L
lambdaanttech
Guest
Hello All, Es gribu, lai izstrādātu Franklin antena no PCB materiāla. Vispirms es izstrādātas antena ar NEC, pamatojoties kalkulators, lai iegūtu pretestību un radiācijas modeli. Pēc tam es samazināts modelis leju no brīvas vietas, lai FR4 substrāta. Cik es zināju, ātrums koeficientu aprēķina kā 1/sqrt εr. VF vērtība bija 0466. Pēc frēzēšanas, kas antenas I did daži lauka intensitātes testu, lai salīdzinātu 2 elementa Franklin Antenne pret vienkāršu split dipola. Sadalīt Dipola bija vairāk peļņu, tad Franklin ... Mērīšanas un aprēķināšanas un pāršūšana antenas nav atrisināt manu problēmu. Beidzot man bija 2 gabali FR4 lentes PCB veikt dipola un izmērīts rezonanses frekvenci VNA. Es atklāju, ka tā, ka mana aprēķina VF par FR4 nav pareizs. Balstoties uz manu mērījumiem VF faktoru FR4 jābūt 0,84 - 0,86. Meklējot neto kādu formulas, kā aprēķināt VF koeficientu no dielektriskā konstante nav atrisināt manu problēmu. Salīdzinot manu aprēķināts / mēra VF faktors ar AppCAD aprēķiniem apstiprināja, ka VF faktors bija labi, bet es nezinu, kā lai to aprēķinātu. Varētu kāds palīdzēt man par formulu, lai aprēķinātu VF koeficientu no dielektriskā konstante PCB's. Paldies, Kenny