2-pakāpju opamp dizains no nulles

A

analog_fever

Guest
Es esmu iesācējs analog dizainers. Man ir daži jautājumi par klasiskās 2 posms CMOS opamp (vai par šo jautājumu jebkurā analog ckt): Kad kāds sāk dizainu no nulles, kā tas viens noteikt ierīces izmēri sākt? Rokas aprēķini? Es mēģināju pēc in Allen & Holberga procedūru 2-pakāpju CMOS opamp, bet konstatēja, ka ar aprēķināto ierīces izmēri simulācija nav kur netālu no aprēķinātā izpildes. Es zinu, lielākā daļa reizes dizaineri pick vecākiem shēmu un darbs pie izmaiņām to. Bet kā tas viens pieeju, ja viņam ir jāsāk no nulles?

Izvēlieties jūs minimālais garums, kas pāris reizes minimālo pieejamo procesā. Izvēlieties platumu, teiksim asti tranzistors, saskaņā ar jūsu pašreizējām prasībām. Izvēlieties saprātīgi overdrive spriegumi jūsu PVO un NMOS ierīces, un jūs diezgan daudz tur, bārs kompensāciju. Daži sims vēlāk un daži labojumi, lai uzlabotu sniegumu, un jūs esat gatavi izkārtojumu.

Old Nick, ko tu domā ar "izvēlēties saprātīgi overdrive spriegumu", cik daudz jūs izvēlaties savu analog dizains saprātīgu overdrive spriegumu. nav 0.2v in 1.8V sprieguma saprātīgi. Jebkurš komentārs ir welcome.

[Quote = henrywent] Old Nick, ko tu domā ar "izvēlēties saprātīgi overdrive spriegumu", cik daudz jūs izvēlaties savu analog dizains saprātīgu overdrive spriegumu. nav 0.2v in 1.8V sprieguma saprātīgi. Jebkurš komentārs ir welcome [/quote]. Es nekad neesmu lietojis 1.8V process, bet jums ir nepieciešams atšķirīgs pārnesumu sprieguma, P un N MOS ierīcēm. Off augšpusē manu galvu, es domāju, ka man ir tendence izmantot 250 mV un 350 mV (N un P attiecīgi) par 3,3 V process. Tātad 200 mV izklausās mazliet liels, lai gan, kā es saku, es nekad neesmu lietojis šo procesu. Tas deppend cik agresīva jūs vēlaties būt ar savu vērtību though. Kā izmantot, izvēlēties zemu Overdrive spriegumu un sim amp, pēc tam izvēlēties augstāks, un sim atkal un redzēt ietekme ir uz sniegumu.

analog_fever, pirmā lieta, jums ir nepieciešams izlemt, projektējot opamp ir kādām īpašībām vēlaties. Ja jūs vēlaties ātrums, jums ir nepieciešams mazākas ierīces. Ja vēlaties DC precizitāti, jums ir nepieciešams lielāks ierīcēm. Ir arī citas lietas, jums ir arī jāuztraucas par, piemēram, troksni, enerģijas patēriņu, utt, kas arī noteiks, cik liels jūsu ierīcēm jābūt. I guess Īsā atbilde ir skatīties jūsu overdrive spriegumu no jūsu tranzistori, es parasti atvašu par 5-10% no sprieguma, atkarībā no tā, cik daudz ātrums, man ir nepieciešams, lai sasniegtu un cik daudz galva istabā es esmu gatavs padoties.

Es izmantoti, lai palaistu pamata izmēri P-/N-MOS un. Dc sarakstā dažas no, piemēram, GM, utt parametrus, lai izlaistu roku aprēķināšanai ierīces parametri. No šejienes jūs varat sekot textbook.

Pirmkārt procesa parametrus, piemēram, vt, ANO, uz augšu, Lamda ..... do jautājums daudz jūsu dizainu. Es uzskatu, ka parametriem, kurus jūs izmantojat savu roku calcutions var iegūt, izmantojot simulācijas, ka konkrētā procesā un pēc tam sākt izmantot šīs vērtības rokā aprēķinos. Par comparasioins ar sim vērtībām specs būtu tuvāk savam aprēķināta tiem .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back