| Autors | Message |
|---|
zhoury
Pievienojies: 25 Apr 2002 Posts: 27
| 05 jūlijs 2002 10:49 dizains CPU | | |
|
| | Tagad man ir preject izstrādāt 64 bitu CPU. Man, lūdzu, jautājums kuriem ir pieredze dara that.pls pm mani, ja jums ir pieredze ar šo un priecīgs palīdzēt citiem. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
runīgs
Pievienojies: 18 Mar 2002 Posts: 97 Atrašanās vieta: Izraēla
| 05 jūlijs 2002 11:05 | | |
|
| Čau
Jums ir kāda info par vhdl CPU kodols ir:
www.opencores.org
arī Jūs varat uzdot tur.
Ar laba vēlējumiem. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
zhoury
| 05 jūlijs 2002 14:48 | | | tags: kā veidot CPU |
|
| Vispirms paldies par runīgs. Tagad es esmu iesaistot projektēšana reālu sarežģītāka CPU nekā iegultiem CPU. Tas ir izstrādāts, ir saderīga ar Intel IA64.So Tagad es gribu veikt draugiem ar tiem, kuri ir veikuši darbu, Intel vai ibm.I ir jāzina, kā viņi dizains, piemēram CPU. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
Ace-X
Pievienojies: 25 Jan 2002 Ziņojumi: 590 Pateicoties: 26
| 05 jūlijs 2002 15:53 | | |
|
| IA-64? 
Nr izredzes! Iespējams, tas ir sarežģīts procesoru tirgū. Tā atbalsta dinamisku kodu no x86 kods (CISC arhitektūras), lai iekšējā VLIW pārstāvību. Es Jums vairāk: galvenais iemesls, kāpēc nav komerciāli pieejamas VLIW pārstrādātājiem ir tas, ka šīs veida procesoram ir ļoti sarežģīti, kompilatora, ka varēs skatīties ar dažādu nozaru jūsu algoritmu un tulkos to long-word komandu. Šie puiši (no Intel un HP) vēl crazy lieta - tie ir ieviesušas šo kompilatoru in hardware! Tās konstruētas tā vairākus gadus. Un tagad, kā Jūs domājat, ka, ja jūs pabeidzat šo dizains? Es ceru, ka tas būs pēc 20 gadiem, ja jūs būsiet laimīgs!?
Ar Best wishes,
Ace-X. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
zhoury
| 05 jūlijs 2002 16:25 Es neesmu jokdaris. | | | tags: kā veidot CPU |
|
| | Es nopietni. Ja kāds ir ieinteresēts, lai palīdzētu man PLS pm mani. Tagad mums ir pieredze, lai attīstītu chinset aptuveni 4 miljoni vārtiem un vēlas darīt vairāk. Tagad es esmu par jaunu dizaina CPU un vēlaties zināt starpību Chipset un CPU. Es gribu zināt pamatregulas projektēšanā, piemēram CPU especialy kā veidot zemo makro, piemēram alu.We būt konstrukcijas, izmantojot synopsys dc un designware. Bet es domāju, ka tā nav pareiza metode CPU, jo CPU ir daudz vairāk vārtu nekā Chipset un ir vairāk tieši tā laika ierobežojumus. Ja kāds ir šādu pieredzi PLS pm mani. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
ASIC
Pievienojies: 18 maijs 2001 Ziņojumi: 220
| 05 jūlijs 2002 17:23 | | |
|
| Ace-X, tikai tāpēc, ka jūs nevarat to darīt, nenozīmē, ka yechen nevar. [Atvainojiet Ace-X, es jau no maniem vārdiem sakot, tā nebija ar slikti veidā]
Arī lielākā daļa DSPs, kā, piemēram, TI 6000 sērijā ir WLIW, un TI C kompilatori ir faktiski pieejami un darba šodien. Visbeidzot, ja mikroshēmā ir IA64 saderīgiem, Borland vai M $ veiktu kompilatoru. Yechen nebūtu, lai apnikt 
yechen, The verilog kodu Saules UltraSparc IIe CPU ir pieejama bez maksas lejupielādēt no svētdiena tīmekļa vietnē. Arī Jūs varat iepazīties ar to Leon CPU. Tas ir HDL avots ir pieejama arī bez maksas. Gan CPU tiek darīts, izmantojot HDL un abas ir ar $ ynop $ YS DC skriptus. Nr DW gan 
Kas attiecas uz CPU arhitektūra, es neesmu iepazinies ar IA64, bet nebija tas Intel ir doma atbrīvoties no x86 kodu pavisam? Bez šīs gabals junk, tad CPU varētu būt uz pusi mazāks, izmantošanu, iespējams, 20% posmi cauruļvada un patērēt 1 / 4 pilnvaras? No tā, ko es redzu, a WLIW procesors būs daudz vienkāršāk veidot nekā x86.
