Aktīvā integrētu oscilatoru antena

A

adrastos

Guest
Mums bija skolas projektā, lai veidotu aktīvas integrētu oscilators antenas ar 3GHz.Mēs izmantojām AT42085 kā aktīvās ierīces un plāksteris antenas, kā slodzi.

No spektra analizatora rezultāti parādīja, ka svārstījies tuvu projektēšanas biežumu aptuveni 7% atlaide, kas ir labi, jo neprecīzs tranzistora modeli.

Jautājums, ka es esmu bijis jautājums ir tāds, ka, aplūkojot spektra lielu frekvenci mērogā tas izskatās tīrs.Kad es pietuvināt tuvu pirmo harmoniku, tad es redzu daudz mazu tapas, kas aploksnei ar pirmo harmoniku (veida kā modulācijas signālu).

Nez, vai tas ir tāpēc, ka dizainparaugs nav ļoti stabils, jo ar sliktu antena Q (plāksteris antenas Q diapazonā simtos).Ko var darīt, lai padarītu to stabilāku?

Jebkurš atsauksmes / komentāri are welcome.Thanks in advance!

Ja es saprastu, ko jūs sakāt, jūs izmantojat antenu elements kā daļu no oscilators kontūra.Tā kā antena izstaro, ir garantēta diezgan zems Q ķēdē.Ja antena galvenokārt formu biežumu nosaka daļas oscilatoru, tad šī ir jūsu problēma - zems Q rezonatoru.Oscilatoru frekvences ir lekt apmēram nedaudz.

Cita starpā varētu notiek, though.Oscilatori ir ļoti susceptable trokšņa pikaps izraisītu frekvences modulāciju.Mēģināt aizstāt savu energoapgādi, un tā ilgs laiks ar akumulatoru ar īsu rezultātā.Vai "modulāciju" iet prom?Ja tā, tas bija tieši AC hum pickup.

Ir arī citi praktiski apsvērumi.Vai jums ir pietiekami voltage bus Capacitive filtrēšana?4,7 UF tantala kondensatoram paralēli 0,1 UF keramikas laba ideja.

Visbeidzot, dažreiz jums ir kļūdains komponentiem.Es esmu redzējis microcracks in chip resistors, kas radīja nelielu biežums lēcienus.Dažreiz loose mehāniskie savienojumi var izraisīt vibrācijas izraisītas frekvences modulāciju.Dažreiz dzesēšanas ventilatori, var izraisīt zināmu modulāciju.

Labu veiksmi

Paldies par Jūsu atbildi.

Jā, antenu elements ir izmantojot frekvenču izlases elementu, kā arī ir plāksteris antena.

Samazinot barošanas palīdz, bet es vēl novērot nelielu "frekvenču lekt.I did ir 0.1UF keramikas vāciņu par elektroenerģijas piegādi, bet man nav 4.7UF vāciņu.

Btw, man bija iespēja iegūt oscilēt ļoti stabili pie daudz retāk (piemēram, 2GHz) aizstājot / griešanas daži microstrip līniju pie pamatnes tranzistors.

Tā ir kopējā emisiju avots ar induktīvās slodzes bāzes un slodzi (antenu) pie kolektora topoloģiju.

Nu, mēģināt visu to stuff.Man ir uzcelta VCO tur man bija 100 uf kapacitātes par elektroapgādes līniju.Bet vai izmantot vairāk nekā viena lieluma kondensators, lai jūs iegūtu plašu frekvenču diapazonā no trokšņa samazināšanu.

Oscilatoru būtiski svārstās, ja tā rezonatora pretestība atceļ aktīvās ierīces pretestība.Ja jums ir augsts pretestība slīpums rezonatoru (augsta Q) un augsts atgriezeniskās slīpums ierīci, jums ir ļoti stabils svārstības.Ja ir maz nogāzi, tas ir tikai gatavojas lēkt apkārt!Vainot to thermdynamics!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back