2x16 LCD un PIC16F877A

S

syahrul.s

Guest
hi .. var kāds man palīdzēt ar šo 2x16 LCD? es to pirkusi no bizchip.com. Jau lasīt datu lapu, bet vēl joprojām nevar saņemt to works.I mēģināt savienot LCD ar PIC16f877A (Port b). Vismaz būtu zīme, ka LCD ir darba rituālu? Tā vietā, kad visi shēma ir ieslēgts , LCD joprojām nav ON. Kāds? paldies

Es domāju, ka tad, ja savienojumi ir pareizi problēma ir kontrasts. Pievienojiet mainīgo rezistoru panta 5 vai 10 k) attiecībā uz 2 pin (vai 3 pārbaudīt datu lapu)

Jums vajadzētu rūpēties par datu un komandu kur par datayou būtu jāveic LV aiziet no hi pret zemām un RS = 1 pēc šīs EN = 1, lai komandai būtu LV aiziet no hi pret zemām un RS = 0 pēc šī EN = 1

Tipisks raksturs LCD vienkārši darbina bez inicializācijas rādīs rindu tumšo laukumu visā augšpusē. Ja jūs neredzat tumšo rindu, ieregulē kontrasta pot, kamēr jūs darīt. Ja tas nepalīdz, tad jums ir slikta LCD.

čau ir tumšo laukumu augšdaļā rinda pēc LCD darbina up.but kad es palaist to ar PIC, tā joprojām rāda pats display.Its tikai vienkāršu programmu, izmantojot PIC C kompilatoru (ar CCS), lai parādītu vārds testēšana .. [Size = 2] [color = # 999.999] Pievienots pēc 8 minūtēm: [/color] [/size] [quote = eaf_knight] Jums vajadzētu rūpēties par datu un komandu kur par datayou būtu jāveic LV aiziet no hi pret zemām un RS = 1 pēc šīs EN = 1 komandēšanai jums vajadzētu darīt LV aiziet no hi pret zemām un RS = 0 pēc ka LV = 1 [/quote] kā man vajadzētu veikt šo? thnx

Jums ir jāizmanto uzcelta bibliotēkā kompilators vadīt LCD, vai rakstīt savu. Raksturs LCD ir iespējams darbināt 4 bitu vai 8 bitu režīmā, lai jūsu aparatūras pieslēgums jāatbilst veida kodu rutīnas jūs izmantojat. Pirms rakstīt kaut LCD ir inicializēts, kas ir īpašs rutīnas, lai sāktu to. Tas inicializācijas ir atkarīga no veida savienojumu jūs izmantojat, vai 4-bitu vai 8 bitu. Tur bija lielisks 2-daļa EEP raksts par to, kā tas tiek darīts šo PDF 's: [url = http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd1.pdf] Kā lietot Intelligent LCD's-sērijas viens [/url] [url = http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd2.pdf] Kā lietot Saprātīga LCD's-Otrā daļa [/url]

PICC piemērs strādā labi, tāpēc es domāju, ka jūsu problēmas ir hardware.Check ja kāds no LCD tapu savienojumu ar citu vai ar varu.

jums ir savienot potenciometrs koriģēt intensitāti, pods vērtībai jābūt datu lapā, ja tas nav gadījums, tad saņemt pārliecināts, ka jūs izmantojat pareizo header par labo LCD sast.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back