Varbūt varat punkts mani virzienā daži IA64 datu?
Visbeidzot, nav Intel iesūdzēt savu ass off, ja jūs sniedza klons IA64?
ASIC
Last edited by ASIC par 07 jūlijs 2002 16:05, edited 1 time kopā |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
zhoury
| 06 jūlijs 2002 2:56 | | |
|
| Thanks asic. Es ar prieku, domāt, izmantojot saules CPU. BTW kāds var norādīt dažas labākais līdzeklis, lai dizains CPU? Ja es pērku es dalīties ar visiem šeit. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
ntxp
Pievienojies: 29 maijs 2002 Posts: 57
| 06 jūlijs 2002 4:01 | | | tags: kā veidot CPU |
|
| Kā Sparc CPU nāk ar Verilog RTL, es domāju, piemēram CPU varētu tikt izstrādāti, izmantojot DC, tomēr, ja jums ir nepieciešams, lai izstrādātu kaut ko vairāk blīvs un iesaiņo kā klons IA64, daži macros, iespējams, vajadzēs pasūtījuma projektēta, un kas nozīmē, ka tas nāks atpakaļ shematisks un primitīvas izkārtojuma redaktoru, lai gadījumā, ja man ir nepieciešams, lai sāktu projektu, es varētu izmantot standarta rīkus, piemēram, DC, ritms un Avant (oh.. tas ir SNPS tagad).
Vēl labu tirdzniecības piemērs VLIW ir Trimedia, Philips ir kompilators būvētas un es zinu vismaz vienu Trimedia klons, kas ir konstruētas ar Pakistānas uzņēmums (nav raķešu tehnoloģiju), tas tikai padara klons un lietotāju vajadzību izmantot Trimedia's apkopojot darbarīki , lai arī neviens jāuztraucas par programmatūru, ja vien u vēlaties apņemas savu zīmolu jaunu VLIW.
BTW, jūs varat atrast šādu grāmatas interesanti, projektējot arhitektūra jūsu klons: Computer Architecture - kvantitatīvu pieeju (3rd Edition) Dizains Complex Embedded Systems
Cool projektu!
ntxp. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
zhoury
| 06 jūlijs 2002 14:27 | | |
|
| Tagad es esmu tikai domājām, plānojot makro. Vai pastāv jebkāda komerciāla līdzeklis dizains. BTW mēs ne klons IA64. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
Ace-X
Pievienojies: 25 Jan 2002 Ziņojumi: 590 Pateicoties: 26
| 06 jūlijs 2002 14:29 | | |
|
| Tāpat, lai izvairītos situāciju: ------------------------- Man teica, nevis par problēmas ar apkopotājus par IA64 - jebkura kompilators par x86 strādās OK, bet par tās iekšējo struktūru - daļa IA64 strādā par kompilatoru, ko tulkot x86 komandas ar iekšējo VLIW (EPIC) reprezentācijas! Šis viena daļa ir visvairāk komplicēts daļu IA64 procesoru!
