatīt nepieciešamo precizitāti, lietojiet, ka, lai noteiktu nepieciešamos palielināšanās, kas veicinās vairākos posmos, kas jums nepieciešams.Sprieguma diapazons virzīs topoloģijas: Ja jums ir ierobežota sprieguma diapazons, daudzi topologies darbosies, bet, ja jums nepieciešama ārkārtējas sprieguma diapazons, īpašu ieguldījumu arī, iespējams, izejas posmos var būt vajadzīgi.

Atkarībā no Jūsu nepieciešamo precizitāti un kopēju režīmu diapazonu, es domāju, ka viens, salocīta cascode pastiprinātāju (1 posmu) vai vienkāršu 2 posms pastiprinātājs, visticamāk, atbildīs jūsu vajadzībām.Gan šo sastāvu būs atkarīga pēc ieejas pāri, lai noteiktu darbības diapazonā, un, ja nepieciešams plašāku, nekā tas būtu iespējams, īpašu ieguldījumu posmā, būs plašākas ieejas sprieguma diapazons var būt nepieciešami.

Hi JPR,

1.If 3GHz signālu izejas no transimpedence amplifer kuriem ir zema izejas impedance un izveidojiet savienojumu ar zemo frekvenču caurlaidības filtrs, kas ir augsta ieejas pretestība (labot mani, ja esmu nepareizi).Šajā konfigurācija, buferis nav nepieciešams, rituāls?Jo mēs pieslēgties no zema izejas impedance no transimpedence pastiprinātājs augstas pretestības zemas caurlaides filtru.

JPR wrote:Es jums ieteiktu paturēt 1 / (2 * pi * R * C)> 30GHz, lai saglabātu no ietekmējošie fāzē 3GHz, ar R ir jūsu sēriju resistori un C ir ieguldījums kapacitātes un pastiprinātāju.
Tas jo īpaši, ja ieejas signāls ir lielāks nekā 100Ohms impedance at 3GHz.

Atbildēt uz jūsu jautājumiem:

1 - Ja no filtra papildus neietekmē signālu citas jūsu bloki (paturiet prātā Fāzes maiņas, kā arī amplitūdu), buferis nav nepieciešams.

2 - iemesls pretestība pie ieejas, lai bufera ir saglabāt kapacitātes no bufera ieguldījums ietekmē signālu izmanto citiem blokiem.Kapacitātes pie ieejas bufera būs pretestība ir 1 / (jwC) Pie augstām frekvencēm, tas kļūst zema pretestība, un ietekmēs signāls iet uz citiem blokiem.Sērija pretestība turēt pretestības no samazinoties pārāk zems augstas frekvences un iekraušana jūsu 3GHz signālu.

3 - izejas pretestības nav nepieciešams liels, es biju tikai norāda, ka tai nav jābūt ļoti zema, vai nu, jo tas būs braukšanas augstas pretestības jūsu RC filtru.

4 - kapacitātes, ka es runāju par to ir ieguldījums kapacitātes un buferšķīdumā.Tas pats, ja jūs izmantojat filtru bez buferšķīdumā.

Hi Jpr,

ok, thanks.Es skaidri un uderstand ar savu atbildi, kas sniegta.Ar citu, ir iespējams pieslēgties produkciju, ir augsta pretestība ar augstu ieejas
impedance sprieguma pārskaitījumu.Ja nē, kā šo problēmu risināt?Put buferis starp to?

Latvija

Par buferi nepieciešamība ir atkarīga no pretestības līmeņa un Jūsu prasībām attiecībā uz precizitāti.Ja Jums ir 0,1% prasība precizitāti, ieejas pretestība (atkal visā savā biežums procenti), jābūt lielākai nekā 1000x izejas pretestība no iepriekšējā posmā.Ja Jūsu prasība ir stingrāka, jums būs nepieciešama lielāka proporcija, un, ja Jūsu prasība ir brīvākas, jums var būt zemāks koeficients.Tā kā ieejas pretestības parasti ir augstāks nekā izejas pretestības, tas parasti nav daudz jautājumu.

JPR,

Pateicība.Vēl viens jautājums, kad mēs pieslēgt sprieguma avotu, lai ievadi CMOS tranzistors, mums jāapsver avots impedance & jūs zināt apmēram, kas ir diapazonā no avota impedance?Jo kā es zinu, avots pretestības būs pole iekšējiem capatance ar tranzistors, kas ir CGS (1 ) CDG.Tas ir iemesls, kāpēc šī avota pretestība ir ļoti svarīgi, lai noteiktu ieguldījumu pole frekvenci.

Latvija

JPR wrote:

Par buferi nepieciešamība ir atkarīga no pretestības līmeņa un Jūsu prasībām attiecībā uz precizitāti.
Ja Jums ir 0,1% prasība precizitāti, ieejas pretestība (atkal visā savā biežums procenti), jābūt lielākai nekā 1000x izejas pretestība no iepriekšējā posmā.
Ja Jūsu prasība ir stingrāka, jums būs nepieciešama lielāka proporcija, un, ja Jūsu prasība ir brīvākas, jums var būt zemāks koeficients.
Tā kā ieejas pretestības parasti ir augstāks nekā izejas pretestības, tas parasti nav daudz jautājumu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back