AC FAN Speed ​​Vadība ar reostats ar mikrokontrolleru

S

saeed_pk

Guest
Dear All, man ir nepieciešams, lai kontrolētu ātrumu kopējo griestu ventilators, izmantojot Triac / reostats Es zinu par reostats ķēdes, bet tā izmanto POT. Es gribu dizains digitālo reostats, kas dabūt analogo sprieguma / vai PWM no MCU un kontrolēt ātrumu, vai, lūdzu, pasakiet man citā veidā es varu izdarīt.

Kontrolei AC un tā kravas, jums ir nepieciešams, lai kontrolētu fāzes leņķis vilnim. Jūs varat programma mikrokontrolleru, kas var kontrolēt fāzes leņķa šādā Ggadījumā, lai Zero atsauces šķērsošanas atklāt sadaļu, kas veltīta par to. Mikro var vadīt opto, un tā savukārt var vadīt vārtiem triac. PWM works fine ar DC Cheers

Ja reostats izmanto pot, cita iespēja ir izmantot digitālo pot kontrolē mikrouzņēmumu, bet jums ir nepieciešams izolēt mikrokontrolleru no AC līmenī.

vai tas nebūtu bezgalīgi vieglāk tikai, lai iegūtu regulārus reostats?

kontrolē AC ventilators ir ļoti grūts bizness. Jums ir nepieciešams nulles šķērsošanas detektors. Es izmantoju 1Mohm rezistors taisni pārtraukt Pin. Getting laiks noteikti ir grūts, lai gan, un man nav bijis pilnīgi veiksmīgas. Tā daudz ir atkarīgs no kāda veida triac jūs izmantojat. Meklēt TB094 par Microchip site: ", Dimming AC kvēlspuldzes, izmantojot PIC10F200" šis kļūs jums sākusies. Izmantojot gaismas reostats nav labāko pieeju induktīva slodze tomēr. Mainīgā frekvence ir labāka izvēle, bet sarežģītākas. Vai projekta kontroles griestu ventilators ar tālvadības pulti vai kaut ko? Jūs varat iegādāties tos kā labi. Vai, ja tas ir siena, kas ir pat lētāk. Ja tas ir tikai mācību nolūkā, es gribētu brīdināt, ka tas nav vienkāršs uzdevums. Vēl viena vienkārša iespēja ir izmantot "motorizēts potenciometrs", un vadīt to ar uC.

Kāpēc ne cilvēki uz pieteikumu atzīmē ar vairākiem uzņēmumiem
kāpēc ņemt vieglāko ceļu, kad grūti tiem pastāv? :)

Es nekad neesmu mēģinājis to ar maiņstrāvas barošanas vadības ķēdes, tomēr dažus D IC var izmantot kā pot, kamēr vienā galā pot ir iezemēta, citu tipu sliežu ceļiem gala savienojumu D Vref ievade, vai "tīrītājs" ir d, lai produkciju. Izmantojot pareizu pot ic iespējams, ir labāk. Ja visi pic ķēde ir labi insualted tam izolējot mikroshēma nav pilnīgi nepieciešams, tik ilgi, kamēr tiek veikti pasākumi, lai apturētu troksni no atslēgas uz augšu mikroshēmā. Tas nav ieteicams, lai gan par prototipu esp, ja tas bija kāds ar ierobežotu pieredzi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back