Bažas par to, TriMedia, MediaEngine, TI un citi - visi šie procesori ir DSP, vai, lai tie būtu tuvu mūsu topic - tie ir SIMD (Single Instruction Multiple Data) - tas ir dabisks veids kā iegūt peļņu VLIW arhitektūra bez pār -komplicēts kompilatoru. Bet man stāstīja par apkopotājus par vispārējas nozīmes VLIW procesori! Atkal, jūs zināt, kāpēc nav tīra VLIW vispārējā mērķa pārstrādātājiem (izņemot, Multiflow - bet šī kompānija pazuda no tirgus)? Jebkurā gadījumā, es ar noteikumu, piemēram, ar kompilatoru tikai, lai izskaidrotu, kā sarežģīts ir raksturu IA64. Dodiet apskatīt šo URL, lai izvairītos no tā: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm
Tātad, mans padoms ir sākt nevis ar IA64, bet ar citu arhitektūru. with processor design). IA64 ir vissliktākais izvēli novices in procesors dizains (, cik es sapratu, ka ir pirmā pieredze yechen ar procesoru dizains).
is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: Un ntxp ir tiesības - jūs labāk sākt ar šo jauku grāmatu no David Patterson un John Hennessy: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369 Tas jums dos dažas idejas par arhitektūras detaļas mūsdienu UP.
Ar Best wishes,
Ace-X. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
Dainis
Pievienojies: 15 maijs 2001 Ziņojumi: 1451 Pateicoties: 56
| 06 jūlijs 2002 18:59 | | |
|
| Look: h ** p: / / w * WF-cpu.org / h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
ntxp
Pievienojies: 29 maijs 2002 Posts: 57
| 08 jūlijs 2002 4:55 | | |
|
| Thank Ace-X par labu norādes.
Es domāju, yechen gatavojas uzbūvēt citu transmeta un būtu foršs ir šāds sapnis.
Nāc atpakaļ uz realitāti, es piekrītu, ka IA64 vai pat ISA ir saderīga ar to (ne pat nerunājot par veiktspējas saderība) ir gabals liels darbs. Ja yechen ir patiešām interesē darot šo projektu, es domāju, ka jums vajadzētu savākt cilvēku grupa, to izdarīt, piemēram, f-CPU, citādi Ace-X projekcija par 20 gadiem, par šo uzdevumu ir pārāk optimistiskas.
Great sapnis anyway,
ntxp |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
zhoury
| 08 jūlijs 2002 15:25 | | |
|
| Pateicoties iepriekš ikvienam. Jā, mums ir daudz cilvēku to izdarīt project.And i am maksas EDA par šo projektu. Tāpēc es esmu ļoti ieinteresēts tādā asic dizains plūsmu. Say patiesi i am neuztraucas par IA64 arhitektūras complexity.We ir liels vīrieti dizains this. Ar kompilatoru jautājums ir pārāk. Tagad es tikai brīnums, kas ir īpaša dizaina CPU un dizaina parasto digitālo circuit.I nozīmē dizains plūsma un eda instrumenti. Mums nav klonēšana IA64. Mēs vienkārši vēlamies izveidot IA64 compatibal cpu.Performance varbūt neatbilst up.It 's startup.For mums compatibal ir daudz svarīgāka. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |
farmerwang
Pievienojies: 29 maijs 2002 Posts: 60 Pateicoties: 1
| 25 jūlijs 2002 6:02 | | |
|
| | I guess u jāstrādā, lai akadēmisko orgnization. Attiecībā uz uzņēmumu, kuri vēlas nopelnīt naudu no tā produkts netiks izvēlēties šādu projektu. CPU dizains ir ļoti sarežģīti, daudz, nekā Jūs varat iedomāties, jūs atzīst to par savu projektu attīstību. Es ļoti agress ar ACE-x dažus punktus. Man bija envovled in CPU projektu par 3 gadiem, tas ir pilnīgi VIC saderīgs embbed CPU, bija mums, 2 gadi, pirms mēs varam boot up satrūkšanās GUI mūsu FPGA prototipu. 3 RE-spins veikt, kamēr par galveno kļūst stabila. Vājajām vietām, būs pārbaude, nevis dizains (ja u nav saistītas ar augstu takts frekvenci). Es domāju, ka neviens uzņēmums nevar atļauties šādu projektu bez valsts fona. |
|
| Atpakaļ uz augšu | |
 |